Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
Én még azért reménykedem :). Az mtbr.com-on legalábbis majdnem mindenki elõnyként hozta fel, hogy meglepõen merev. Ezek után el sem merem képzeni, milyen lehetett az elõdje (Mars). Egyéb telóval nem volt tapasztalatom, de a Judy XC 2001-es oldalirányban igen gyenge volt, néha hozzásúrlódott a felni a fékpofához.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

Próbáltál amúgy ilyet élõben?

Skareb Elitet próbáltam, és Judy Race-em volt 2 évig.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás

Nem szeretnélek elkeseríten, de a Skareb sem lesz merevebb mint a Jucika.

Jövõ héten majd kipróbálom élõben is és megírom. Próbáltál amúgy ilyet élõben?

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

nem elég merev, szerintem tárcsával nem ajánlott

Nem szeretnélek elkeseríten, de a Skareb sem lesz merevebb mint a Jucika.

Pinyo

Pinyo

törzsvendég

• fórumtag
  • 585 hozzászólás
A Velotrade végre kegyeskedett behozni a 2003-as Manitou szériát, én január óra vártam a Skareb Super-emre, de tegnap már kezembe fogtam. Szép.

Egy RS Judy XC 2001-est cserélek le, majdnem csak jókat tudok mondani róla, szép finoman mozog, nem igényelt 4400 km alatt semmi szervizt vagy karbantartást. Hátrányai
- nehéz, mint a kû (kb. 2 kg)
- nem elég merev, szerintem tárcsával nem ajánlott

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
http://www.bikemag.h...id=2432;start=0

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hali. azert siman lehet, h a regit akarjak eladni... nemtudom. nekem az uj van. most igy hirtelen nem ugrik be, h van e kulonbseg a regi es az uj kozott. ujban egy picit tobb anyag van, de ezt sem lehet kivulrol megallapitani. szal most egy jo kis kerdest tettel fel... ja, es mindenkeppen mozot akarsz venni? mert vannak am jobb dolgok is... pl uj suntoru kicsit dragabb, de annyival jobb is. ja, es beepitesi magassag ugyanaz...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Visszahívták a rosszakat, ez volt kb olyan nyár elõtt. Aki nem vitte vissza az hülye! Sztem vedd meg nyugodtan!

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Miota nincs, mert en egy hasznaltat veszek, es azon nincs matrica
A hidbol vagy a vallbol hol lehet latni?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Elvileg nincs már régi rossz mozo, amúgy a régi az RM500 az új az R500A

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Ras: szívembõl szóltál.

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
A Mozo 500 nal hogy lehet megallapitani hogy melyik a regi/rossz/ es az uj szeria?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
azért a TT02 vs XC00 témában az XCt hoznám ki gyõztesnek...

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás
A '02-es Judy is nagyon finoman mozog és szerintem merevebb a fékhídja mint a '00-esé

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

??? ??? ???Van egy kérdésem hozzátok... Nem tudtok vkit aki tuningol telókat??? egyy RST HI-5-ról lenne szó és fontos lenne.

mit szeretnél rajta tunningolni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Ákos: én mindeképp a 2000 xc-t javasolnám.
Nagyon finom út, qrva 1xü szervizelni és igénytelen villa.A porvédelme meg egyszerüen tökéletes.
Ha tudsz szerezni akkor ezt ajánlom.

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Ákosnak: A Zöldpontban majdnem tuti hogy van Judy XC Air 40ezerért. Én is ott vettem, és láttam mégegyet. Ha a 40 még belefér, érdemes egy pillantást vetni rá. XXX tömítések, HydraCoil,csillapítás. Bár én ugye elfogult vagyok, mert mióta megvan, teljesen beleszerelmesedtem Juditkába....

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
A 450-700 azt jelenti, hogy a rugó progresszív. Vagyis az út elején 450 lbs-sel számolhatsz, a végére pedig 700-ra keményedik fel. Ez látszik a rugó meneteinek sûrûsödésén.

Az nem túl jó, ha a rugó többet mozog, mert ugye a nyomórúd becsúszik, és nincs semmi, ami megfogja, csak az a kis gumibak. A megoldás persze egyszerû: úgy állítod be az elõfeszítést, hogy a súlyod alatt nagyobb ugrásoknál se csukd össze. (Ha a rugó kevesebbet tud, mint a tag, akkor az csattan össze.)

Még a köztesítõn töröm a fejem, ami összafogná a két rugót.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Mit akarsz tuningolni egy Hi5-on? Több rugóút? Nem nagyon meg, mint minden MoZo Pro-t, ezt is kb 1.5 centivel lehet túlhúzni, de L.Cs.-t kérdezdd, Õ tutira megmondja.
Szerintem amúgy nincs értelme húzni, 127 mm freeride-ra elég, dh-ra meg kicsi az a villa minden szempontból.

Jorus

Nekem a RockShox rugómon N/mm adat van. 550/2 (a per kettõ az a 2 inch, vagyis 50.8 mm mozgáshoz) Viszont van egy 850-es 58 mm-hez, ha kell (még mindig csinálnál duplarugót) akkor odaadom.

A Shock Works rugóstagomon viszont van egy 450-700/65 m rugó (200-as tag, 58 mm út)
Egy: nem probléma, hogy többet tud a rugó? pont végigéri a menetes részt, nem kell összenyomni.
Kettõ: a 450 a N/mm adat? Akkor mi a 700?

freerider16

freerider16

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
??? ??? ???Van egy kérdésem hozzátok... Nem tudtok vkit aki tuningol telókat??? egyy RST HI-5-ról lenne szó és fontos lenne.