az nem erõfeszítés állító, hanem eLõfeszítés állító, és ha betekered, a rugó összenyomódik, ezzel azt éred el, mintha keményebb rugód lenne....
az olajfürdõ a teló csillapítását végzi, amikor a rugók kifele mozognak, nem engedi olyan gyorsan vissza õket a csillapítás, így nem üti meg a csuklódat egy bukkanó után a teló, visszafele jövet...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Indította
Bikemag
, 2001. június 02. 02:46
Írta 2004. február 13. - 12:08

Írta 2004. február 13. - 11:45

sziasztok!lenne 1 kérdésem!
valaki el tudná magyarázni nekem hogy mire jók és hogy mi a szerepük a visszaütésgátlónak, erõfeszítés szabályzónak és az olajfürdõnek a telóban!
most szeretnék venni 1 telót amiben ilyen cuccok vannak és nem igazán értem hogy mi merre hány méter... :-\ :-[
valaki el tudná magyarázni nekem hogy mire jók és hogy mi a szerepük a visszaütésgátlónak, erõfeszítés szabályzónak és az olajfürdõnek a telóban!
most szeretnék venni 1 telót amiben ilyen cuccok vannak és nem igazán értem hogy mi merre hány méter... :-\ :-[
Írta 2004. február 13. - 11:37

Pilothoz: szerintem meg biztos jó. Nekem volt Judy xc-m -a régi, amihez a mostani pilot hasonlít- éshát: nem sok baj volt vele. A sok és nagy esést nem bírja, de pont az acél becsúszók miatt erõs. Persze így kb 2 dl víz súlyát még plusz magaddal cipeled -ahhoz képpest, mintha könnyebb telót vennél- de szerintem ennyi áldozatot megér az, hogy bátran használhatod. Azzal pedig, hogy rá is lehet fújni -air assist ugye- biztos tényleg jól be lehet lõni. Szerintem inkább ez, mint egy olcsó -esetleg használt- marzo.
Írta 2004. február 13. - 00:41

Írta 2004. február 13. - 00:20

Ez azt jelenti, hogy mennyire egyenletesen menjt le a teló
Lineális:minden centit ugyanakkora erõvel kell mozgatni
Exponenciális.minél lejjebb nyomod a telót annál nagyobb erõ kell hozzá.
lineálnál fel tudod koppantani, exponál nem
Lineális:minden centit ugyanakkora erõvel kell mozgatni
Exponenciális.minél lejjebb nyomod a telót annál nagyobb erõ kell hozzá.
lineálnál fel tudod koppantani, exponál nem
Írta 2004. február 13. - 00:14

bocs, láma vagyok, a kompresszió csillapítás mi a hátam közepe? ez nem az, hogy milyen gyorsan menjen be a cucc? akkor az meg nem a légnyomás?
Írta 2004. február 13. - 00:06

Próbáltam Compot, és nekem Super van.Sajna olyan compot próbáltam, amiben volt kompressziócsillapítás, és lockout is. De a mozgás finomsága a minden Skarebnél ugyanolyan, csak a szolgáltatások másak.Mondjuk a kompr.csill. nagyon jó, ha van!
Írta 2004. február 13. - 00:03

thommey::
És mit jelenti a lineálisan belõni?
A comp alapból lockoutos?
(a skareb) Karbantartása mit igényel?
És mit jelenti a lineálisan belõni?

A comp alapból lockoutos?
(a skareb) Karbantartása mit igényel?
Írta 2004. február 12. - 22:53

Szerintem sem mindegy melyik Skareb! Amirõl te írsz az szerintem a legjobb, és az jóval drágább a Duke XC-nél!
Írta 2004. február 12. - 21:19

azért nekem a Skareb jobban bejön:)
a comp-ról beszélsz?
mert szerintem azért nem mindegy

Írta 2004. február 12. - 20:58

Van valakinek valami tapasztalata az skf szimmeringeket illetõen???
psylohoz kellene
psylohoz kellene
Írta 2004. február 12. - 19:18

Ha rám hallgatsz...azt csinálsz amit akarsz ;D...de:
használtam Duke XC-t, és most Skarebet
Elõny:árához képest könnyû, jól bírja a tárcsaféket, szépen mozog.
Hátrány:nehezen indul meg.Nehéz lineálisra belõni.
Skareb:istenien mozog,nagyon könnyen megindul, és vajpuha,jól lehet rajta állítgatni mindent,könnyû
Hátrány:kicsit rugalmas,tárcsa kicsit csavarja, de nem nagyon!drága.A lockout meghal benne.
Üdv:Thy
használtam Duke XC-t, és most Skarebet
Elõny:árához képest könnyû, jól bírja a tárcsaféket, szépen mozog.
Hátrány:nehezen indul meg.Nehéz lineálisra belõni.
Skareb:istenien mozog,nagyon könnyen megindul, és vajpuha,jól lehet rajta állítgatni mindent,könnyû
Hátrány:kicsit rugalmas,tárcsa kicsit csavarja, de nem nagyon!drága.A lockout meghal benne.
Üdv:Thy
Írta 2004. február 12. - 17:02

Írta 2004. február 12. - 16:35

Szerintem is jobb az RS csak nem tudom hogy elég lenne az a 80mm rugóút CC-re és maratonra! Kimozogja az egészet?
Írta 2004. február 12. - 15:06

sok helyen olvastam, hogy a skareb comp nem az igazi villa. sok transalposnál bemondta az unalmast, és simán beállt. (vagy eltört a hid, nem véletlen, hogy idénre meg van erõsítve)
szóval simán duke. szebben mozog, a 30-as becsúszójával merevebb, mint a skareb a 28.6-os becsúszókkal, és a tárcsafékes felhasználást is jobban tûri.
meg nem utolsó sorban nyilt olajfürdõs, nem kell hetente zsírozni, mint a skarebet. (mondhatnám azt is, hogy karbantartási szempontból igénytelenebb villa)
edu: pilot xc? nem oylan rossz kis villa az, ha nincs több pénzed. de ha találsz olcsónn marzo mxc/mxr/exc villát, akkor már azok jobbak. a pilot elég nehéz, fõleg az acél becsúszók miatt. viszont finoman be lehet lõni az elõfeszítést az air assist-tal. ellenben semmi mást nem tudsz állítgatni. még mindig jobb villa, mint a vele egy kategóriás manitou axel/six vagy mondjuk a tavalyi exr comp (ami idén mz comp)
szóval simán duke. szebben mozog, a 30-as becsúszójával merevebb, mint a skareb a 28.6-os becsúszókkal, és a tárcsafékes felhasználást is jobban tûri.
meg nem utolsó sorban nyilt olajfürdõs, nem kell hetente zsírozni, mint a skarebet. (mondhatnám azt is, hogy karbantartási szempontból igénytelenebb villa)
edu: pilot xc? nem oylan rossz kis villa az, ha nincs több pénzed. de ha találsz olcsónn marzo mxc/mxr/exc villát, akkor már azok jobbak. a pilot elég nehéz, fõleg az acél becsúszók miatt. viszont finoman be lehet lõni az elõfeszítést az air assist-tal. ellenben semmi mást nem tudsz állítgatni. még mindig jobb villa, mint a vele egy kategóriás manitou axel/six vagy mondjuk a tavalyi exr comp (ami idén mz comp)
Írta 2004. február 12. - 14:42

hát szerintem meg nem ugyanazt tudják, mert
szerintem a DUKE keményebb felhasználást is elvisel, míg a skarebbel vigyázni kell, a reverse-arch elég ropinak néz ki, és külföldi oldalakon olvasgattam is, hogy szokott ott töredezni...
a duke levegõs, a skareb meg a comp esetben még asszem rugós....
szal nem éppen egyforma telók
szerintem a DUKE keményebb felhasználást is elvisel, míg a skarebbel vigyázni kell, a reverse-arch elég ropinak néz ki, és külföldi oldalakon olvasgattam is, hogy szokott ott töredezni...
a duke levegõs, a skareb meg a comp esetben még asszem rugós....
szal nem éppen egyforma telók

Írta 2004. február 12. - 14:30

Írta 2004. február 12. - 14:10

Hello mindenki!
??? ??? ???
Az lenne a kérdésem, hogy Manitou Skareb Comp vagy Rock Shox Duke XC legyen az áldozat amit megveszek. Mindkettõ kb ugyanazt tudja!
??? ???
??? ??? ???
Az lenne a kérdésem, hogy Manitou Skareb Comp vagy Rock Shox Duke XC legyen az áldozat amit megveszek. Mindkettõ kb ugyanazt tudja!
??? ???
Írta 2004. február 11. - 18:12

Írta 2004. február 11. - 18:05

Hello mindenki.
Lenne egy kérésem. Írjatok már a 2003-as Rock Shox Pilot XC-rõl. Minél többet annál jobb(tapastalatok, én azt hallottam hogy..., szerintem ez a teló..., stb.).
Mindenkinek kösz.
Hellou.
Lenne egy kérésem. Írjatok már a 2003-as Rock Shox Pilot XC-rõl. Minél többet annál jobb(tapastalatok, én azt hallottam hogy..., szerintem ez a teló..., stb.).
Mindenkinek kösz.
Hellou.