Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

Gumo

Gumo

vendég

• fórumtag
  • 18 posts

5 hónapos a teló állítólag teljesen karcmentes!Megér 50K-t?Egyszer kétszer dh/fr-re használva,de nem hiszem,hogy ez annyira komoly felhasználás lett volna!Mire figyeljek amikor megnézem nehogy késõbb megbánjam?Tárcsával xc-re használnám jó ez erre vagy várjak az '05-ös rebára?

Szerinted megéri 50 ropiért egy használtat, ha 60-ért újat vehetsz?
Gõzöm sincs mennyi lesz a Reba, de ha komolyan kérdezted, biztos van 60000-ad is telóra.
A Nov-dec-i BikMakk egyik hírdetésében 60-ért volt Psylo XC, ötvenvalamennyiért meg Duke XC U-turn.

Merevséggel kapcsolatban:

-A rugalmas hajlik, aztán még jobban hajlik és ez zavarni fog.

-A merev elfárad, reped, ezt (lehet, hogy) nem veszed észre, aztán amikor nagyon elfárad törik.

Bocs, ha tévednék

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
szerintem leginkább a teló hídjának felépítésétõl függ,tehát yo lenne tudni,mi a másik variáció.nem mintha bármi gondot L tudnék képzelni a six-szel kapcsolatban,csupán abban lehet különbség,hogy mennyire csavarja a telót a fék,de szvsz úgyse lenne észrevehetõ a különbség
Mg váz emlékezetem szerint merevebb,hogy az anyag miatt-e,azt nem tudom,de Thyé elég rázós volt Mátrában
teleszkóphoz noch:ha RS a másik,és esetleg vmi régebbi Judy (v Boxxer);azoknak a lábait vhogy szorosabban csapták 1más mellé,és a tárcsák,160-asok is,rendre belemarnak a lábba,persze ez csupán esztétikai probléma,de azért akkor is:P

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a magnézium könyebb és drágább.
merevebbnek nem merevebb szerintem. inkább kevésbbé merev, de erre most nem vennék azért mérget.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,347 posts
egy sima alu külsõ száras six menyire tolerálna egy avid bb7-est 160-as tárcsával???
jobban mint a mahnézium?
most a magnézium csak azér jobb mer télen nem szereti a sós vizet meg x grammal könnyebb??? vagy merevebb is?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Arra jólesz;)
én is furcsállottam a 2-3 métert, azért értetlenkedtem:)
de jó lesz sztem.
Autist Team:)

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Az ív hosszára gondoltam nem magasságra!Függõleges irányú 3 méteres ugrálásokra dh gépet építettem volna!Tehát nem kell átgondolnom amit írtam,félre érthetõen fogalmaztam bocsi!
Viszont CC-re jó kis villa lesz nem?
Egy bicaj építésnek soha nincs vége!!!!!!!!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
2-3 méter azért elég nagy, kivéve, ha hosszra értetted, nem magasságra. mert ahhoz már boxxer kell.... (3 méter amugy a garázstetõtök -ha van -, gondoldd át ezt mégegyszer szerintem...)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

Vagy bírja vagy szarrá megy legalább kibukik,hogy jó vagy nem!

akkor miért kérdezed?

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Mit tudom én mekkorát ugrálok!Vagy bírja vagy szarrá megy legalább kibukik,hogy jó vagy nem!Valahogy lehet tuningolni nem?Rugó cserére ilyesmire gondolok.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
2-3 méter? de ugye nem síkra, hanem ívre?
illetve függõlegesen 2-3 méter?
hát nem tudom:/
soknak hangzik így egy cc telóhoz.
de majd jönnek az okosok és megmondják.

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
93 kg vagyok.2-3 métereseket ugrálok én max. és nem többet.szerintem arra meg elég lesz ez!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Akkor szerintem jó lesz az neked;)
Kivéve ha 100 kiló vagy és az ugrabugra felé veszed késõbb az irányt.
de szerintem jó lesz az;)

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts

Hát...
pontosan mire is kell?

Turákra erõsebb hegyi utakra(bükkben gyalogtúra utakon száguldozni az erdõben stb...).Tehát vegyes néha nehéz terep,néha turázgatás meg néha egy kis ugra-bugra meg ilyesmi.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
jaja, és mondjuk a térdeden, és akkor erõlködni se kell;)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
megfogod a lábt, mega nyakat és erölködsz
ez általában müxik és a picit kotyogást is ki lehet szürni. a nagyon picit lehet, h nem ;)

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
hát, csúnya módszer de ha rohadtul kotyog akkor ha a földre 45fokos szögbe állítod és rátérdelsz akkor látszik, nem?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
nem várható, hogy törve legyen. ennek ellenére megéri átnézni rendesen. vállak belül, hid alul/felül/láb csatlakozásánál, stb.
ezekre a villákra nem volt még panasz, szóval szerintem hiába keresel rajta töréspontot.
ami a belsõségekre vonatkozik: földretesz és nyomogat. ennél többet nem tudsz csinálni sajnos.
ha olajnyomok vannak a becsúszón, akkor szimeringcsere érett. (5 ezeres tétel)
kotyogást nehéz kiszûrni kézben, ahhoz fék kell, vagy elsõkerék.

edit: 30-as alu becsúszók, és massziv cc villa. amit a tt kibírt, azt ez is ki fogja bírni, cserébe jobban tolerálja majd a tárcsafékedet.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Hát...
pontosan mire is kell?

Joló

Joló

vendég

• fórumtag
  • 95 posts
Köszi a segítséget!Azon vacilálok,hogy a reba vagy a duke u-turn!?Tárcsával használva a jelenlegi judy tt-nél mind a kettõ klasszisokkal jobb.Att-t 20-ért eltudnám adni így csak 30K-ba kerülne a duke használtan persze.Meggondolandó amire én használom kisebb ugratások,kemény letörések oda jó duke is nem?

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
megnézed milyen állapotban van külsõleg. Ez sokat elárul általában.
megnézed kotyog-e. megnézed a porlehúzókat, hogy nem repedezettel-e. nem karcos-e a becsúszó.
földre lerakva rátehénkedsz, megnyomogatod, állítod a csillapítást és megint megnyomogatod...
kb ennyi sztem.
de jobb ha bicajban próbálod ki;)

edit: megelõztek:)