Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csavaros váll, csavaros fékhíd, igazából alapvetõen JÓ konstrukció lenne, de ezek szerint annyira mégsem egy csúcstéma. nemértem mért cs*szték el, hisz egész szép darab. mondjuk ez a tengelyrögzítés még mindig elgondolkodtat... ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
http://193.91.80.179...m/teleszkop.jpg

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem tudom. talán tetszene, de kicsit nagyon nehéz. a z1-eket is ki lehet húzni (szerintem) 150mm-re, akkormeg minek cipelni plusz 3-400grammot? a 66VF-ben (ami elérhetõbb árú) különben is csak SSVF van, a Z1fr ll-ben meg sztem hscv.

de ez még attól is függ, hogy milyen vázam lesz. meg hogy elviszik e egyáltalán a mostani vázamat/villámat.

miért is kérded?

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
egy 150-es 66 nem tetszene?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mibaj a 02 wedge-el? ;D volt nekem is.

frankensteinrõl van kép? még sztem én nem láttam olyat. Pedig van itthon marzo katalógus 98as 99es, meg 2000es is.

Azt hiszem mégse lesz Pike-om. Inkább Z1FR l vagy ll.

vagy kitudja. szerintem.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jo felni nem kell tole
csak hat a regi z1-hez kepest eleg csoro szegenyke
02 wedge-nel jobb!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
na ezt nem tudtam na:), mivel (szerencsére/sajna nem marzóm lett.)
de legalább már ezt is megtudtam:) pedig kinézetre nem egy csúnya villa... mondjuk azt hittem, régebbi darab.

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
a frankeinstein egy leg f o s villa
csak, hogy tudd!
2000-tol/ben mar eleg gazosak.

szal csakis 97 98 99
mas nem 8-)

persze hat nah...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
tudom, ilyen tekintetben teljesen igazad van. és amúgyis. tök jó h fejlesztgetnek, meg minden, örülök neki. viszont nem vagyok elég naív, nem tudok annyira bedõlni neki, biztos bennem van a hiba.
Z1: oldsuli, tök jó lenne, de csak a frankeinstein.... :-\ a többi picit para.
amúgy meg nem is belõlem él meg a kerékpáripar.(szerencsére!) ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
thez: ha mindenki ugy állna hozzá, mint te, akkor már rég csõdbe ment volna a kerékpáripar.
vegyük a konát. mit fejlesztettek? új szineket.... ehhez képest a rs azért elég jól belehúzott..... (hiába nme látod mint átlaguser, de egy tetves új öntõforma az új lábnak igencsak nagy fejlesztés...)
és akkor nekd se kellene psylo, jó lenne neked egy '98-as z1, tekintve hogy ugyanazt tudja, mint a psylod. ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

link=board=5;threadid=2338;start=8865#msg217891 date=1099864170]... a 32-es becsúszók, a maxle, a 140 mm út szerintem elég sok újdonság, a floodgate-rõl meg ne is beszéljünk, itt mindenki dh/dirt villának nézi, pedig pont nem az, hanem enduro/freeride/maraton villa!

ezt egy normál felhasználó annyira levegõbe beszélésnek érzi...
szal ott a villa a kerében, nem fog helyeslõen bólogatni, hogy hûha, zsír, spv van benne, meg hc2, meg pure, és nem is beszélve a floodgate-rõl, meg milyen jó ezektõl a villa, hanem simán megnyomogatja, mozog, csillapít, erõs, szép, és tudni is lehet róla hogy jó....
ez hogy minél szebb, jobban hangzó neveket találnak ki midenféle betükombinációkkal, rövidítésekkel, ez olyan.... hogyismondjam...
3 kütyü van benne, ezt villánként/márkánként máshogy rakják bele, meg rámondják hogy érzékeli hogy a villa pogózik e, és azt nem hagyja, cserébe ha jön egy kavics, azt meg kimozogja, ez annyira parasztfakítás.... legalábbis én annak érzem. de lehet simán csak maradi vagyok.
örülök hogy van egy villám, mozog, van benne olajcsillapítás, sokminden állítható(közben nem is szoktam semmit állítani rajta, hisz egyszer kell jól belõni), erõs, mi kell még.
örülök mint majom a farkának. csak ennyit szerettem volna mondani :-\

tengelyrögzítésrõl meg: mivel nem atomdh villa, ezért már az elõdje rendszere is tökéletesen elég volt, persze hogy fokozták, ez jópont, de nem volt annyira életbevágóan fontos. új villa, valami újítás kellett....
abban viszont teljesen igaza van [rob] mesternek, hogy az rs szimplavállas villái egyántalán nem dirtre valóak, se nem dh-ra.
elsõre ott a merevvilla, másodikra meg a boxxer/monster.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

mijaza floodgate és a maxle?

www.rockshox.com?

maxle: új 20 mm-eres rögzítési/kioldási cucc a vellán.
floodgate: spv szerû sz*r, de lehet állítani a beavatkozás mértékét is, a legbutábban belül, a teamban és a race-ban kivül.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

na elõször is köszi mindenkinek a tanácsot, másodszor én is a stance-re gondoltam viszont árat sehol sem találtam.Nem tudjátok VÉLETLENÜL ;)h hány pizza árába fog kerülni?

Stance Static 80mm, FluidFlow, fekete QR / 20mm – 88e / 100e
Stance Static 100mm, FluidFlow, fekete QR / 20mm – 88e / 100e
Stance Flow 120-150mm RTWD, FluidFlow, 1.5” QR / 20mm – 109e / 120e
Stance Kingpin 170mm, TPC+, Air Assist, fekete, small / large, QR / 20mm - 128e / 139e

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mijaza floodgate és a maxle?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem mozgásilag is más lesz a pike mint a psylo, de majd kipróbálom az öcsémét ;) és elmondom, mire jutottam.
thezzel ellentétben a 32-es becsúszók, a maxle, a 140 mm út szerintem elég sok újdonság, a floodgate-rõl meg ne is beszéljünk, itt mindenki dh/dirt villának nézi, pedig pont nem az, hanem enduro/freeride/maraton villa!

stance árakat iljics már mondott, zargassad privátban, hogy mi mennyi. (100-120 e. közöttire emléxem)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
megmondtam:)
"érezhetõ": ez nem a technikailag, hanem mozgásilag jelenti... ::) :P

edit 2: és nem is hallás után hanem már volt a kezeim között(összeszerelve bicikliben) az említett teleszkópvilla.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

semmi kivülrõl érezhetõ fejlesztés

Ha te mondod... :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
pike psylo utódja. semmi kivülrõl érezhetõ fejlesztés, bár úgyis le leszek szólva h milyen forradalmi, és milyen jó....
simán +2mm, és 1.5cm-el többet mocorog.

más:
stance árak: németország, euróban.. számold át, és tegyél vagy 40%-ot rá, akkor meg fogod kapni az itthoni árat.

Manitou Stance Flow 2005 379,00EUR
Manitou Stance Kingpin 2005 475,00EUR
Manitou Stance Static 2005 315,00EUR

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás
ja az a Pike az ilyen Psylo-utód nem?Maradt a régi rendszer v kitaláltak vmi 'forradalian újat'?

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás

link=board=5;threadid=2338;start=8865#msg217665 date=1099759709]
150-bõl már lehet válogatni.
én mit vennék: sherman jumpert. streetre nem kell 130 mm rugóút.
vagy: jövõre lesz stance 100 mm-eres villa, acél 32-es becsúszók, 20 mm tengely, és olcsó is.
arra lehet gyûjteni.

na elõször is köszi mindenkinek a tanácsot, másodszor én is a stance-re gondoltam viszont árat sehol sem találtam.Nem tudjátok VÉLETLENÜL ;)h hány pizza árába fog kerülni?