ööö. jol latom amit latok? becsereli? angol tudasom relative jo, csak tul sok saxszo van benne....
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2003. November 11. - 23:06
Posted 2003. November 11. - 22:51
Végre egy értelmes Marzocchi döntés, szerintem teljesen korrekt:
"Danger!
Failure to properly flow around obstacles on the trail, or failure to properly land after a jump or drop could cause your forks to fail, resulting in a loss of bicycle control and, possibly, serious injury or death to the rider.
Your forks require regular maintenance and repair. The harder you ride, the more often you must inspect and maintain your forks. If your forks are bent, deformed, cracked, chipped, or creaking, no matter how slight, immediately have a Certified Marzocchi Repair Center inspect and repair the forks before you ride again.
ATTENTION FREE RIDERS, EXTREME FREE RIDERS, DIRT JUMPERS AND URBAN RIDERS
If you have misused or abused your forks, or if you have landed improperly in the past, Marzocchi will upgrade:
- Z3, Z3.5 or Z5 forks (30mm MY 2001-2002) to new model year 2003 DJI or DJIII forks
- Z1 30mm (MY 2001-2002) to new model year 2003 Z1 FR 32mm
at a discounted price, regardless of whether your forks show any signs of fatigue, damage, impacts, cracking, creaking, leaking, etc.
Contact Marzocchi or see your nearest authorized Marzocchi retailer for additional information."
"Danger!
Failure to properly flow around obstacles on the trail, or failure to properly land after a jump or drop could cause your forks to fail, resulting in a loss of bicycle control and, possibly, serious injury or death to the rider.
Your forks require regular maintenance and repair. The harder you ride, the more often you must inspect and maintain your forks. If your forks are bent, deformed, cracked, chipped, or creaking, no matter how slight, immediately have a Certified Marzocchi Repair Center inspect and repair the forks before you ride again.
ATTENTION FREE RIDERS, EXTREME FREE RIDERS, DIRT JUMPERS AND URBAN RIDERS
If you have misused or abused your forks, or if you have landed improperly in the past, Marzocchi will upgrade:
- Z3, Z3.5 or Z5 forks (30mm MY 2001-2002) to new model year 2003 DJI or DJIII forks
- Z1 30mm (MY 2001-2002) to new model year 2003 Z1 FR 32mm
at a discounted price, regardless of whether your forks show any signs of fatigue, damage, impacts, cracking, creaking, leaking, etc.
Contact Marzocchi or see your nearest authorized Marzocchi retailer for additional information."
Posted 2003. November 11. - 19:08
de latod mindig van egy lama!
most vezsem eszre, hoyg en nyitottam meg a 300. odalt!
jeehhhh....
most vezsem eszre, hoyg en nyitottam meg a 300. odalt!
jeehhhh....
Posted 2003. November 11. - 18:54
Zárjuk már le ezt a csavrja nem csavarja dolgot!PLZ!
Aki fél vegyen Mozot,meg menetes tengelyt és csöwi.
Aki fél vegyen Mozot,meg menetes tengelyt és csöwi.
Posted 2003. November 11. - 17:17
én nem vagyok benne biztos, hogy 2-3 ezer, mintha az Acor is 4500 lenne, de mindenesetre nem nagy pénz. (már akinek, ugye. - mondjuk akinek futja 70-80 ezer telóra, azt ez már nem vágja földhöz)
amúgy szerintem nem fújkálod annyit, hogy kelljen egy pumpa, bemész egy szervizbe, belövöd, és kész.
amúgy szerintem nem fújkálod annyit, hogy kelljen egy pumpa, bemész egy szervizbe, belövöd, és kész.
Posted 2003. November 11. - 17:14
regen volt olyan, hoyg a magura megmondta, hoyg ha lehet a ne rakjak a fekjet errre meg erre a telora mert nem garantal semmi jot!
amire nem ajanlotta louise-t az a sid volt.
mert amikor rantottal egy kis feket a brinyo elkezdett kanyarodni.
DE EZ NEM AZT JELENTI, HOGYHA VESZEL DJ-T AZ IS KOLBASZOLNI FOG. MEG, HOGY MEGCSAVARJA MAJD A FÉK, MINT A VÁSÁRI CUKROT!!!!!!!
amire nem ajanlotta louise-t az a sid volt.
mert amikor rantottal egy kis feket a brinyo elkezdett kanyarodni.
DE EZ NEM AZT JELENTI, HOGYHA VESZEL DJ-T AZ IS KOLBASZOLNI FOG. MEG, HOGY MEGCSAVARJA MAJD A FÉK, MINT A VÁSÁRI CUKROT!!!!!!!
Posted 2003. November 11. - 17:11
Lehet kapni a levegos villakhoz valo teleszkoppumpat. Nem nagy dolog, de a nagy nyomas, es a kis levegomennyiseg miatt csak azzal lehet fujni.
Jobb szervizekben tartanak, ott fel tudod fujni, vagy ha nem raz meg a dolog, akkor erdemes venni egyet. 2-3e -ert lehet kapni kb.
Jobb szervizekben tartanak, ott fel tudod fujni, vagy ha nem raz meg a dolog, akkor erdemes venni egyet. 2-3e -ert lehet kapni kb.
Posted 2003. November 11. - 17:07
VILÁGOS!!!!ooo thx!És akkor gondolom értelemszerûen ha engedek belõle akkor puhul?!
És ha fújni akarok bele,akkor kell valami speckó pumpa?
És ha fújni akarok bele,akkor kell valami speckó pumpa?
Posted 2003. November 11. - 16:56
davee
a levegõt belefújva a rugótér fölötti térfogat nõ, amivel automatikusan elõfeszíted a rugót. értem?
a levegõt belefújva a rugótér fölötti térfogat nõ, amivel automatikusan elõfeszíted a rugót. értem?
Posted 2003. November 11. - 16:48
Na!Hát ok!
De az elõfeszítés elvileg nem azt jelenti hogy a rugó keménységét tudom állítgatni?Akkor miért levegõt kéne bele fújnom?(vagy nagyon hülye vagyok és a dj levegös rugozásu ??? ??? ???-azt azér nem hiszem)
szal a nagyobb rugóuthoz nem kell uj rugo.Ok.
Ja egyébként budapesti vagyok.Pénteken vettem a telót olyan 75 ezerért.
Tapasztalatok:2 nap alatt nem nagyon van.
Ez a elsõ komolyabb telóm(mivel az elözö egy exr comp volt és eltört a vázzal együtt))ezért nincs nagyon összehasonlítási alapom.
De ahhoz képest dög nehéz,viszont ezerszer jobb.
Ja és sztem kurva jól néz ki!
Lehet h én itt hülyeségeket beszélek de akkor leglább okosodok!!!
üdv!
De az elõfeszítés elvileg nem azt jelenti hogy a rugó keménységét tudom állítgatni?Akkor miért levegõt kéne bele fújnom?(vagy nagyon hülye vagyok és a dj levegös rugozásu ??? ??? ???-azt azér nem hiszem)
szal a nagyobb rugóuthoz nem kell uj rugo.Ok.
Ja egyébként budapesti vagyok.Pénteken vettem a telót olyan 75 ezerért.
Tapasztalatok:2 nap alatt nem nagyon van.
Ez a elsõ komolyabb telóm(mivel az elözö egy exr comp volt és eltört a vázzal együtt))ezért nincs nagyon összehasonlítási alapom.
De ahhoz képest dög nehéz,viszont ezerszer jobb.
Ja és sztem kurva jól néz ki!
Lehet h én itt hülyeségeket beszélek de akkor leglább okosodok!!!
üdv!
Posted 2003. November 11. - 16:36
oldalra húz?
azért ne essünk már túlzásokba, oké?
az tény, hogy a fékteljesítmény érezhetõen növekszik, ha ugyanaz a féked egy 10 mm-eres tengelyû villáról egy bolt-onosra kerül át, de hogy a bicikli oldalra húzna.... nos ez már nekem is sok egy kicsit.
amig nem vagy profi, addig nem érzed a csavarodást, és ha nem próbáltad elõtte bolt-onossal, akkor nem is fogod soha észrevenni a különbséget, és a sima tengelyes villád is jó lesz akár gigantikus tárcsával is. mihelyst számítanak a versenyen a másodpercek, a grammok és az, hogy a biciklid ott menjen, ahová kormányzod, egybõl számít, mit mivel.
maradjunk ennyiben, jó?
azért ne essünk már túlzásokba, oké?
az tény, hogy a fékteljesítmény érezhetõen növekszik, ha ugyanaz a féked egy 10 mm-eres tengelyû villáról egy bolt-onosra kerül át, de hogy a bicikli oldalra húzna.... nos ez már nekem is sok egy kicsit.
amig nem vagy profi, addig nem érzed a csavarodást, és ha nem próbáltad elõtte bolt-onossal, akkor nem is fogod soha észrevenni a különbséget, és a sima tengelyes villád is jó lesz akár gigantikus tárcsával is. mihelyst számítanak a versenyen a másodpercek, a grammok és az, hogy a biciklid ott menjen, ahová kormányzod, egybõl számít, mit mivel.
maradjunk ennyiben, jó?
Posted 2003. November 11. - 16:26
errõl van szó...
Hahó Marci!
Lehet, hogy béna vagyok és nem értem mi a csavarás, de ez szerintem komolyabb attól mint amit elbagatelizáltok. Sajnos nem tudok 300 oldalt végigolvasni és észben tartani, de tapasztalatom szerint a tárcsafék gyorszár esetén jelentõsen eltolja a kerék futási síkját és emiatt a bicaj oldalra húz. Több márkánál is teszteltem. Próbáltátok már?
Posted 2003. November 11. - 01:11
a 2004-es xc 1800g
egyébként köszi fruitfly, lehet, hogy ez a telo lesz ami nekem megfelel
egyébként köszi fruitfly, lehet, hogy ez a telo lesz ami nekem megfelel
vendég__*
Posted 2003. November 10. - 21:44
Posted 2003. November 10. - 20:29
valaki mondana nekem valamit a rs judy xc 2004-rõl, hogy árkategóriájában milyen telónak számít? vagy esetleg tapasztalatok?
Posted 2003. November 10. - 19:48
vendég__*
Posted 2003. November 10. - 19:41
Posted 2003. November 10. - 19:33
Hali!vazra nincs penzed? ebbe meg a merevvilla is nagy....
bocsi, de nem eroltetendo.... erdekes, sot enyhen veszelyes mutatvany lesz...
CSAK annyi hogy ha már megvetettem ezt a vázat akkor már használjuk is ki szarásig ;D Durva gép lesz jövõ nyárra maj mutatok fényképeket:)
Vissza a vázamra szertem nem nagyon gyengus ez a váz mert már 2 éve megvan és semmi baja + 7 haverom is ilyet nyúz és nekik sincs semmi bajuk (nem reklám helye!!!) szóval haverom 4 méter magasságból ugrott egy szikláról (a gyerek õrült de mind1) és még akkor se lett baja amikor vagy 5-ször esett dirtugratón mer a gyerek tényleg hölye és elõl mozoja de azelõtt suntourja volt fehér és úgy vette 1000-ér(!) hogy már ki volt törve belõle egy darab tehát 2 bilincs meg egy vaslap rácsavarva és ígyen használta. Lejöttünk egy kb 45°-os lejtön õ meg nem állt meg és egyenesen egy kidölt fának érkezett ;D ;D ;D de a bicajának más baja nem lett csak az hogy a telójának a bal szára kettétört:)))) Szóval összefoglalva a Mali Boa nem is rossz! ;D
Posted 2003. November 10. - 19:00
Posted 2003. November 10. - 18:44
hja.. ;D vegre valaki megszolalt.. en nem mertem mar....
ha csavarja, az kisebb fekezesnel meg nem nagyon eszreveheto, blokkolt elso kereknel meg nem az fog foglalkoztatni, hogy csavarva van e, hanem h ne szallj at a kormanyon...
max ropogni fog a cucc ;D de legalabb tudod, h megvan a villad...
ha csavarja, az kisebb fekezesnel meg nem nagyon eszreveheto, blokkolt elso kereknel meg nem az fog foglalkoztatni, hogy csavarva van e, hanem h ne szallj at a kormanyon...
max ropogni fog a cucc ;D de legalabb tudod, h megvan a villad...