Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hogymii?

próbáld ugy, hogy:

- elöl kábelkötegelõ
- hátul alkalmaz a gumifelkoppanásgátló

mindkettõ alapon.

ráülsz

mindkettõ bemozog valamennyit. ez az u.n. "SAG"

ha elöl kb 25 mm hátul meg 10 mm, akkor jó lehet. (nagyjából) ha nehezebb vagy, ez optimális megoldás.

ha hintalovat akarsz, akkor elöl 35-40 mm sag, hátul 15 mm sag. (a hátul-ra vonatkozó adatok most nem a váz útjára - 150 mm - hanem a rugóstag útjára - 50.8 mm - vonatkoznak. ez egészen egyszerûen mérhetõ: tudod, hogy 200-as a szemtávolsága. 50.8-at mozog. ráülsz, leméred akkor mennyi a szemtávolsága - vagy megkérsz valakit, hogy mérje le, és kivonod a 200-ból. megmarad, hogy xy mm. ennyit ült be a tag - ez legyen kb 10-15 mm)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
ja vágom!!!! szal akkor amikor a villa 2,5mm-ert moccan akkor a tag 1mm-ert moccanjon be!!!! aha!!!! asszem átváltom ezeket inkáb cm re az jobban látható lessz a tagon meg avillán! nagyon köce

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
de a tagon is tom mérni van rajta az a gumigenyo...na bizti hülye vagyok szal akkor mivel itt 170,15 röl van szó akkor a 3-as áttétel miatt hogy legyen???? :-)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
igen. nagyjából errõl van szó.
de mivel 170 vs. 150, ezért talán 2.5 mm kellene az egy mellé ;) (de sokkal egyszerûbb, ha 25 és 10 a mértékegység, de mivel a becsúszón tudod mérni kábelkötegelõvel, hogy mennyit mozog, de a tagon nem, ezért nehézkes lesz)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Na asszem vágom! De lehet nem jól fogtam fel ahhoz hog yjól be legyn löv akkor kb ugy állitsam be hogy amikor a villa 3mm-ert bemuzdult akor a rugóstag éppen hogy csak 1mm-ert mozduljon be a 3-as áttétel miatt és akkor gyakorlatilag igy össze van hangolnva a cucc???????????????

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
színt nem írtam.
de hogy a rugó csere fel sem merült.. hát. :X
de már legalább valaki jól elmondta.

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
Köce rob!!!

Már nem azért hogy akárkit megbántsak de erre voltam kiváncsi amit rob léeirt és nem arra hogy emjik szinö teketöket tekergessem!!!!!!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
olvasdd el, amit írtam, majd próbálj meg gondolkozni még egyszer.
ha ugyanolyan puha, akkor mindig is fel fogod koppantani. ez természetes, lévén, hogy elöl nincs áttétel, hátul meg van. szóval ezzel élni kell, hogy a nomális beállítás mellett ugyan egyszerre fog megindulni, de nem lesz hintaló belõle, hogy ugyanannyit mozogjon neked érzésre, mint elöl. persze egy keményebb rugóval annyit is fog mozogni (hiszen amikor 130-140-et beül a villád, a vázad meg koppan, akkor az 150-et mozgott, tehát nagyjából jól van az egész)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
olvasd el rob hozzászólását az elõzõ oldalon...

jaa..nekem úgy kéne egy jobb váz, hogy nem költök rá....van valami ötletetek?

:)
Van állásom...:bananadan

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
oksa! na szal a ,,rúgóthegyekkel" amikkle meg vagyok álldva már tisztábavagytok! :-D A villámba citromsárga rugó van és semmit se lehet állítani a keénységén van egy fixx puhasága ami nekem nagyon bejön mert letörésre dh ra nagyobbérkezésekre kiváló kimozog mindent!!! na jön a probléma a tag amit ha olyan puhátra lövök be mint a villát ami ugy az igazi ha egyszere indulnak meg és ugyanolyan puhák akkor a rugóstag elöbb kopan ert igy kisseb rugóut elöbb megeszi a talaj az utat hátul mint elöl! ezzl mi a faszomat lehet cdsinálni mert én már átgondoltam amennyire csk tudtam és hát ugy szeretném megoldani hgy ne keljen rá zsét költeni......(rugócsere stb) gondoltam neketek lessz alami öteletetek evvel kapcs! de csak oltogattok hogy igy hülye ugyhülye.......

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

ezzel eddig is tisztábavoltam!!!!! :-) vilábba rugócsere keménybbre?

és miért a villában? azzal van a baj? nem.

(fejcsere?)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nagyjából vágom mi a baja a srácnak.
de: a 200-as vanilla csak 50.8 mm-t mozog. a váz áttétele meg pont hármas. igy jön ki a 150 mm a tengelynél. (értem? ha a rugóstagod egy mm-t bemozdul, az azt jelenti, hogy a kereked már 3 mm-rel mozdult el a kiindulási sikjától.)

hogy lõdd be, hogy egyformán mozogjanak? hát elsõ körben meg kell találni a súlyodnak megfelelõ keménységû rugókat. ez az alap. enélkül nagyjából hiába tekergeted õket össze/vissza....

edit: és kérem mutass nagyobb tiszteletet fórumtársaid irányába, (pölö thez) akik segíteni akarnak neked!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

akkor írd le, hog ymi a gond.

idáig azt írtad, hogy az a gond, hogy elöl 170-et mozog, hátul meg 60-at....

mi mondtuk, hogy ez nem így van.

azt mondtad, hogy tudod...mia a baj?

LOL

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
lol.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts

thez kurvára nem vagyok kiváncsi az okoskodásidra! Ezeket én is tom hogy mik vannak atagban....... ehez nem kell semmi segítség ...... csak a töppedt agyaddal nem fogod hogy mit akarok......... 170mm-es villázot beállitani egy 60mm-es tagot hogy puhha is legyen de egyszerre induljon meg......és azért nem kéne bekoppannia se pl egy fél méteres letörésnél..........

mutas már olyan tagot, ami mondjuk 100-at mozog, vagy 120-at...és akkor még hol vagyunk az extrém vázaktól, amik 25+-ot mozognak....:)

gondolkozz

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
neked a felfogóképességeddel van a baj....

bár szerintem csak húzol, ilye sötét nem lehet valaki.....:)

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
te tényleg ilyen sötét vagy??,

a vila moccan 170-et, tehát az elõs kerék.. a tag60-at, ami azt jelenti, hogy a hátsó kerék 150-et...

érted már????

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
hát lehet... nem a váz tag párosítása jó henem a rugóutaké pedig boxxer race-el is sokan használják! Nincs valami ismerösötök akinek stinkyje van race-el?

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 posts
thez kurvára nem vagyok kiváncsi az okoskodásidra! Ezeket én is tom hogy mik vannak atagban....... ehez nem kell semmi segítség ...... csak a töppedt agyaddal nem fogod hogy mit akarok......... 170mm-es villázot beállitani egy 60mm-es tagot hogy puhha is legyen de egyszerre induljon meg......és azért nem kéne bekoppannia se pl egy fél méteres letörésnél..........