Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Szentem gyûjts még egy kicsit, és vegyél egy régebbi Marzót. Z1, Z3.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Rock Shox Pilot C'03: 42.900/ Probike
Rock Shox Judy XC '02: 49.900/ Probike

Ezek csillapítással rendelkezõ villák,

Marzocchi BOMBER EXR COMP'03: 37.900/ Ridebike
RST AEROSA TL: 29.900/ Ridebike

ezek meg nem, ill. az EXR-ben súrlódásos csillapítás van.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Én mozot nem vennék, RSTt szintén nem, a Suntour elfogyott :) Rockshox jó, Manitou drága, Marzo meg olyan amilyen.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Hát, az alsóbb kategória Mozo, RST, Suntour, jobb a Manitou, RockShox, Marzocchi. Persze egy kisebb márka csúcsmodellje jobb (lehet) a nevesebb gyártó alapmodelljénél. Mindjárt szétnézek a neten...

vendég__*

vendég__*
  • vendég
jorus

akkó rosszú tuttam.... ;D

VinG

VinG

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Valaki tud segíteni hogy milyen telót vegyek 35000 ft van rá, ez kevés gyûjtsek még?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Az LCs aszonta tegyem ezt ide fel nektek, hát tessék:

"Na most már inkább utánanéztem. Lényegében jót írtam csak mindent fordítva
és nem egészen ugyanazt:))))))). Eszerint
eszerint ugye visszafelé 20, befelé 10, és max 30, na.:)))

Your fork uses 20 wt. oil in the rebound leg and 10 wt. oil in the compression leg. If the rebound is too quick at low
speed and too slow at high speed, you may need to use a heavier weight oil. RockShox recommends a maximum of 30 wt. oil."

vendég__*

vendég__*
  • vendég

dude: nézd meg a manuált a neten, mert csilihez a '01-es boxxerhez 20-as kompresszió és 30-as kifele olajat ír, nemtom a 151-be is ilyen kell e. kipróbálod jó e ,ha nem cseréled azt csá ;D, rugó meg ha puha alátétezd.
A nellához annyit, hogy most már van minden boxxerhez, szimmering is mindenféléhez, sõt kicsi telókhoz is (Psylo, judy...) van szimering.

nemáá, az mijen viszkozitási rencerben van??! a Finish Line-nál max. 15WT-s olaj kapható, de assincs magyarországon. És asszem volt/van valahol az RS honlapon egy tuningolási útmutató, ahol írja hogy mikor mijen WT-s olaj köll a telóba, és ott is 15-ös a max! (asszem.....)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
dude: nézd meg a manuált a neten, mert csilihez a '01-es boxxerhez 20-as kompresszió és 30-as kifele olajat ír, nemtom a 151-be is ilyen kell e. kipróbálod jó e ,ha nem cseréled azt csá ;D, rugó meg ha puha alátétezd.
A nellához annyit, hogy most már van minden boxxerhez, szimmering is mindenféléhez, sõt kicsi telókhoz is (Psylo, judy...) van szimering.

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Hmm...olyan sok gondom szerintem nem lesz vele, mert a mostani Z1 MCR-ben gyárilag eleg puha a rugo, szóval annal puhab biztos nem lehet, és szerintem a Boxxer-t gyárilag nem a legkemenyebbel szerelik!
A csillapitasban meg csak remenykedek, hogy se nem lesz lassu se nem lesz gyors!

Mi számit még?

asszem gyárilag a legpuhább (sárga színû) rugóval szerelik, bár ez má lehet hogy változott az évek alatt.
a csillapító olaj viszkozitása is szerintem közepesen kicsi, 5WT-s, vagy 7,5WT-s lehet. de lehet hogy ezen is módosítottak mán! ;D ;D ; szal sokat segítettem mi?

vendég__*

vendég__*
  • vendég

Hm...akkor hogy nyomom fel rá a 8"-os Hayes tárcsát?

van a Hayes-nek olyan hogy RockShox Boxxer adapter 8"-os tárcsához.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Hmm...olyan sok gondom szerintem nem lesz vele, mert a mostani Z1 MCR-ben gyárilag eleg puha a rugo, szóval annal puhab biztos nem lehet, és szerintem a Boxxer-t gyárilag nem a legkemenyebbel szerelik!
A csillapitasban meg csak remenykedek, hogy se nem lesz lassu se nem lesz gyors!

Mi számit még?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Sziv. Arra azért készülj fel, hogy a forgalmazó (jelenleg a Nella) nem áll a helyzet magaslatán alkatrész-utánpótlás terén.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Ejjha!
Akkor ki kellene probalni elotte!

...köszi az infot!

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Már írtam volt, hogy semmi nem állítható rajta. Ez egy verseny teló. Eccer belövik a racer alá, és kész. A rugót és az olajat tudod benne cserélni, ha puha/kemény, gyors/lassú. Ehhez persze szét kell szedni, meg érteni hozzá.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Hát igen, bár most igy ugy van, mert a marzo. is IS, majd meglatjuk jo léenne ha sikerulne!
Amugy ha valakinek van valami tapasztalata Boxxer 151-essel kapcsolatban akkor azt várom!
Mi állithato rajta ne mtudod Jorus?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Najahh, nehezen kerülhetõ ki a 2 adapter PM/IS, 180/200. Az ideális az lene, ha az ismerõsöd össze tudná hozni eztegy adapterbõl, bár az azért nem egyszerû eset.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Hmm...annyira nem akarok kókányolni!
Van pesti ismerõsöm aki amugy is csinál adaptereket, majd megkerdem hogy tud e hozzá csinálni oylat ami egy darabban van!

Nem akarok tobb adaptert kombinálni, mert az is csak fölösleges gyengepont!

De azert köszi a tanácsot, ha nem jon ossze akkor az lesz amit mondtál!

Üdv.:Dude

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Dude: csak két szabvány van. Javaslat: csinálsz hozzá 1 centit emelõ adaptert.

Dude

Dude

vendég

• fórumtag
  • 150 hozzászólás
Ohh Istenem...mi lenne ha csak a 2 szabvány lenne! IS vagy PM! Tul egyszeru lenne!
Akkor mit javallotok? Csinaltatni kellene egyet?