Köszi a tanácsot Shaun ...még jo hogy lebeszeltetek rola, kar lett volna beszopni vele!
Most nezegettem hogy a 2003-as DJ I-es egész jo kis telo...errol esetleg nem tudsz valamit? Lewi
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. május 04. - 23:03
Írta 2003. május 04. - 22:25
Az a "gumi recés izé" az gumiharmónika szakszerûen. Azért van a villán, hogy a becsúszó ne sérüljön olyan könnyen és a por ne kerüljön be a teló belébe.
Dude: A kis Boxxi tényleg "csak" 151mm-t mozog, de mivel az egy duplavállas DH teló ezért jóval magasabb mint egy 130 at mozgó szimplavállas, ezért eléggé csopper fílinget adna a keródnak, s így elõfordulhat az amit Zsömi írt, hogy nem mozog a teló, mert szétfeszûl az egész egy-egy érkezésnél.
Itt, ezen a ponton nem értek egyet Zsömivel, gondolkozz el, hogy miért nem mozog a villa érkezésnél? Azért mert a teló olyan szögben áll a vázban, hogy már nem képes elnyelni az ütéseket, szerinted ebben az esetben hová hatnak az erõk?
Az egy dolog, hogy a telót is hazavágod vele, de ez Kib@....túl nem tesz jót a fejcsövednek sem, elõször csak kitágul, kotyogni fog benne a csapágy. Persze beragaszthatod, de ettõl továbbra is kapja azt az írgalmatlan terhelést, ismét kikotyogósodik, aztán azt veszed észre, hogy hopp külön utakon jár a teló (fejcsövestül) és a váz Veled a nyergében.
Megyek ma Janin, fogasnál látom, sok kölök rakja bele a vázába a duplavállas telókat, gondolom csak azért mert duplavállas azt az az igazi DH villa.
Nem tudom mért nem értik meg az emberek, hogy a merev vázakat NEM duplavállasokhoz találták ki, sem geometriailag, sem másegyebileg.
Na császtok, egyetek sokat azt mosatok fogat.
Palmi
Dude: A kis Boxxi tényleg "csak" 151mm-t mozog, de mivel az egy duplavállas DH teló ezért jóval magasabb mint egy 130 at mozgó szimplavállas, ezért eléggé csopper fílinget adna a keródnak, s így elõfordulhat az amit Zsömi írt, hogy nem mozog a teló, mert szétfeszûl az egész egy-egy érkezésnél.
Itt, ezen a ponton nem értek egyet Zsömivel, gondolkozz el, hogy miért nem mozog a villa érkezésnél? Azért mert a teló olyan szögben áll a vázban, hogy már nem képes elnyelni az ütéseket, szerinted ebben az esetben hová hatnak az erõk?
Az egy dolog, hogy a telót is hazavágod vele, de ez Kib@....túl nem tesz jót a fejcsövednek sem, elõször csak kitágul, kotyogni fog benne a csapágy. Persze beragaszthatod, de ettõl továbbra is kapja azt az írgalmatlan terhelést, ismét kikotyogósodik, aztán azt veszed észre, hogy hopp külön utakon jár a teló (fejcsövestül) és a váz Veled a nyergében.
Megyek ma Janin, fogasnál látom, sok kölök rakja bele a vázába a duplavállas telókat, gondolom csak azért mert duplavállas azt az az igazi DH villa.
Nem tudom mért nem értik meg az emberek, hogy a merev vázakat NEM duplavállasokhoz találták ki, sem geometriailag, sem másegyebileg.
Na császtok, egyetek sokat azt mosatok fogat.
Palmi
Írta 2003. május 04. - 22:25
Hy!
Több ember mondja hogy mekkora király is a 2003-as DJ I-es!
Érdekelne a véleményetek hogy megéri-e venni!?
Üdv.Dude
Több ember mondja hogy mekkora király is a 2003-as DJ I-es!
Érdekelne a véleményetek hogy megéri-e venni!?
Üdv.Dude
Írta 2003. május 04. - 18:59
vendég__*
Írta 2003. május 04. - 18:53
még 1 kérds: nem tudjátok, h árt e a teleszkópnak, ha leveszem róla azt a gumi recés izét? ami "védi" a becsúszószárat? köffi
vendég__*
Írta 2003. május 04. - 18:25
amugy én 40ezeré láttam 1 duplavállas mozot, nem biztos, hogy az az amit az elöbb küldtem, de meg lehet kérdezni a budai velvartban a móriczhoz közel, de sztem mindenki ismeri a helyet
vendég__*
Írta 2003. május 04. - 18:24
MoZo X5.5:
Hi-Polished CNC Forged Alloy Crown
Magnesium Outer Legs
Cro-Moly 30mm Stanchions
Coil / MCU Spring
Externally Adjustable Oil Rebound Damper
Externally Adjustable Preload
5.5" / 140mm Travel
26" Wheel Size
35mm Offset
6lbs / 2.72kg
Disc Brake Mount
http://www.ridemozo....asp?ProductID=4
Hi-Polished CNC Forged Alloy Crown
Magnesium Outer Legs
Cro-Moly 30mm Stanchions
Coil / MCU Spring
Externally Adjustable Oil Rebound Damper
Externally Adjustable Preload
5.5" / 140mm Travel
26" Wheel Size
35mm Offset
6lbs / 2.72kg
Disc Brake Mount
http://www.ridemozo....asp?ProductID=4
Írta 2003. május 04. - 17:28
Van ilyen.Magyarországre kb 4-et hoztak be tavaly de az egybõl el is ment.Látogass el a www.ridemozo.com weblapra és keresgélj
Írta 2003. május 04. - 15:50
Csá!
Nem tóm, hogy van-e már ilyen, ha van akkor bocs, de ha nincs akkor megéri-e?, hány kiló?, mennyit rugózik?, jól mûködik-e?, milye állítható? Elõre is kössz a hozzászólásokat!
Nem tóm, hogy van-e már ilyen, ha van akkor bocs, de ha nincs akkor megéri-e?, hány kiló?, mennyit rugózik?, jól mûködik-e?, milye állítható? Elõre is kössz a hozzászólásokat!
Írta 2003. május 04. - 00:06
shaun, sztem nem fog a vázad meghalni tõle, csak nagy lesz a villaszög, és emiatt kikotyogósodhat a boxxer is
Amugy nekem volt mali mambám 18cm-et mozgó telóval, és csak azért cseréltem le, mert nem mozgott be ha ugy érkeztem le valahonnan. menni nagyon jó vele.
Amugy nekem volt mali mambám 18cm-et mozgó telóval, és csak azért cseréltem le, mert nem mozgott be ha ugy érkeztem le valahonnan. menni nagyon jó vele.
Írta 2003. május 03. - 22:21
Most kaptam az infot arrol a bizonyos 35 ezres Suntour telorol. Azt mondjak nyeglik csuklik , nem egy nyero dolog.
Viszont milyen a regi 98? as Junior T?
Ez ugye nem atutos?
Asszem 13 at moccan.
Tom
MERIDA DUAL:
haveromnak mar ket eve van egy kek piros, shermannal meg nagy HOPE fekekkel meg d321 ggyel es birja.
A fala tenyleg nagyon vekony.
Egy arany szinun ultem, annak a fara nekem nagyon hajlott, kanyarokban erezhetoen. Szal az nem jott be. Dehat ez egy nagyon nagyon konnyu vaz!!!
Viszont milyen a regi 98? as Junior T?
Ez ugye nem atutos?
Asszem 13 at moccan.
Tom
MERIDA DUAL:
haveromnak mar ket eve van egy kek piros, shermannal meg nagy HOPE fekekkel meg d321 ggyel es birja.
A fala tenyleg nagyon vekony.
Egy arany szinun ultem, annak a fara nekem nagyon hajlott, kanyarokban erezhetoen. Szal az nem jott be. Dehat ez egy nagyon nagyon konnyu vaz!!!
Írta 2003. május 03. - 17:47
Írta 2003. május 03. - 17:46
Írta 2003. május 03. - 17:45
A Boxxer ennyire megemeli a vázat?
A 151es Boxxer-enk annak nem csak 150mm a rugoutja!?
Kis Shiverrol tudtok valami?
Az az igazság hogy most szimplavallasom van
Z1 MCR (2002ben Z1 Freeride) , és nem merek vele nagyon zuzni, mert lattam mar egy par kepet amin a szimpla vallaas telo csunyan eltorott!
Szoval valami nyero kellene, ezert gondoltam kis Shiverre, vagy BOxxerre! További tippek???
A 151es Boxxer-enk annak nem csak 150mm a rugoutja!?
Kis Shiverrol tudtok valami?
Az az igazság hogy most szimplavallasom van
Z1 MCR (2002ben Z1 Freeride) , és nem merek vele nagyon zuzni, mert lattam mar egy par kepet amin a szimpla vallaas telo csunyan eltorott!
Szoval valami nyero kellene, ezert gondoltam kis Shiverre, vagy BOxxerre! További tippek???
Írta 2003. május 03. - 17:35
Dude: Elhiszem, hogy tetszik a kis Boxxer (nekem is az van), de annak a telónak nincs helye egy merida merev vázban. Ha merev vázba raknám a sajátomat akkor azt csakis 24bikes, cliffcat és ehez hasonló vázakba raknám, mert az nem egészséges amit kapna a váz. Egyébként az ilyen vázakat max. 130mm útu SZIMPLAVÁLLAS telókhoz tervezték, a meridádat is.
Ha mindenképp szeretnél annyit költeni, mint amennyibe a Boxxer 151 kerül akkor inkább vegyél Psylo-t és az még RS is és egy kicsit erõsebb vázat.
Ha mindenképp szeretnél annyit költeni, mint amennyibe a Boxxer 151 kerül akkor inkább vegyél Psylo-t és az még RS is és egy kicsit erõsebb vázat.
Írta 2003. május 03. - 17:34
Írta 2003. május 03. - 17:32
nos nekem ez nem ugy tunik mintha a telorol kerdeztel vona!Most akarok telót cserélni mert nagyon megtetszett a Rock Shox Boxxer 151!
A kérdésem az lenne, hogy nem tépi-e le a fejcsövet a dupla váll miatt? mivel nekem Merida Dual Fun vázam!?
de a telo biztos jo!
a vaz dolgot onnan mondom, hogy papir, hogy ugy cseng, mint egy cc vaz.
a papir kifejezes arra ertendo, hogy vekony a fala.
Írta 2003. május 03. - 17:25
Miért lenne papír?
Sztem eleg jó kis váz! Én már 1 éve nyúzon street-tel es meg sehol sem repedt, tört, és meg a fejcsöve sem nyúlt ki!
Mi alapjan mondod te azt hogy papír? Amugy meg a 151-es Boxxerrol kerdeztem a velemenyt! :
Sztem eleg jó kis váz! Én már 1 éve nyúzon street-tel es meg sehol sem repedt, tört, és meg a fejcsöve sem nyúlt ki!
Mi alapjan mondod te azt hogy papír? Amugy meg a 151-es Boxxerrol kerdeztem a velemenyt! :
Írta 2003. május 03. - 17:18
Írta 2003. május 03. - 15:36
Hy!
Most akarok telót cserélni mert nagyon megtetszett a Rock Shox Boxxer 151!
A kérdésem az lenne, hogy nem tépi-e le a fejcsövet a dupla váll miatt? mivel nekem Merida Dual Fun vázam!?
Most akarok telót cserélni mert nagyon megtetszett a Rock Shox Boxxer 151!