Ras! Ha ez nekem szólt, akkor: ???
Nem is mondtam a Wedge-re semmit ! Anniyt szóltam, hogy a low-end levegõs Marzok nem mozognak túl szépen.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2002. szeptember 11. - 19:23
Írta 2002. szeptember 11. - 18:16
ja rösszat mondtam tavalyi drop off ra gondoltam egy gyerek mondta azt bocs az elírásért!
Írta 2002. szeptember 11. - 18:01
ki mondta ezt?
és hányat láttál törve?
az ilyen mendemondák szvsz marhaságok ha komolyan törne a gyártó mint a szél hívná vissza a szériát...
egy egy eltörik de annak mindig megvan az oka és hogy eltörik pár abból nem lehet ilyen következtetéseket levonni...
egy IFA alatt meg minden törik szóval...
UFF
és hányat láttál törve?
az ilyen mendemondák szvsz marhaságok ha komolyan törne a gyártó mint a szél hívná vissza a szériát...
egy egy eltörik de annak mindig megvan az oka és hogy eltörik pár abból nem lehet ilyen következtetéseket levonni...
egy IFA alatt meg minden törik szóval...
UFF
Írta 2002. szeptember 11. - 14:51
A levegõs low-end MArzok darabosak, a Wedge mivel rugós már nem bír ezzel a funkcióval. Meg azért 70e-ért nem igazán low-end /legalábbis árban biztosan nem/ !
Írta 2002. szeptember 10. - 17:26
Írta 2002. szeptember 10. - 16:54
lehet állítani a wedge csillapítását is, csak ki kell csavarni az elõfeszítés állító csavarját, és alatta van egy másik csavar. Jó, menet közben nyilván nem tudod baszogatni, de ha túl kemény/puha, akkor nem vagy meglõve, és ez a szempont nem?
Írta 2002. szeptember 10. - 16:34
igen nekem is még mindig a wedge vagy a tavalyi drop of jön szóba de ha eladják addig a drop offot akkor veszek egy wedget. jó a wedge csak a dropp offba állítható a visszaútcsillapítás meg jobbb is benne, mint a wedgebe.
Írta 2002. szeptember 10. - 16:19
az én Wedge-m is csudaszépen mozog (mint a vaj), és nem is akadozik. Pedig eléggé low-end...
Írta 2002. szeptember 10. - 15:49
nekem egy régebbi z3 lightom van de most akarom lecserélni tavalyi drop ofra.
Írta 2002. szeptember 10. - 14:51
Volt, most egy DJ1-es van. A Z3-at elégedetten használja egy fórumos kollega!
Írta 2002. szeptember 10. - 14:48
Írta 2002. szeptember 10. - 14:42
A Judy XC-nél a Z3 vagy a DJ1 jobban mozog /naná!/, de viszont az alsósoknál nem.
Írta 2002. szeptember 10. - 13:36
Minden marzonak kell egy kis idõ amíg bejáródik! Utánna szerintem jobb lesz.
Nekem volt Judy Xc-m is, és azért a Bomber szebben mozog! Bár lehet, hogy az alsókategóriás levegõsöket lenyomja.
Nekem volt Judy Xc-m is, és azért a Bomber szebben mozog! Bár lehet, hogy az alsókategóriás levegõsöket lenyomja.
Írta 2002. szeptember 10. - 13:29
Par napja van fenn a Marzo MXR-em (49eHUF), de hangos szorcsogest nem hallottam. Brutalabb terepeken neha hallani valami halk szisszenest.
A darabossag meg nem veszes, inkabb kis kattanaskent erzed simabb terepen indulaskor/megallaskor. Persze lehet, hogy az enyem meg nagyon uj. A gyari nyomason se valtoztattam (egyelore).
A darabossag meg nem veszes, inkabb kis kattanaskent erzed simabb terepen indulaskor/megallaskor. Persze lehet, hogy az enyem meg nagyon uj. A gyari nyomason se valtoztattam (egyelore).
Írta 2002. szeptember 10. - 13:14
Az 50e körüli Marzokról az a hír járja, hogy eléggé darabosan és hangosan szörcsögve /a szörcsögés persze nem baj!/ mozognak, aminek valószínüleg a levegõ az oka. Egymás után nyomogatva a pici Marzot és egy Judy SL-t ég és föld a különbség ! Tudom, árban is +20e, de nyilván az XC sem lehet nagyon más !
Írta 2002. szeptember 10. - 10:48
Én is valami RST-t javallanék, olyat, amibe már benne van, vagy bele lehet rakni a tuning levegõpatront. De ha már 50 körül össze tudsz kaparni, akkor inkább Marzo MXR.
A Cheyenne CrMo-vázba egy 150 milis déhátelót belerakni nem igazán szerencsés, mivel egyrészt egyik se FR kategória, másrészt a geometriát totál elb*ssza. Egy ilyen régebbi tervezésû váznak a homlokcsöve nagyon lapos szögû, a villa egyszerûen hanyattdobná a gépet, kanyarodni nem lehetne vele, a középcsapágy meg olyan magasra kerülne, hogy tök labilis lenne az egész. semmiképpen nem ajánlom. Abba a vázba már a 10 centi is sok voln'.
A Cheyenne CrMo-vázba egy 150 milis déhátelót belerakni nem igazán szerencsés, mivel egyrészt egyik se FR kategória, másrészt a geometriát totál elb*ssza. Egy ilyen régebbi tervezésû váznak a homlokcsöve nagyon lapos szögû, a villa egyszerûen hanyattdobná a gépet, kanyarodni nem lehetne vele, a középcsapágy meg olyan magasra kerülne, hogy tök labilis lenne az egész. semmiképpen nem ajánlom. Abba a vázba már a 10 centi is sok voln'.
Írta 2002. szeptember 09. - 22:24
Nem annyira a Tmához,de;
Ne bántsátok tbertalant!Sztem jó,hogy tök 1értelmû dolgokat is megkérdez ötvenszer,ez a biztos tudás alapja! És az se biztos,hogy annyival fiatalabb mindenkinél!Mi van,ha már nagypapa korú,és ... ???Én kis pisis lehetek hozzá képest! :)Csak azé nem írja a korát,mert fél,hogy mindenki túlságosan tisztelni fogja a megtapasztalt évek száma miatt!
On
JA igen,bercinek igaza van,a Mozok télleg jók az árukhoz képest.Vagy a Shock Works CXR,ami a Bikeban tesztelve vót,az is csak 30.Van még Suntour is,mint márka,arról nagyon rosszat még nem hallottam,és mellette még olcsóbb is az átlagnál.
KALA
Ne bántsátok tbertalant!Sztem jó,hogy tök 1értelmû dolgokat is megkérdez ötvenszer,ez a biztos tudás alapja! És az se biztos,hogy annyival fiatalabb mindenkinél!Mi van,ha már nagypapa korú,és ... ???Én kis pisis lehetek hozzá képest! :)Csak azé nem írja a korát,mert fél,hogy mindenki túlságosan tisztelni fogja a megtapasztalt évek száma miatt!
On
JA igen,bercinek igaza van,a Mozok télleg jók az árukhoz képest.Vagy a Shock Works CXR,ami a Bikeban tesztelve vót,az is csak 30.Van még Suntour is,mint márka,arról nagyon rosszat még nem hallottam,és mellette még olcsóbb is az átlagnál.
KALA
Írta 2002. szeptember 09. - 22:09
szegény gyerek fájhatott neki de azért szép a villától, hogy bírta!!!
Bertalan: apád lehetnék!
Írta 2002. szeptember 09. - 20:23
Rst Gamma el szerintem elég jó az árához képest vagy valami kis mMozot ha olcsot akarsz! A kép tényleg cool!
Írta 2002. szeptember 09. - 19:34
Helo!
Meg a dh1el kapcsolatban, ha azt belevagnam egy szimpla kromolibden vazba(cheyenne mustang) akkor az azert nem vagna taccsa, sza nem torne le a nyakat vagy ilyesmi ha nem nyomnnam igazan kemenyen, lightos freeride cc fele kanyarodva?
Meg valami! Milyen telok vannak ccre csipallitassal(mindegy milyen) ? Valojaban a legolcsobbak erdekelnenek...
Meg a dh1el kapcsolatban, ha azt belevagnam egy szimpla kromolibden vazba(cheyenne mustang) akkor az azert nem vagna taccsa, sza nem torne le a nyakat vagy ilyesmi ha nem nyomnnam igazan kemenyen, lightos freeride cc fele kanyarodva?
Meg valami! Milyen telok vannak ccre csipallitassal(mindegy milyen) ? Valojaban a legolcsobbak erdekelnenek...