Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2003. augusztus 02. - 21:58
jo a felirat a becsuszo védön ;D
amugy tudtok olyan km orát, ami antennás?? (ha igen milyet és mennyi kb?)
amugy tudtok olyan km orát, ami antennás?? (ha igen milyet és mennyi kb?)
Írta 2003. augusztus 02. - 21:12
Írta 2003. augusztus 02. - 21:12
Írta 2003. augusztus 02. - 20:49
Írta 2003. augusztus 02. - 20:44
Írta 2003. augusztus 02. - 15:53
LCS:szerinted az Axel Super nem köpi a zsírt?Kéne infó,mert lehet,hogy olyat veszek.
Írta 2003. augusztus 02. - 03:06
Asszem ezt hííják kimerítõ válasznak...
Csak így elsõ átolvasásra elég értehetlen volt nekem néhány dolog...dehát néz az órára ;D
Szal okosodom belõle és köszi
Írta 2003. augusztus 02. - 02:56
Nos kedves szakerto pajtik. Nehany iranyelv ha mar a telot te akarod szetszedni nem pedig 1 erre kikepzett idiota droid (szerelo). Ha nyilt olajfurdos a villad akkor csak kadfelett szed szet bedugott dugonal es rengeteg fecskendo tarsasagaban... De mondjuk ugysem tudod majd osszerakni jol. 1.-re nem mindig sikerul segitseg nelkul. Persze biztos van akinek igen...De azok a droidok. .
De termeszetesen nem nyilolajas villarol van szo. Alul ket csavar ki => Láb lehuz. Ha kint a csavar akkor csak cibáld erosen.(Ne felejtsd el a féket kibontani v. lecsavarni. A km orat se meg ki tudja mit aggataok még szerencsetlen villara.)=> Láb a kezedben (hulyen hangzik de igaz) => felsõ csavarok ki. =>Oldalankent ki a cuccokat ("rigo" elasztomer) szepen egymas melle ne keveredjenek (feleteve ha a sporolos cég mind ket oldalba rakott cuccot). => *Nyomorúd eltávolutása a rugok távozásának irányában (alulrol valami olyan acel ruddal aminek lehetoleg kupos a vege es belefekszik a csavar helyebe. (Másik oldalt is, de azt lehet hogy utni kell de csak finoman!) => Ha minden jol megy akkor a nyomrudon van valami gumi ize vagy rugo v. elasztomer. Ez a T keresztmetszetû rúd jo dolog nert a T betu teteje folott volt (mert mar kivetted) a rugo elasztomer(oda út) a T szárára ráhuzva a gumibak elasztomer v. valami (vissza út). Ha koppan a telod kihuzasnal akkor itt van a bibi. Gondold vegig logikusan mit tudsz oda tenni (Jorus: a 60-as izzo nem jo!) hogy ne koppanjon viszont a T feletti resz se csokkenjen. Ha tul sokat mozog a telod vagy magasan hordja az orrat akkor a T szara huzz ra valamit amit a T felett talalsz. Amugy torold ki a lábbol a vizet, torold le a becsuszoszarat a nyomorudakat, rugot NE(csak ha folyik rola a sz*r). Szerezz be feher szilikon zsírt az a legjobb mert suru mint a dög. Kend be a szimmeringek alatt es a felsõbecsuszo-persely felett , ha minden jol megy ez egy helyen van. Nyugodtan kend innen lesz a kenoanyag utanpotlasa a villanak. a feles zsirt ugyis letolja. fogd meg a nyomorudat(T-t) a vissza ut cuccokkal 1ütt es dobd bele a becsuszoszarba ugy ahogy benne volt(Nem, nembaj ha elfordul a hoszanti tengelye korul). Rá a rugot+MCU-t meg mindent ami belefer. Csavard be a tetejet(elofesztio csavarokat) majd a labat finoman tiold rá. Csavard be az also csavart majd jol huzd+ ki ne essen mert az ciki!
*<Ha a villad nyomorudján gyanúsan sok gumitomites van akkor az azt jelenti, h. TWIN AIR csillapitasod van az RST villadban. De akkor ki se birod utni a nyomorudat mert lefele huzod ki egy seiger gyuru kiszedese utan. Amugy a tobbi ugyen az. Szal' ha TWIN AIR-od van bele kell onteni egy kis olajat. De nem akarmilyet. Ha erdekel küldj e-mailt v. nezd meg a 1997-es Juliusi MBAH-ban. >
MCU=elasztomer
1.AZ ITT LEIRTAKAT MINDENKI SAJAT FELELOSEGRE VEGEZZE OTTONABAN!
2.AZ ITT LEIRT VILLATISZTITAS A LEVEGEOS, OLAJ/LEVEGOS, OLAJOS VILLAKNAL NEM ALKALMAZHATÓ!!
3.AZ ITT LEIRTAK NEM MUTATJAK MEG KELLO RESZLETESSEGGEL A DOLGOKAT IGY NEM EREZTEM ERTELMET LEIRNI SEM. (HA EZ ALAPJAN MEGCSINALOD ES JO LESZ A VILLAD AZ CSAK A VELETLEN MUVE )4. ÉSZNÉL LÉGY.
5. ÉRIK A TÖK....
PEACE!
Csak ésszel srácok!
De termeszetesen nem nyilolajas villarol van szo. Alul ket csavar ki => Láb lehuz. Ha kint a csavar akkor csak cibáld erosen.(Ne felejtsd el a féket kibontani v. lecsavarni. A km orat se meg ki tudja mit aggataok még szerencsetlen villara.)=> Láb a kezedben (hulyen hangzik de igaz) => felsõ csavarok ki. =>Oldalankent ki a cuccokat ("rigo" elasztomer) szepen egymas melle ne keveredjenek (feleteve ha a sporolos cég mind ket oldalba rakott cuccot). => *Nyomorúd eltávolutása a rugok távozásának irányában (alulrol valami olyan acel ruddal aminek lehetoleg kupos a vege es belefekszik a csavar helyebe. (Másik oldalt is, de azt lehet hogy utni kell de csak finoman!) => Ha minden jol megy akkor a nyomrudon van valami gumi ize vagy rugo v. elasztomer. Ez a T keresztmetszetû rúd jo dolog nert a T betu teteje folott volt (mert mar kivetted) a rugo elasztomer(oda út) a T szárára ráhuzva a gumibak elasztomer v. valami (vissza út). Ha koppan a telod kihuzasnal akkor itt van a bibi. Gondold vegig logikusan mit tudsz oda tenni (Jorus: a 60-as izzo nem jo!) hogy ne koppanjon viszont a T feletti resz se csokkenjen. Ha tul sokat mozog a telod vagy magasan hordja az orrat akkor a T szara huzz ra valamit amit a T felett talalsz. Amugy torold ki a lábbol a vizet, torold le a becsuszoszarat a nyomorudakat, rugot NE(csak ha folyik rola a sz*r). Szerezz be feher szilikon zsírt az a legjobb mert suru mint a dög. Kend be a szimmeringek alatt es a felsõbecsuszo-persely felett , ha minden jol megy ez egy helyen van. Nyugodtan kend innen lesz a kenoanyag utanpotlasa a villanak. a feles zsirt ugyis letolja. fogd meg a nyomorudat(T-t) a vissza ut cuccokkal 1ütt es dobd bele a becsuszoszarba ugy ahogy benne volt(Nem, nembaj ha elfordul a hoszanti tengelye korul). Rá a rugot+MCU-t meg mindent ami belefer. Csavard be a tetejet(elofesztio csavarokat) majd a labat finoman tiold rá. Csavard be az also csavart majd jol huzd+ ki ne essen mert az ciki!
*<Ha a villad nyomorudján gyanúsan sok gumitomites van akkor az azt jelenti, h. TWIN AIR csillapitasod van az RST villadban. De akkor ki se birod utni a nyomorudat mert lefele huzod ki egy seiger gyuru kiszedese utan. Amugy a tobbi ugyen az. Szal' ha TWIN AIR-od van bele kell onteni egy kis olajat. De nem akarmilyet. Ha erdekel küldj e-mailt v. nezd meg a 1997-es Juliusi MBAH-ban. >
MCU=elasztomer
1.AZ ITT LEIRTAKAT MINDENKI SAJAT FELELOSEGRE VEGEZZE OTTONABAN!
2.AZ ITT LEIRT VILLATISZTITAS A LEVEGEOS, OLAJ/LEVEGOS, OLAJOS VILLAKNAL NEM ALKALMAZHATÓ!!
3.AZ ITT LEIRTAK NEM MUTATJAK MEG KELLO RESZLETESSEGGEL A DOLGOKAT IGY NEM EREZTEM ERTELMET LEIRNI SEM. (HA EZ ALAPJAN MEGCSINALOD ES JO LESZ A VILLAD AZ CSAK A VELETLEN MUVE )4. ÉSZNÉL LÉGY.
5. ÉRIK A TÖK....
PEACE!
Csak ésszel srácok!
Írta 2003. augusztus 02. - 02:09
NYah tekeregtem ma is egyet szakadó esõben (pécs)
szerencsétlen teló már alig mozog 1-2centit úgyhogy szerinte holnapután szét bontom.
LCS: nekem nem köpi az RST Aerosa TL
szerencsétlen teló már alig mozog 1-2centit úgyhogy szerinte holnapután szét bontom.
LCS: nekem nem köpi az RST Aerosa TL
Írta 2003. augusztus 02. - 00:09
Írta 2003. augusztus 02. - 00:06
Írta 2003. augusztus 01. - 23:56
Írta 2003. augusztus 01. - 23:52
OFF:
Mondjuk elvagy te itten magadban, de azért tájékoztatásképp elmondom, hogy lor nem kel fel délután 3 elõtt, szal türelem.
ON
ez jo volt fonok ;D ;D ;D
mongyuk tesóka addig akár be is kaphatod, hogy ne dumáljál itten feleslegesen! ;D ;D
.. es gyaci tovabb ossza a bekapasok szamat
Írta 2003. augusztus 01. - 21:03
tehát van egy aerosa aet-m (rugo elasztomer/levego) és köpi a zsírt. ezelõtt volt szinten rstm volt és azzal is ez volt a problem. Mitõl ilyen fos az eresté tömítése? A manitu, marzo, roksox mérnem ereszti el a !zsírt! ?
Én gondolkoztam olyasmin, hogy belemaszekolok egy olyan lehúzószivacsot (olajjal töltött), ami aszem a duke-ban van... Egyéb?
Az RST-k a MoZo Pro/comp, HI5 éltûnése óta köpik a zsírt, kivéve amiken van gumiharmónika, eleve hiba volt a gyártótól levenni az újakról, na mindegy.
Megoldásnak talán a legjobb, amit mondtál, a szivacsgyûrû átitatva a legsûrûbb olajjal + ha tudsz tegyél rá gumiharmónikát.
De megnyugodhatsz pl a Manitou-k közül az Axel is köpi a zsírt mint állat, pedig van rajta mini boots is.
A Marzo-kon a legjobb a porlehúzó, a RS-okon is király.
Írta 2003. augusztus 01. - 14:43
Jaaaajjj tuttam én hogy jó helyre kerültem
RST Aerosa TL, szal ha jól gondolom olajtól nem kell tartanom...
Egyébként emg a lába alján van két imbussz csavar gondolom itt kell elkezdeni a dögöt :
Nyah hát nemtudom mikor esek neki, mert érzem hogy fájni fog szegénynek ;D, de ha nekiesek akko szolók és várom az utasításokat töletek...ööö (nyal-nyal) kedves, aranyos, segítõkész, szép, okos, bûbájos, bölcs...etc etc kerekes kollegák ;D
RST Aerosa TL, szal ha jól gondolom olajtól nem kell tartanom...
Egyébként emg a lába alján van két imbussz csavar gondolom itt kell elkezdeni a dögöt :
Nyah hát nemtudom mikor esek neki, mert érzem hogy fájni fog szegénynek ;D, de ha nekiesek akko szolók és várom az utasításokat töletek...ööö (nyal-nyal) kedves, aranyos, segítõkész, szép, okos, bûbájos, bölcs...etc etc kerekes kollegák ;D
Írta 2003. augusztus 01. - 14:12
L_Leslie: ha kicsavartad felül a kupakot,és alul a lábon a csavart,akkor ugorj félre,mert jön az olaj!
Illetve izé.Kimászik az EZERéves zsír.Milyen villád van?Mert régi dolgokhoz is találni szervíz manuált a gyártók honlapjain.
Illetve izé.Kimászik az EZERéves zsír.Milyen villád van?Mert régi dolgokhoz is találni szervíz manuált a gyártók honlapjain.
vendég__*
Írta 2003. augusztus 01. - 13:42
baszki attó még hogy diplomám van, amit jóóó régen szereztem (4 éve), nem kell minden gépészeti szart tudnom 100%-ra. ha nem adott munkakörben dógozol, majd te is megtudod miaz. én pl. 5 éve nem találkoztam mechanizmusokkal, egy eccerû csuklóerõt se tudnék kiszámolni, viszont olyan csõvezetéket tervezek neked szibériából tasmániáig, hogy csak na! ;D ;D
szal csak finoman az ijen jellegû megnyilvánulásokkal mer én is tudnék neked olyat mondani hogy sírva rohannál a könyvtárba... 8)
szal csak finoman az ijen jellegû megnyilvánulásokkal mer én is tudnék neked olyat mondani hogy sírva rohannál a könyvtárba... 8)
Írta 2003. augusztus 01. - 13:34
nem tudok segiteni!
add vissza a diplomat! :-) :-/
latjatok en meg alan dölón megbukom!!!!!!
ilyen emberek meg diplomaval rohangalnak! :-))))
aaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh
nincs isten az k.rva isten! :-/
add vissza a diplomat! :-) :-/
latjatok en meg alan dölón megbukom!!!!!!
ilyen emberek meg diplomaval rohangalnak! :-))))
aaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh
nincs isten az k.rva isten! :-/
vendég__*
Írta 2003. augusztus 01. - 13:27
Írta 2003. augusztus 01. - 13:25
sajna kivertek az agybol!
kepet most nem mert ynomok egy pizzat mert az meno (foleg, hoyg en csinalom)
utana meg megyek a bukk bike-ra fotozni!
melo es szorakozas egyben!!
szornyu!!!! :-)
egyebkent arra himbara gondoltam amin harom csuklo is van.
szertem
kepet most nem mert ynomok egy pizzat mert az meno (foleg, hoyg en csinalom)
utana meg megyek a bukk bike-ra fotozni!
melo es szorakozas egyben!!
szornyu!!!! :-)
egyebkent arra himbara gondoltam amin harom csuklo is van.
szertem