Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

vendég__*

vendég__*
  • vendég
há mongyuk célszerû elejinte okosabb szerelõ kollégától bölcs intelmeket beszerezni, mer azé el lehet kellemetlenül cseszni eszt-aszt. ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
na, most te elozetl meg gyaci:) szal szetkapni, osszerakni... ensem ertettem semmihez, de nemerdekelt... szetszedtem, je ehhez ertek:) elobujt belolem az ostehetseg.. szervizt nem latott a gep kb masfel eve:P

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hm.. ugy kell elkezdeni a bicoszerelest, h nekiesel... az itt levo emberek nagyresze sem suliban tanulta. szal szetkapod, mejegyzed, hogyan nez ki,
majd osszedobod
ha nem megy, van itt sok sok ember, aki tud segiteni.... es fog is, hiszen errol szol a forum. elrontani nem tudod...
ja, ilyen amugy a belso reszt nem kell feltetlenul szetszedni. mondjuk en a mozobol indulok ki, de alul, a kerek gyorszarnal van egy egy csavar a ket labon: az tartja anyomorudat.szal kicsavar, lab lecuppant, kitakarit bezsiroz visszarak visszacsavar es kesz... 5 perc, es mint a zsirzott villam... a belsosegekhez meg hozza sem kell erni. ez persze egy normal acelrugo/levegos villa.. szal ennyit tudok mondani

vendég__*

vendég__*
  • vendég
tök eccerû, átvizsgálod a telót hogy mit hol lehet bontani, asztán a megfelelõ szerszámmal neki esel. célszerû a szétszerelési sorrendet memorizálni, leírni vagy lefotózni, hogy aztán az összeszereléskor ne legyenek: "miez a biszbasz és hova kell rakni?" jellegû eltöprengések. ;D ;D
persze ha télleg láma vagy a dologhoz (ami nem baj, de célszerû lassacskán orvosolni ), akkor vidd olyan szerelõhöz akirõl sokan zengenek dicshimnuszt, és pajzson hurcolásszák körbe-körbe az elégedett ex-hibásmunkadarab tulajdonosok. ;D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

kipucolni az egszet!
es ujra zsirozni.
a 'szerelot' meg elkerulni!!!

Hmm... nyah igen kerüld el a szerelõt, de ha nem értek hozzá? :-\
De ha tudtok lépésrõl lépésre egy használati utmutatást írni nekem eme cselekedethez, akkor megpróbálnám végülis, másnem ha elbaxom, akkor darabokban visszem oda ;D
Jah egyébként szerelõ bácsik egy 1000resé kenne ::)

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,147 posts
Marzoból csak az EXR Comp engedheti max a zsírt mert az nem olajos csill.-ú, a többi mind az tudtommal.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
lehet hogy volt már róla szó, de lusta vagyok elolvasni 230 oldalt bla, bla. tehát van egy aerosa aet-m (rugo elasztomer/levego) és köpi a zsírt. ezelõtt volt szinten rstm volt és azzal is ez volt a problem. Mitõl ilyen fos az eresté tömítése? A manitu, marzo, roksox mérnem ereszti el a !zsírt! ? Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne a problémának elejét venni?

Én gondolkoztam olyasmin, hogy belemaszekolok egy olyan lehúzószivacsot (olajjal töltött), ami aszem a duke-ban van... Egyéb?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
mongyuk tesóka addig akár be is kaphatod, hogy ne dumáljál itten feleslegesen! ;D ;D

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
OFF:

Mondjuk elvagy te itten magadban, de azért tájékoztatásképp elmondom, hogy lor nem kel fel délután 3 elõtt, szal türelem. ;)

ON

vendég__*

vendég__*
  • vendég
lor
te mejik forgópontról beszélsz? mer én 4-et is látok, ha a tengelyt is annak vesszük (mer ottan is forog). kérlek magyarázd el nekem mer a mechanizmusok tantárgyból nem voltam kifejezetten a csúcson ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég

1-ugye alap esetben hat rad a kicsi 'g'.
ha fekezel melle akkor annak a negativ erteku gyorsulasa meleje jarul.
es ennek a kettonk az eredoje ha athalad a forgoponton akkor pont kussol a telo.
ebbol adodik az is, hoyg kicsit fog mozogni. DE! ha allithato a felso bilincs akko allithato ez a pont is!
2- ha a fek a forgopont felett van akko nem fog beullni csak felkemenyedni
lehet valasztani;

te eszt rajzold má le nekem mer rajzból ért a gépész technikus mérnök! ;D ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég

a fekezesnel 75% ..

10-25% 'sag' ugye !!, es egy meredekebb helyen egy izmosabb fekezesnel orulj ha marad valami .. nem hihetetlen az a 75% ..

de a sok gepesz technikus mernokok mindent tud .. csak azt nem amit kellene

na kabbe tövig! ;D

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ahogyan lor szaktárs is mongya, tökre szétszedni, átpuceválni, újrakenni (DE NEM FECSKEFÉSZEK VASTAGSÁGBAN!!). azt a lusta szerelõt meg télleg kerüld el nagy ívben.... :P

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
kipucolni az egszet!
es ujra zsirozni.
a 'szerelot' meg elkerulni!!!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
nah Hella skacok...

Aztmondja hogy márciusban beruháztam egy RST Aerosa TL-re, eddig megvoltam vele elégedve, de...

Ugye elvileg 10 centit kénne kimozognia ebbõl kimozgott nekem kb 9et gondoltam mind1 :-\
DE sajna elkezdte két napja hogy 3-4cm hát ez azért erõsen nem tetszik. :( Elugrotam szerelõhpz gondoltam megkenetem vele a belsejét azt tanácsolta hogy csak olajozzuk be a szimeringeket hátha javul. 1 napig ujra visszatért a 9cm de másnapra megin 3-4 :'(

Szóval szerintetek mégiscsak zsíroztasam be a belét? ???

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
Jaj! Én is akarok ilyet választani! ;D

Egyébkéntmeg:

Ha valki állandóan DH-zik annaki biztos jobb a fully de aki vesz egy Evil Imperialt vagy valami hasonlót az lehet nem véletlenül döntött a mellett. Szerintem ez stílusfüggõ is. Sõt.

-kisvajda-

-kisvajda-

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,269 posts
csak hogy tuggyatok a legtobb vázforgalmazo (pl. Kona) megszunteti a garanciát a vázra ha merevvillát rax bele ;D ;D ;Dpersze ez csak azokra ertendoek amelyek alapbol telóval vannak..de akkor is..mekkora hulyeség ::)
a fullyrol emg annyit hogy olcsobban megkaptam mint egy jóbb merevázat :P ;)szal a valasztas eredmenye adott...

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
a fekezesnel 75% ..

10-25% 'sag' ugye !!, es egy meredekebb helyen egy izmosabb fekezesnel orulj ha marad valami .. nem hihetetlen az a 75% ..

de a sok gepesz technikus mernokok mindent tud .. csak azt nem amit kellene

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts

nme tom milyen márka volt, de nem volt gagyi

;D ..szep fenyes volt mi..??

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
OFF:
most áztattam magam szarrá,éppen láncot szárítok,aztán ha nem látok felhõt,akkor ki Szigetre,bááááááááááár....fene akar ázni,és nincs is ma semmi :P
ON
3 napig én is nyomtam így,amíg nem szereztem diót a telóhoz :) Furcsán nézett ki a 100 mmhez tervezett váz az Author merevvillával :)