Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

ha egy krosszmotoron nincs szükség ekkora nyakra, akkor egy bringán miért?

Emeltél már krosszmotor villát ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

mér jobb a "larger bearing"? inkább jobb fajta kéne, ha nemjók a mostaniak.

Erre mondtam, hogy LOL.

Csak a Manitou gyárt 1.5" villákat ez tény, ennek ellenére a nagy gyártók majdnem mind beálltak a 1.5" akolba. És miért ? Mert miért NE ? Mi a hátránya ??

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
iljics nevess csak... de akármennyire is melette vagy, ez csak egy újabb marketingfogás. SZERINTEM (me divat.. mámint a szerintem, de amugy is)
ha egy krosszmotoron nincs szükség ekkora nyakra, akkor egy bringán miért?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hmm?
vagy arra utalsz, hogy a sermanodon csámcsogtunk anno, nem a yetiden? megesik:-)
head tube fejcsõ, steerer (steering tube) meg a villanyak.
izéke, de tavaly még valahogy jópárral kevesebb cég volt csak.
hoigy is mondják, ez csak üzlet?:-)
villát meg még mindig elég kevés cég csinál khm... :-)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

és ki gyárt villát hozzá? egy újabb okos fejlesztés, de ezt, amennyire emlékszem kis belviszáj mellett kitárgyaltuk.
attól még hogy egy két cég elkezdi csinálni, nem szükségszerûen létszükség, és nem is biztos, hogy sokkal jobb.
egyszerõen más.
majd bejön a divatba, és akkor az lesz a FRÍ.
(persze lehet számítógépes terhelésvizsgálatokkal kimutatni, hogy mennivel erõsebb, de... 5 év múlva már 2 colos fejcsövek lesznek. még még még ennyi nem elég:-))

VÉÉÉÉRT!

Célszerû lenne különválasztani a FEJCSÖVET és a VILLANYAKAT.
Az egy-két cég "kicsit" sok és nagy cég azé' ! ;)

Mer' egy állat vagyok !

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
én 1et nem értek;hogy jön a geo az 1.5höz? fenn,az ánglius szövegben
a magyarázatnál légyszi vegyétek figyelembe,h nemtom,milyen cuccokról hablatyolt a srác,szóval KÖZÉRThetõen

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
és ki gyárt villát hozzá? egy újabb okos fejlesztés, de ezt, amennyire emlékszem kis belviszáj mellett kitárgyaltuk.
attól még hogy egy két cég elkezdi csinálni, nem szükségszerûen létszükség, és nem is biztos, hogy sokkal jobb.
egyszerõen más.
majd bejön a divatba, és akkor az lesz a FRÍ.
(persze lehet számítógépes terhelésvizsgálatokkal kimutatni, hogy mennivel erõsebb, de... 5 év múlva már 2 colos fejcsövek lesznek. még még még ennyi nem elég:-))

VÉÉÉÉRT!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ezen most nevetek, ok ? :D

Fordítsuk meg a kérdést: miért rossz, hogy 1.5" a fejcsöve egy váznak ?

És kik is csinálnak 1.5" vázat ?
Turner, Yeti, Intense, Cannondale, Trek, Ellsworth, Nicolai, Rocky Mounatin, stb. csupa-csupa kis, névtelen cég...

Mer' egy állat vagyok !

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
sztem sok értelme nincs ennek...
mér jobb a "larger bearing"? inkább jobb fajta kéne, ha nemjók a mostaniak.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
csak néha értetlen idióta. túl nagy már az arca, bármekkora profi is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Ja, hogy Acadian. õ mindig meg tudja magyarázni, hogy miért az a legjobb dolog a világon, ami neki van... :spoko: :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

és megosztanád velünk hogy szted miért? ha nem a sherman miatt, akkor lehetne akármekkora is, csak adniuk kellene hozzá fejcsapágyat, és a belsõ átmérõjének 1.1/8-osnak kellene lennie. Az 1.5 leszükíti a kört, tekintve, hogy a Sherman az egyetlen ilyen villa. (vagy még vmelyik Stance) mi másra kellene gondolnom? :chin:

"The 1.5 head tube allows for a larger bearing to be used for the bigger hits of today’s downhill courses. I opted for an E13 Components upper Zero-Stack reducer cup and Cane Creek Solos bearing to keep my handlebars/upper crown as low as possible. To keep stack height where it matters, I’m using a Cane Creek Double XC lower cup, thus maintaining proper head angle."

"1.5 head tube for strength, perfect geometry, low maintenance pivots"

Source: Luc 'Acadian' Albert

Mer' egy állat vagyok !

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

én a legutobbi expón, ha jól láttam volt ott egy heavy tools, 1.5ös fejcsõvel, de 1 1/8-as villával. Ügyesen, de lehet szerezni szerintem ilyen fejcsapágyat (ki tudja mennyié), de létezik. Mint ahogy 1"-os villát is bele lehet tolni az 1 1/8-os vázba (ilyet gyárt pl. a b+ is)

Nekem 1.1/8"-os villa van az 1.5" fejcsõben, szükítõs fejcsapágy kell bele, ennyi az egész.

Mer' egy állat vagyok !

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
szûkítõre gondolsz?:D

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
én a legutobbi expón, ha jól láttam volt ott egy heavy tools, 1.5ös fejcsõvel, de 1 1/8-as villával. Ügyesen, de lehet szerezni szerintem ilyen fejcsapágyat (ki tudja mennyié), de létezik. Mint ahogy 1"-os villát is bele lehet tolni az 1 1/8-os vázba (ilyet gyárt pl. a b+ is)

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
elõbb utóbb úgyis lesz még egy pár villa olyan nyakkal és akkor nem fog ártani. sztem

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
és megosztanád velünk hogy szted miért? ha nem a sherman miatt, akkor lehetne akármekkora is, csak adniuk kellene hozzá fejcsapágyat, és a belsõ átmérõjének 1.1/8-osnak kellene lennie. Az 1.5 leszükíti a kört, tekintve, hogy a Sherman az egyetlen ilyen villa. (vagy még vmelyik Stance) mi másra kellene gondolnom? :chin:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Vettél másikat?
Vagy nem a tiédet vettem meg?
Vagy visszacsórtad?
Jut eszembe az enyém eltûnt :D

van máááásik'
pontosabban haverom Authorjában volt,de megörököltem,amikor telósította a gépet
de tényleg yó kis stuff,nem para sosem,h Ltörik

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

mondjuk azt én se értem, hogy a turner dhr-be minek a 1.5-ös fejcsõ. ki rak bele Shermant? :chin:

Én értem. És tényleg nem a Sherman miatt.

Mer' egy állat vagyok !

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Hát igen, a szigetelés az má csak ilyen, biztos nem volt rendesen földelve...

GIGALOL

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/