Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

Nevetséges áron de ez legyen az én titkom.
akor mielõttbeteszem mivel új nyomjak be neki egy kis zsirt????

Privátban elárulod a titkot ? Igérem megtartom !
Manitou zsírzópisztollyal lehet bele zsírt nyomni, lehetõleg Manitou PrepM zsírt. LCS pont mostanában árul egy ilyen pisztolyt... ;9

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Kicsit furcsa lenne egy duplavállas freeride villán lockout ???.
Azért egy lockout-os boxxer-t megnéznék ;D ;D.
Amugy köszike a tanácsot.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
hi! minden uj cuccba erdemes egy kis kenoanyagot nyomni!!!
ha zaras )loc out) akkor arra vigyazz, hogy ha bezarva hasznalod hajlamos alul elfosnia az olajat!!!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Nevetséges áron de ez legyen az én titkom.
akor mielõttbeteszem mivel új nyomjak be neki egy kis zsirt????

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Én használtam Manitou SX LT-t és most egy Supernovám van. A Microlube-on keresztül kb. félévenete igényli a zsírzást, illetve, hogy 0km-esen vetted, akkor egy kis zsír nem árt neki. Más dolog nincs is vele igazán.
És hogy indiszkrét legyek: Mennyiért újítottad ?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Ugy nézki jövö hétre itt lesz a telóm és kellene egy kis infó hogy mire figyeljek gondolok itt a gondozásra.Ha esetleg valaki ilyen telóval nyomul akkor a tapsztalatait meghallgatnám.
A teló egy Manitou X-Vert Dc 2001 120mm TPC+
Üdv.:Sala

Morty_Mike

Morty_Mike

törzsvendég

• fórumtag
  • 529 hozzászólás
Remélem a DJ1 is szuperál majd rendesen, ha ideálisak a körülmények, akkor jövõ héten próbakör!

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Majd tavasszal a Maliban...
Megyek majd csámcsogni!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
miskolcon van egy dj3 es szep. gyonyoru bar egy pixys team vazban van, de attol meg muxik!

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Szerintem nagyon jó lesz az biztos! Láttam róla adatokat+képeket és csak jó lehet. Nekem most egy 2002-es Z1 Wedge van ami elég hasonló a DJ2-höz, és nagyon szuperül mûködik

yanee

yanee

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
hello! a 2003 as dirt jumper az hogy bírja? ugrálásokat szereti? gondolom még senkinek sincs ilyen, de 2002es van e vkinek, aki tudna mondani róla jót- rosszat. tehát a 2002es dirt jumper 2es

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
Attól még, hogy van rajta tárcsafék rögzítõ szem nem biztos, hogy erõltetni kéne a Julie-t. Szerintem nem elég erõs a külsõ szára ahoz, hogy nagyobb csavarodás nélkül meg tudja tartani a féket!

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
bagi: mire van rogzitve a tarcsa?
a telo labara.
amiert a CrMo-t ajanlak az az amit vki leirt. az acel rugalmasabb anyag, mint az alu. raadasul az alu meg rideg is!!! ez van!
a sulyod miatt ajanlottak a CrMo becsuszost! de attol, hogy CrMo becsuszo figyel benne attol nem biztos, hogy erosebb is. kopas szempontjabol mindegy az alu teflon van.

ha van rajta tarcsa rogzito nem mondhatjak, hogy nem valo ra egy julia!!!

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Szerintem a 150mm mar egy kicsit durva, és a szimpla vállasok felso hatasat surolja!
Gondolkoztam rajta hogy veszek egy SHerman-t, de meggondoltam magam...a 130mm-eseknel is (nem Marzoknal)
mar hallottam hogy kettetort a hid vagy a becsuszo...az mar egy picit durva!
Ha meg 150mm a rugout, akkor mar az átütõtengely sem menti meg a villát a töréstõl, ha dobsz vele egy 100%-os csõröst!

Ha már ennyire rugóutaznak akkor szerintem a sullyal mar kevesbe kellene foglalkozni ezt mar ugysem CC-sek hasznaljak!
Az ilyen brutal villakra mar kellen egy 40es becsuszó, valami ultrabrutal hiddal (Shock Works; MonsterT;Hungary-A), hogy birja a strapat!
Igy vegul nem vettem meg a Shermant....kiraly a MARZO!!!! ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
dude

csak megerossiteni tudom amit irtak elottem ,
a kulombseg a telok kozott csekely..
a '01 MCR ecc-vel szerelt ami zart alapotban/kb.4cm../ merev ,
ezt '02 ben FR nevre valtoztattak annyi kulombseggel , hogy zart allapotban is rugozik.
az uj '03 FR egybe MG labakkal , 32mm becsuszokkal, es ECC , vagy ETA zarhato rendszerrel lattak el ..
tavaszra pedig jon a 6" , 15cm valtozat

[shadow=red,left,300]!! en epp egy MCR-el futok , es minta allapotban elado !![/shadow] !!

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Ok..koszi a gyors valaszt!
Majd vigyazok a csõrösökkel! :D :D :D
Eddig sem volt egy sem es remelem ezutan sem lesz!

Üdv.:Lewi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
GerMan: valóban? ;D

Dude: A csúcs Z1-et hívták MCR-nek 2001-ig, 2002-ben már Z1FR a neve. A 2003-as FR az, aminek 32-es a becsúszója. Meg annak már full Magnézium a külsõ szára.

Csak ha átütõtengelyes a villád, akkor keménykedj vele, ha nem, akkor azért vedd figyelembe, hogy nem dh-ra van kitalálva... ;) de ha szépen bánsz vele, akkor sokáig nem lesz baj vele.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Nekem sajna a régi judy egy nagyom elsõkerekes megállásnál úgy is maradt :(

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
az elõzõ oldalhoz - szerintem ha a tárcsafék csavarja a villát, az az egész szerkezet miatt van, nem külön a láb/becsúszók miatt. ezek együtt "dolgoznak". ha érezhetõen elfordul a kerék fékezés közben, az csak úgy lehet, ha at egyik papucs elõrébb/hátrébb kerül, mint a másik, igy elfordul egy kicsit a kerék. elég valószinû, hogy ilyenkor a becsúszók is meghajlanak. de ez csak elméleti fejtegetés, viszont a csavarodás tapasztalat volt a régi judynál. az újabbaknál nem tudom ::)

Dude, az MCR egy nagyon jó villa ;)

mge

mge

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Az a 2mm azt jelenti, hogy minden átmérõ 2mm-el nagyobb (kivétel villanyak, meg papucsok, meg ilyesmi). Szerintem ettõl a +2mm-tõl jóval erõsebb is a szerkezet.
1-2m-es letöréseknél lehet, hogy neked is hasznos lenne az a +2mm.