Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Started by
Bikemag
, 2001. June 02. 02:46
Posted 2004. February 08. - 16:54

A 03'-as DJ3-asokból is sok kikotyogósodott,szerintem egyszerûen sz@rok a tömítesek :-\ :

Posted 2004. February 08. - 15:01

Poli!
A legjobb tudomásom szerint is a villa feledata az hogy az erõhatásokat a villa papucs illetve a villa váll vonalán csillapítsa, nyelje el. Tehát nem a tengelyek között. :-\ Egy 2003-as Drop Off-nak nem volna szabad 3 hónap után lógnia!
SZVSZ
A legjobb tudomásom szerint is a villa feledata az hogy az erõhatásokat a villa papucs illetve a villa váll vonalán csillapítsa, nyelje el. Tehát nem a tengelyek között. :-\ Egy 2003-as Drop Off-nak nem volna szabad 3 hónap után lógnia!
SZVSZ
Posted 2004. February 08. - 14:16

olyan nincs a világban, hogy olcsó de jó...
esetleg csinálj olyat, hogy vmi telózsírt alaposan összekeversz egy kis telóolajjal, csak épp hogy hígabb legyen.
de olyan sose lesz, mint a PrepM, és ha olcsó villád van szar porlehúzóval, akkor úgyis kinyomja a hígabb zsírt 2 nap alatt, akkor meg már jobb a sûrûbb, pl JudyButter.
esetleg csinálj olyat, hogy vmi telózsírt alaposan összekeversz egy kis telóolajjal, csak épp hogy hígabb legyen.
de olyan sose lesz, mint a PrepM, és ha olcsó villád van szar porlehúzóval, akkor úgyis kinyomja a hígabb zsírt 2 nap alatt, akkor meg már jobb a sûrûbb, pl JudyButter.
Posted 2004. February 08. - 12:49

zsír: manitou prep m, vagy rs judy butter.
a six meg nem a legjobb, inkább judy. de ha másra nem akarod használni mint amire való, akkor six mert könyebb.
a six meg nem a legjobb, inkább judy. de ha másra nem akarod használni mint amire való, akkor six mert könyebb.
Posted 2004. February 08. - 12:11

Posted 2004. February 07. - 20:29

Hello!
van egy kis gondom a telómmal.2003-as Drop Off
dec.-ben vettem ujjonnan és kicsik kotyog a becsúszó a szárban Még nem volt marzom és nem tudom hogy ez megengedett dolog-e 3 hónap után
köszi a helpet
van egy kis gondom a telómmal.2003-as Drop Off
dec.-ben vettem ujjonnan és kicsik kotyog a becsúszó a szárban Még nem volt marzom és nem tudom hogy ez megengedett dolog-e 3 hónap után
köszi a helpet
Posted 2004. February 07. - 13:28

hello. Mit tudtok mondani nekem a Manitou Six- rõl. Max. mire lehet használni és milyen a minõsége.
Posted 2004. February 07. - 00:19

Meg úgy tudom, hogy a csapágyzsírok nem valami kíméletesek a mûanyag/gumi alapanyagokal:)
Posted 2004. February 07. - 00:16

Mi avéleményetek a 2003-as Marzocchi B. Exr Comp-ról? Lehet valahogy turbózni? Minden üzenetet szivesen várok.
Bikemag, tavalyi PolarX teszt. nincs benne csili, így nem hiszem hogy bármit érdemes rajta változtatni, nem ér annyit az egész...
.... vagy kérdezd VDani-t ;D
Posted 2004. February 07. - 00:14

Mi a különbség a telózsír és a normális csapágyzsír között? Nagyon nem örül a villa hogyha nem telózsírt nyomatok bele?
telózsír hígabb, Te nem örülsz mert belassul
Posted 2004. February 06. - 21:04

Mi avéleményetek a 2003-as Marzocchi B. Exr Comp-ról? Lehet valahogy turbózni? Minden üzenetet szivesen várok.
Posted 2004. February 06. - 20:59

Mi a különbség a telózsír és a normális csapágyzsír között? Nagyon nem örül a villa hogyha nem telózsírt nyomatok bele?
Posted 2004. February 06. - 19:14

Hát a SID kérdéshez annyit, hogy a tárcsafékes használatát felejtõsnek találom. A WC-ra meg egyenesen életveszély:)
Még v-fékkel is rugalmas az a villa.Ha könnyû de tárcsás villát használsz, akkor Manitou Skareb. Nem is kell bele a lockout, mert úgyis eltörik:(
Az még egészen jól bírja.De ha nem vagy élversenyzõ, akkor a Duke a te villád, vagy a Black Elite Air. Nekem Duke XC-m volt Avid CPS-sel, és teljesen jól mûködött.Nem csavargatta, meg semmi ilyesmi. De az 1600g az átverés a RS-tól. 1820volt lemérve.Üdv:Thy
Még v-fékkel is rugalmas az a villa.Ha könnyû de tárcsás villát használsz, akkor Manitou Skareb. Nem is kell bele a lockout, mert úgyis eltörik:(
Az még egészen jól bírja.De ha nem vagy élversenyzõ, akkor a Duke a te villád, vagy a Black Elite Air. Nekem Duke XC-m volt Avid CPS-sel, és teljesen jól mûködött.Nem csavargatta, meg semmi ilyesmi. De az 1600g az átverés a RS-tól. 1820volt lemérve.Üdv:Thy
Posted 2004. February 06. - 19:04

furan nez ki a boa-ban!
kicsit puhul de nem sokat
nagyjabol ez lesz
olajat kell benne cserelni es okes a dolog csillapitas ugyileg.
elvileg meg lehet levego nelkul is hasznalni szertem.
kicsit puhul de nem sokat
nagyjabol ez lesz
olajat kell benne cserelni es okes a dolog csillapitas ugyileg.
elvileg meg lehet levego nelkul is hasznalni szertem.
Posted 2004. February 06. - 18:05

Hali!
Tegnap jött meg a DJ3-am, ma beszereltem és kipróbáltam, szal nagyon fasza meg minden csak annyi a bajom hogy qrva kemény, lépcsõztem és 6cm-t mozgott többre nem bírtam rávenni, amúgy 1,5bar van belefújva, szal az lenne a kérdésem a marzo tulajok felé, hogy ez még fog egy kicsit puhulni meg gyorsabb lesz-e a mozgása egy kis bejáratás után meg ajánlatos-e használni levegõ nélkül? Minden okosságot szívesen veszek szal írjatok ha tudtok segíteni!
Tegnap jött meg a DJ3-am, ma beszereltem és kipróbáltam, szal nagyon fasza meg minden csak annyi a bajom hogy qrva kemény, lépcsõztem és 6cm-t mozgott többre nem bírtam rávenni, amúgy 1,5bar van belefújva, szal az lenne a kérdésem a marzo tulajok felé, hogy ez még fog egy kicsit puhulni meg gyorsabb lesz-e a mozgása egy kis bejáratás után meg ajánlatos-e használni levegõ nélkül? Minden okosságot szívesen veszek szal írjatok ha tudtok segíteni!
Posted 2004. February 06. - 16:09

hát, az a különbség nem olyan kicsi, pár száz gramm, és 2 mili különbség a becsúszó-átmérõben az szerintem egyértelmûvé teszi, hogy a DUke masszívabb villa. De nem is ugyanarra való a kettõ. ha kompromisszummentes cc-villát akarsz versenyezni, akkor Sid, ha kicsit zuzdázol is, meg nem árt, ha nem kolbászol a villád, de elviselsz párszáz gramm többletet, akkor Duke.
Posted 2004. February 06. - 13:36

Duke vagy SID merevebb tárcsafék szempontjábol?? Úgy hallpttam, hogy a Duke merevebb, de ha csak kis külömbség van akkor lehet,hogy inkább SID nem?? :-\ Segitsetek!!!!!!!
Posted 2004. February 06. - 10:53

Ha valaki tud jó boltot/helyet ahol lehet kapni RS psylo-hoz szimmeringgarniturát, ne kiméljen.
Elõre is kösz.
Tom
Elõre is kösz.
Tom
Posted 2004. February 05. - 23:28

A Suntourom is kicsit szorul a TF2 spray-tõl, de csak 1-2 percig. Utána viszont nagyon kellemesen felpuhul.
Posted 2004. February 05. - 16:42

becsúszóra, porlehúzóra szilikonspray, de a Manirou Axel nem szereti pl., beragad tõle nemtommér...