Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
LCS mivel te okos vagy: jár vmi negatívummal hogy nyílt patronos?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
másrészt a skareb(és egyik skareben sincs az uj sorozat közül!) a sherman és a dorado, szinte a legjobbak a manitoubol, pontosabban csak a black lóg ki a sorbol. a sixen, az axelen viszont van. szoval akkor miért ne lenne összefüggés? vagy esetleg egy axel jobb mint egy dorado? te magad mondtad, hogy ezeken a példányokon van. akkor most hogy is gondoltad? szoval csak annyi, h nem értelek, merta a manitounál is van ne is kevés összefüggés...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
A Suntour biztos, hogy nyílt patronos!

A nálunk kapható villák közül csak a Rockshox és a Marzo csinál nyílt fürcsit.

Még a manitou is semi-bath-osat a shermanokba meg a dorado-ba, de ez is nagyon komoly.

A gumiharmónikáról: szerintem nagyjából úgy megy a dolog, hogy:
-béna szimmering --> van gumiharmónika (olcsó telók)
-közepes szimmering --> van/nincs gumih., ha nincs beáll a teló (olcsó, virítós telók)
-kiváló szimmering --> nincs gumih. - versenytelók, amit naponta pucolnak, nyílt fürcsis telók, amiket ken az olaj. RS, Marzo minden telójukon király szimmering, nyílt fürcsi.
-kiváló szimmering --> van gumih. az ésszerû telók. pl black.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Na most erre annyit hogy az RSTn sincs gumiharmonika azt még is egy kalap *****.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hmm, értelek... akkor a manitou kivétel, de pl a mozonál igy van, a marzochi vagy nem tom hogy irjáknál meg már egyáltalán nics. persze mindent be lehet bizonyítani, de sztem ha jol átnézzük a teleszkóp-piacot valami kis általánosság vonható a gumiharmónika megléte és az árszint között. nem mindenhol, de ugy alapjába véve. igy ok? én mondjuk személy szerinte levettem mert marhára idegesített és folyton összeragadt, meg télen olyan kemély lett, hogy már szinte nem mozgott tõle a teló, szoval már 2napja nincs rajta, de hát hogy is mondjam ezt a mozot nem is nagyon sajnálom. persze nem lennék tul boldog ha szétmenne, de remélem nem fog :) éles teszt... egyébként lehet ilyet külön szerezni vhol? ha esetleg szükség lesz majd rá, jó lenne tudni :D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Most mondta Kisvajda aki a csepelriders tagja hogy (tudod, trefin mephi nickkel) hogy nem nyílt olajas hanem patronos csak. Más meg mondta hogy csavarodik meg fos kula. De ezeknek nem hiszek. Majd szerdán lesz megvevés, és kipróbálás. Tapasztalatokról írok értelmes beszámolót.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Zolle,ha használatba vetted,majd izibe írjál,h milyen!
Én Zedet kérdeztem meg a témáról,és dícsérte,meg minden!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Szerintem a gumiharmonika nagyon hasznos dolog, bár rohadt ronda és ha kiszárad a gumi akkor megtörik. Elsõsorban arra jó sztem hogy ne legyen tiszta karist a teflon - pentahidrokarboxid bevonat a becsúszón, meg persze a kosz se menjen be, bár most már nagyonjók a szimeringek.. Szal gumiharm rulz.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts
OFF érdekes nekem IE6tal penge a fórum...

ON
Fruitfly:
www.answerproducts.com

a Skareb Super illetve a Shermanok és a Doradok kivételével mindegyik Manitoun van gumiharmonika (igaz nem teljes hosszban... Mini Bootsnak hívják arrafelé)

szóval nem látok összefüggést az alacsony/magas kategória és a gumiharmónika megléte/meg nem léte között ::)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Jorus, eddig se utáltalak, de most egyenes istenemmé teszlek! Le van zsírozva a teló csak nekem félretéve jipí, szerdán megyek érte ;D ;D ;D ;D [me=zolle]örül[/me]

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Amúgy voltam ma a MOAB ban és ott pont 2 órával az orrom elõtt vitték el a vackot :( Pedig az utolsó órámat el is lógtam, majd jó leszek érettségin töribõl. Mi is a pontos címe? Privibe pls, mert még lecsapnak rá:)

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Célszerû nyitvatartási idõben hívni õket, ami szerdától péntekig 12-20, hétvégén 9-17. ;)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ és még ÁÁÁÁÁÁ is:)
Mi a száma annak a vacaknak?

Megtaláltam. Amúgy Operával már mûxik a fórum, de IE6al még mindig nem. Na uszítom aput hogy hívja fel õket, én utálok telefonálni :D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Mé nem szólsz vazzeg? Pedalomanban van. Tegnap mondtam is neked este, hogy bevizslattam... Ehh... jártatom a számat feleslegesen...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Miért van az hogyha az ember (én) telót akar venni akkor sose talál? Átok ül a buksimon? Aki talál Suntour XCPro NS-t akkor csipogjon rám lécci! Ölni tudnék érte...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
háát azért ezzel nem teljesen értek egyet. persze a manitou black nem szar, de mondjuk a skareb sem és azon nincs. én csak azé mondtam, h az olcsóbbakon van, mert ha egy katalógusban végignézed akkor csak az láccik, hogy a lista elején biztos van a végén meg nincs...
ez akár a manitounál akár másnál is így van, legalábbis nagyjábol. mostmár mind1 mert én leszedtem, de azé köszi a tippeket

ppüsi

ppüsi

vendég

• fórumtag
  • 222 posts

de azt még mindig nem értem, h miért csak az olcsóbb telókon van gumiharmnika? azoknak szarabb a tömítése v mi? :)

Most az a trend, hogy ne legyen gumiharmónika, mert az jobban néz ki és most ezért mindenki ezt akar venni!!

Ha a 2-3 évvel ezelõtti telókat megnézed, még rendesen volt rajtuk!! Mert akkor meg az volt a "menõ"!!

Tehát nem feltétlenül van a sz@rabb telókon gumiharmónika!!

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 posts
Azért az nem lyan biztos hogy cask az olcsobbakon van ...lásd: Manitou Black Elite

Szerintem ez fõképp gyártófüggõ, mert pl. a Manitunak majdnem az összes villáján van, de a Marzocchinal meg a legkisebb marathon villákon sincs!

...de biztos hogy a pénz is közbejátszik!

Üdv.:Dude

vendég__*

vendég__*
  • vendég
de azt még mindig nem értem, h miért csak az olcsóbb telókon van gumiharmnika? azoknak szarabb a tömítése v mi? :)

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
Off:
-nem azért használtam igy, mert nem tudtam, hogy ártok vele, hanem mert kényelmes volt-
on