Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. április 23. - 16:21
Írta 2003. április 23. - 15:37
Írta 2003. április 23. - 15:13
Na jah, ammár igaz, de ott fenn ugye két különbözõ vélemény van arról, hogy melyik volt elõbb az R500 vagy az RM500A.
Írta 2003. április 23. - 15:04
Írta 2003. április 23. - 14:39
hali:)
szoval. kezdetben vala mozo RM500a. ezt kis hiba miatt visszahivtak. (vekony becsuszoszar, kitort a vallbol akar vizszinten valo tekerestol is) ezt visszahivtak, es kiadtak az r500-at. (megerositett, latszik a sulyan is) ja, es oket nem lehet megkulonboztetni egymastol, kiveve a matricat(persze ha meg rajta van vkinek is)
Akkor most hogy is van ez?
Írta 2003. április 23. - 09:23
Így van, vissza is hívtak egy szériát, és az utód az RM500A lett, amit dícsérnek sokan, a te követelményeidnek pont jó lenne. Van ám külön ilyen topik is, nézz be oda!Hallottam már pl a Mozo R500-ról, de azt is hallottam róla, hogy törik a nyaka. Ez mennyire igaz?
Írta 2003. április 23. - 09:20
Írta 2003. április 23. - 09:09
na nehogymár azért kérj elnézést mert egy értelmes és nem ilyen egy két szavas hozzászólást kreáltál ???
Írta 2003. április 23. - 09:03
Hi Sniper:
Nekem itt a fórumon tanácsolták, hogy ha RST-ben, Mozo-ban és Suntour-ban gondolkodom akkor az utóbbit vegyem. Egy 2003-as XC-Pro NS mellett döntöttem és -egyelõre- nem bántam meg. Az elméleti 130mm-t eddig még nem mozogta ki (csak 105-öt ), de a használati útmutatója szerint 300-500km kell míg bejáratódik. A csillapítása szerintem jó, bár nincs összehasonlítási alapom, mert ez az elsõ telóm. (Én is kezdõ vagyok )Az én 85-90 kilómhoz megfelel, de ha kevésbé súlyos "problémával" kell szembenéznie talán kissé keménynek tûnhet. Mint említettem, két haveromnak is idei TL van. Ezek nyakkal kb. ugyanannyiba kerülnek, viszont vékonyabb a becsúszószáruk (gyengébbek?) és nem rendelkeznek csillapítással, tehát ugyanúgy rúgnak vissza ahogy összenyomódtak. (Ráadásul szerintem kissé akadozva mozognak, persze lehet hogy nem ártana szétszedni és átzsírozni õket).
A Suntour 2,2 kg, az RST 1,59 + a nyak tömege.
Hát, ennyit a telókról.
Az MCU asszem mikrocellás uretánt jelent, olyan gumiszerû mûanyag. A legtöbb telóban rugózó elem, de egyes modellekben a csillapításban vesz részt (pl. a 2002-es RockShox Judy C 100mm-es változata).
Remélem írtam valami értelmeset is, bocs a terjedelemért...
Nekem itt a fórumon tanácsolták, hogy ha RST-ben, Mozo-ban és Suntour-ban gondolkodom akkor az utóbbit vegyem. Egy 2003-as XC-Pro NS mellett döntöttem és -egyelõre- nem bántam meg. Az elméleti 130mm-t eddig még nem mozogta ki (csak 105-öt ), de a használati útmutatója szerint 300-500km kell míg bejáratódik. A csillapítása szerintem jó, bár nincs összehasonlítási alapom, mert ez az elsõ telóm. (Én is kezdõ vagyok )Az én 85-90 kilómhoz megfelel, de ha kevésbé súlyos "problémával" kell szembenéznie talán kissé keménynek tûnhet. Mint említettem, két haveromnak is idei TL van. Ezek nyakkal kb. ugyanannyiba kerülnek, viszont vékonyabb a becsúszószáruk (gyengébbek?) és nem rendelkeznek csillapítással, tehát ugyanúgy rúgnak vissza ahogy összenyomódtak. (Ráadásul szerintem kissé akadozva mozognak, persze lehet hogy nem ártana szétszedni és átzsírozni õket).
A Suntour 2,2 kg, az RST 1,59 + a nyak tömege.
Hát, ennyit a telókról.
Az MCU asszem mikrocellás uretánt jelent, olyan gumiszerû mûanyag. A legtöbb telóban rugózó elem, de egyes modellekben a csillapításban vesz részt (pl. a 2002-es RockShox Judy C 100mm-es változata).
Remélem írtam valami értelmeset is, bocs a terjedelemért...
Írta 2003. április 22. - 21:47
bigzero:
"nem tul biztato" : amit az RST-rol irtal
"az MCU rugózó elem, a telónak nincs csillapítása"
Igen ezt már hallottam ,viszont az MCU mûködésérõl amúgy semmit nem tudok. Viszont kipróbáltam és egyáltalán nem üt vissza. Ami viszont a vele együtt kipróbált hasonló árkategóriájú olajos telóra nem volt igaz. És ez az ami fontos ,hogy ne érezzem azt ,amit a mostani rugóstagomnál ,hogy rázós-köves úton visszaüt ,vagy nem ? Az ,hogy ezt milyen technológiával oldják meg az tökmindegy. (Még kezdõ vagyok a monti világában úgyhogy nézd el és javíts ki ha nagy butaságot írnék )
"nem tul biztato" : amit az RST-rol irtal
"az MCU rugózó elem, a telónak nincs csillapítása"
Igen ezt már hallottam ,viszont az MCU mûködésérõl amúgy semmit nem tudok. Viszont kipróbáltam és egyáltalán nem üt vissza. Ami viszont a vele együtt kipróbált hasonló árkategóriájú olajos telóra nem volt igaz. És ez az ami fontos ,hogy ne érezzem azt ,amit a mostani rugóstagomnál ,hogy rázós-köves úton visszaüt ,vagy nem ? Az ,hogy ezt milyen technológiával oldják meg az tökmindegy. (Még kezdõ vagyok a monti világában úgyhogy nézd el és javíts ki ha nagy butaságot írnék )
Írta 2003. április 22. - 21:06
Írta 2003. április 22. - 20:57
jajaja ;D mozo egy jó teló! fõleg puha rugóval és 13 centi rugóúttal... enyemmel annyi gáz van, hogy haverom amikor tunungoltak, leszedte a gumiharangot és csak az aljat hagyta meg guminak, aztan igy telemegy sok genyvával, és csak +30 fokban hajlandó úgy mozogni, mint egy marzó... ;D ezért is kérdezem hogy szerintetek érdemes feltenni egy ilyen speed stuff becsúszó védõt? meg telekenni a telót manitou zsírral? aztan már a köveket is ki fogja mozogni
Írta 2003. április 22. - 13:58
Helo Orbanjd
Nekem volt ilyen Mozo telóm, mig el nem lopták.
Ha a súly tényleg nem érdekel, akkor Én tudom ajánlani.Nagyon sok havernak is ilyen van a telójába, de még nem hallottam törésproblémát.
Viszont egybõl húzd meg a fenti két csavart, mert pikk-pakkra kilazul.De valami normális kulcsal, nehogy eldeformálódjon a csavar teteje.(Asszem kb 33 as kulcs kell hozzá)
De egykerekezésnél meg fog erõsödni a tricepszed az biztos, ugyanis kb 3,5 kg.
Üdv: Sly
Nekem volt ilyen Mozo telóm, mig el nem lopták.
Ha a súly tényleg nem érdekel, akkor Én tudom ajánlani.Nagyon sok havernak is ilyen van a telójába, de még nem hallottam törésproblémát.
Viszont egybõl húzd meg a fenti két csavart, mert pikk-pakkra kilazul.De valami normális kulcsal, nehogy eldeformálódjon a csavar teteje.(Asszem kb 33 as kulcs kell hozzá)
De egykerekezésnél meg fog erõsödni a tricepszed az biztos, ugyanis kb 3,5 kg.
Üdv: Sly
Írta 2003. április 22. - 13:52
Jutik eszembe, a TL-ben az MCU rugózó elem, a telónak nincs csillapítása, de ezt biztosan tudod...
Írta 2003. április 22. - 13:49
Nekem 2003-as NS van, eddig csak jót mondhatok róla...De mi az ami nem biztató?
Írta 2003. április 22. - 13:26
bigzero: hát ez nem túl biztató, viszont nemrég kiprószáltam egy olajos suntour telót ebben az árkategóriában (sajna nem emlékszem a típusra) és a csillapítása nem volt túl meggyõzõ, sokkal rosszabbnak tünt mint az MCU. Elég erõsen visszarúgott.(viszonylagosan)
Írta 2003. április 22. - 12:29
Írta 2003. április 22. - 12:12
Végre kész lett az új masinám, neki is láttam bejáratni a Supernovat...honnan szerzi a becsúszószáraira a csomó fekete izét ? Olyan mintha a mini boots-ból dörzsölné le...teccik érteni ?
Ez mennyire normális ?
Ez mennyire normális ?
Írta 2003. április 22. - 11:55
Sziasztok !
Kellene nekem minden info a 2002-es Sr suntour XCP-D telóról.
Mert nem igazán találtam róla bármit! ??? ???
Elöre is köszi !!!!!!
Kellene nekem minden info a 2002-es Sr suntour XCP-D telóról.
Mert nem igazán találtam róla bármit! ??? ???
Elöre is köszi !!!!!!
Írta 2003. április 22. - 10:12
A túlfolyóban a levegõ/nitrogén hermetikusan, egy nyomászáró szimmeringes membránnal van elzárva az olajtól.
akkor szokásomhoz híven ezt is bebuktam..
minek is pofázok bele a nagyok dolgába :
köszönöm elcsé mester hogy fényt gyújtottál piciny teleszkópokhoz nem értõ agyamban