Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
Még az olajcseréhez:

A feltöltésnél a fentrõl mért pl 80mm olajszint úgy értendõ, hogy párszor meg kell nyomogatni óvatosan, amig még nyitva van felül, ha kell még -rátölteni és úgy 80mm!

A Marzocski olajhoz ragaszkodóknak tájékoztatásul:

Míg a gyári Marzo olaj (amit úgysem fogtok tudni szerezni) 1/2L 2500Ft, addig a Volvoline, Castrol, Aral hidraulika/teló olaj literje ~2000 Ft, és még talán jobb minõségûek is. 7,5-ös sûrûségût kell keresni a jobb benzinkutakon vagy motorosboltokban.

Nem erõltetni akarom, de akinek már az is szempont, hogy jajjistenem egy olajcseréért elkérnek 500Ft ot annak gondolom ez számít.

Higgyétek el nem lesz baj ::), mi mindannyian elsõ, hátsó telókba régóta ilyeneket használunk.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
1ik se...Ma voltam Faktroban,kevés Leftyt lehetett látni (0át)volt viszont Dorado és Sherman...Probike sem nagyon esélyes,viszont talán a Mali...Ott kérdezõsködj...Vagy keresd fel vmelyik Fórumos importõrt,õk Németbõl sztem tudnának hozni,ráadásul lehet,h olcsóbb is lenne...De ez nem a reklám helye,nevet nem mondok :)

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
mennyi egy olyan telo?? amugy én inkább venném azt az ezüst szinü duplavállast, ami 15-t mozog és 1500 g asszem ( javitsatok ki, ha rosszl emléxem) és talán még occsobb is.. amugy ha veszel egy leftyt , akkor azt feltétlen ki kell probálnom... tuti eldölnék, amikor a kerékre néznék

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
x faktor vagy probike

A

A

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Nem tudnátok segiteni telót keresek cannondale lefty elo-t lehetõleg elsõ aggyal együtt.

köszi

A

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
A franc essen bele, még mindig nem nyitották meg azt az online cangás boltot, amit reklámoztak BikeMagban!
www.bikediszkont.hu Ez lenne a linkje...ennél már csak a Mali oldala jobb (pontosabban egy szinten vannak :))

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
ja és láttam tegnap egy gyereket aki a következöt csinálta a telojával: elgörbült a becsuszoja, ezért egy simson becsuszot tett bele és egy ehhez valo szimeringet, majd a perselyezést PVC-böl/vel csinálta... és nem kotyogott (!!!) eléggé ügyes ezek szerint..
a 4 ujjas fékkart levágta 2 ujjasra és még a végét is visszahajlitotta! és lefestette pirosra és ráirta,hogy DX... a fékmerevitö egy lopatko volt, amire elsö ránézésre megse lehetett mondani... a bike az irto tuti lett ( de komolyan!!) csak egyetlen hibája, hogy az ilyen simsonos dolgok miatt meg hasonlo ilyesmik miatt 20 kg körül volt...

David007

David007

törzsvendég

• fórumtag
  • 970 hozzászólás
sala: gondolom szedted már szét..vagy nem??
a becsuszo (pálca) végébe belevan tekerve egy kupak amin egy gumigyürü van és az valszeg elkopott, vagy a becsuszo belsejében lévö müanyag dugattyu mellet szivárog át a levegö nem? mert mindkettöt könnyü megcsinálni/tatni, ugyhogy nem nagy gáz.. amit elsöre moondtam, azt te is megtutod csinálni egy csöböl.. én zsugorcsöböl csináltam és nagyon tuti lett..

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Lor: köszike.SAjno ettõl féltem :-[

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Bombrider: valami zöldes színû olaj volt benne. Nem hagytam állni az üvegben, úgyhogy nemtudom megmondani hogy koszos-e vagy sem. Ja a teló nem új, kicsit több mint fél éves, úgyhogy szerintem már be van járatva...pláne ahogy kinéz szegény... Már renováltam modellfestékkel, de asszem majd úgy nyár eleje fele amikor megcsinálom az elsõ nagy pucolást akkor szétszedem fullra, és átfestem az egészet hogy okés legyen az összkép! Ja meg majd veszek matricát rá...3e Ft...hmmm

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
ja!
es ja!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
SID duplakamrás hátsó telóban nagy gáz ha a levegõ a pozitív kamrából átmegy a negatívba?Tömítésprobléma lehet?

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
milyen .?? volt benne..?

egyebkent az is javasolt ha uj teloja van valaki a betoresi ido utan olajcsere ... jo retek jon ki belolle ..erdemes tiszta olajra lecserelni

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Nem bírtam megállni hogy ne nézzem meg azt az olajat ;D. Nem szedtem szét teljesen, csak azt a felsõ csavart csavartam ki, és kipumpáltam fejjel lefelé az olajat. Visszaraktam, talán még jobb is mint volt :D. Na errõl ennyit.

Ja BombrideR: igazad vót, 21mm-es kulcs kell! A csõkulcs bevált. Köfike!

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Köszönöm az eligazítást mégeccer! ;)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
eric
az elottem levo leirast nyomtasd ki, es szorol szora kovesd!

annyit tennek hozza hogy a zarokupakot ovatosan kizarolagosan 6 lapfeju asszem 21mm krova fejjel csinald a 12 lapos fejjel hozza se nyulj !

...es megszakadas elott 1/2 menetig kell huzni csak !!! :)

CURTISPAPI

CURTISPAPI

vendég

• fórumtag
  • 197 hozzászólás
Eric! A gumitömítés az a szimering. És valóban 5 ezer pénzbe kerül. Az olaj feltöltés az a következõképpen néz ki. A villához elvileg kaptál egy kis füzetkét (owners manual). Ha nem, akkor a netrõl letölthetõ pdf formátumban. Abban le van írva, hogy milyen magasságig kell tölteni a külömbözõ típusú villákat. A mûvelet a következõ. Miután leeresztetted a régi olajat és mondjuk kitakarítottad a vellát, utána összerakod a külsõ szárat, a becsúszót, alul összecsavarozod (ez tartja a nyomórudat). Ezután teljesen összenyomott állapotban (kupak, rugók még eltávolítva!!!) feltöltd olajjal úgy, hogy a becsúszószár tetejétõl 45mm-re legyen az olajszint. Ez minden villánál más, nem testsúly függõ. Ettól a szinttõl +-10%-al el lehet térni. Ezzel részben a testsúlyodhoz, részben pedig a kerékpározási stílusodhoz állíthatod a villát. Ha több olajat teszel bele, nehezebb lekoppantani, jobban felkeményedik. A 45mm-t az MXC-hez írják. Azt írtad ilyened van.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
uhhhhhh.... 8)

zseb-s

zseb-s

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
HAver elhajlitotta SHOCKWORKS Big One-t! :o
jo jo kb 1mm-t.
KB 6m tort le!Merev polar-xel.
A baj az volt hogy hatsokerekre erkezett,aztan odakurta az elejet.Kar erte....+belement faba...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Én meg törött kulcscsonttal :P