Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
természetesen ;D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ehhe... most arra mentek, hogy ki hol hibázik? ;D Fight!

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
veszekedjünk!!!! ;)
most meg én cáfolok, lehet, hogy Fruitfly a superre gondolt:

Feltöltött kép

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

másrészt a skareb(és egyik skareben sincs az uj sorozat közül!) a sherman és a dorado, szinte a legjobbak a manitoubol, pontosabban csak a black lóg ki a sorbol. a sixen, az axelen viszont van. szoval akkor miért ne lenne összefüggés? vagy esetleg egy axel jobb mint egy dorado? te magad mondtad, hogy ezeken a példányokon van. akkor most hogy is gondoltad? szoval csak annyi, h nem értelek, merta a manitounál is van ne is kevés összefüggés...

Ad1
Feltöltött kép
csak hogy megcáfoljalak...
ad2: a skareb idei sorozata az elsõ (elõtte Mars volt a helyén a termékpalettán ::))

egyébként meg nem vitatkozom mert csak beszélsz csak beszélsz...
"legszebbácsi" ;D jól összefoglalta a lényeget ;) (ezért elnézzük neked azt a Ritchey Severe Condition CC agyat ;D)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
na mosmá ne pimaszkodjatok :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
A szépember családjának nincsen telógyára, csak ért hozzá, mert a rutin meg az évek... :P ;D

Gumiharang: ez egy olyan dolog, hogy az olcsóbb kategóriás telóknak keményebb mûanyag szimmeringjük van, ami deformálódik, meg alapból is engedi kicsit a cuccot kifele. Nomost az ilyen villákra nem árt a gumiharang, mert legalább egy kicsit megfogja a kifele tóduló többletzsírt, meg a befele nyomuló port, sarat, stb. A jobb tömítésû villák (marzocchi, RS-nál az XXX) nem engedik annyira ki-be a dolgokat, oda esetleg azért kell, hogy a felverõdõ köveket távoltartja a becsúszótól. uff

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
;D ;D ;D ;D

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás

Hát......, meg a kor valjuk be.....

Feltöltött kép

Rave_Ace

Rave_Ace

Dömdödöm

• globális moderátor
  • 3.201 hozzászólás
Hát......, meg a kor valjuk be..... ;D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Nem, de ha szétszedem akkor megszakértem. Amúgy lehet gyorsítani a csillapítást? Pl mint puhább olajrakás a nyílt fürcisekbe?

olajcserével tudod manipulálni persze, a boxxerben pl semmi sem állítható, abba sûrûbb vagy ritkább olaj kell azt kész, de az olajcsere a boxxerben mindennel együtt max 10 perc alatt megcsináltuk elsõre.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Ja aszittem.
Eric: nyílt patron
Fruit: vannak ilyen bölcs emberek akik mindent tudnak, érdemes velük jóba lenni.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

hmm, esetleg a szüleid vmi teleszkópgyárban dolgoznak? :D

nem csak nagyon okos vagyok ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
nem rád gondoltam, hanem a szépbácsira. :-X

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ez milyen teló belülrõl? (nyilt fürdõs, patronos, elasztomer...?)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Nem, de ha szétszedem akkor megszakértem. Amúgy lehet gyorsítani a csillapítást? Pl mint puhább olajrakás a nyílt fürcisekbe?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
hmm, esetleg a szüleid vmi teleszkópgyárban dolgoznak? :D

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
THX! Ellenpélda az EX DH2m:) Na majd szerdán meglátjuk, az tuti hogy megtuningolom valamiféleképp.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

LCS mivel te okos vagy: jár vmi negatívummal hogy nyílt patronos?

köszi ;D. persze hogy jár, ha az éppen nem a manitou TPC rendszere....
Mivel a nyílt patron az valamelyik becsúszószárba bezárt olajcsilli, nem közlekedik az olaj szabadon a szárakban és nem keni a perselyek/becsúszók találkozási pontját, így azt zsírral kell kenni, az meg ugye a hidegtõl beragad, a por beleragad (az olaj "elhordja" a koszt.).
Nameg a zsírral kent telók (kivéve manitou-microlube) soha nem fognak olyan finoman mozogni mint a nyílt fürcsisek.

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Az olcsó telóknál lehet hogy télleg a sz@r szimmeringek miatt van... most képzeljétek el hogy a kisujjnyi becsúszó tiszta zsir és dzsuva mert nem tartja bent a "szimmering"... hogy néz az ki? Lehet h ezt akarja takarni. A jobb telók meg jó kezekben van sztem, tehát gondozzák a becsúszókat vmilyen szinten.

vendég__*

vendég__*
  • vendég
a bomberen nics és nekem azok teccenek :)