Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Nem érdemes az íróasztalnál próbálkozni olajcserével, tapasztalatból tudom... :D Mikor már abban a hitben voltam, hogy nincs a villában már olaj csak pár csepp, megpróbáltam összenyomni, ekkor a nyomórúd közepén sugárba kilõtt kb. fél deci retkes vörös olaj a szép fehér falra. A probléma orvosolható a szoba átrendezésével és egy szekrény odatolásával. :D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hehehehe ezen jót röhöttem mert tényleg igy szokott lenni itthon is..

aztán rövid utón számûznek az erkéjre szerelni..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Fõleg ha csak nézed ahogy más csinálja és az tiszta olaj:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mert amikor azt hiszed hogy a hscv patronból már minden olaj kifolyt akkor összenyomd és kiderül hogy még van benne kb 2 deci ami balfasz kis lyukakon spriccel mindenfele és mivel gyárilag van benne majdnem 400 cc abból fog jutni bõven mindenhova. féktárcsatisztítóval feljön a járólapról is az olaj, ezt empirikus úton teszteltem. a szõnyegbõl nem jön ki viszont. de jó móka, sokat lehet közben nevetni ... ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
mert aoargh.ezt igazából sehol se le7 csinálni csak 1 olyan garázsban,amit többet nem használsz...
mert kihúzod a ruggancsot,tiszta olaj,a te kezed is olyan lesz,leraknád vhova,de az nem elgé tiszta,akármi,stb.Közben csöpög az olaj...A rugóról,a szárból,a lábból...Te is kened mindenfelé...Aztán rájössz,h az otthoni olaj kevés lesz mert az egészet át kell öblíteni,annyira dzsuvás volt már...Aztán mikor mindent átpacsmagoltál már,nagy trappolással beyön a kutya és hirtelen EZER szöszt és koszt lök az addig patika tisztasággal bíró,pusztán olajos szerelõterületre,sírva nézed ahogy munkád kárba vesz,stb,stb:) Közben persze a családtagok basztatnak,h bizony az EZER újságpapír már mind átázott és h sosem jön le a járólapról az olajfolt,és ehh.
:D :D

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
7,5 okés..
de akor roszzul emlékeztem mert eddig is csak marzo villám volt és van pár flakon olaj itthon..

igen?mért lesz minden olajos??

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

és ugye még mindig 5w olaj van bennük..?

inkább 7,5. ja és készülj fel hogy 2 méteres körzetben minden olajos lesz, igaz lcs? :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Tagba az van.

sztem a maratonozás miatt egy olyan Black, amiben nincs SPV, de van RTWD (útállítás), vagy lock és TPC-s a csillapítása.
pl egy '04-es Platinum

dzsotty

dzsotty

vendég

• fórumtag
  • 242 hozzászólás
hy!

nem tudja valaki hogy 1 MoZo X5.5-öt mennyire lehet felhúzni tuningilag?
az a gáz hogy csillapításos és nem tom hogy lehet e ez úgy hogy a nélkül tuningolom hogy ahhoz nem nyúlok.
gyárilag mozog 140-et szal ha 160-170-re fel tudnám húzni az jó lenne.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
telóben már ezerszer kivesézett okbol nem jó...

de olyant kel lvenni amiben nincs

Tbiro

Tbiro

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

SPV csak tagba jo.

Tagba az van.
Merida forever.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

Hát nem tudom hogy all mountainra akarok-e nem nagyon tudom hogy pontosan az mit jelent. Szóval maratonra kéne de azért aszfalton is megyünk hosszabakat. Nem tudom hogy az spv csillapítás ér a valamit.

SPV csak tagba jo.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Tbiro

Tbiro

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

hát ha egy AM gépet építesz össze akor blekk vagy minute de mindkettõt az okosabbol válaszd..

Hát nem tudom hogy all mountainra akarok-e nem nagyon tudom hogy pontosan az mit jelent. Szóval maratonra kéne de azért aszfalton is megyünk hosszabakat. Nem tudom hogy az spv csillapítás ér a valamit.
Merida forever.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
hát ha egy AM gépet építesz össze akor blekk vagy minute de mindkettõt az okosabbol válaszd..

Tbiro

Tbiro

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

Miert kizarolag Manitou?
Csak kerdezem, nem kotoszkodesbol.

Mert nagyon olcsón kapok szinte bármilyen manitout. Minden ismerõsömnek manitouja van tudnak segíteni az olaj cserében stb.. Alkatrész utánpótlás. ár/teljesítmény.
Merida forever.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ha nem vagy nehéz(és enm vayg)akor szerintem minute...
nekem nagyon tetszik:)

vagy nixon

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Miert kizarolag Manitou?
Csak kerdezem, nem kotoszkodesbol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Tbiro

Tbiro

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Merida trans-mission lrs vázba szeretnék egy telót. Mindenképp Manitou-ra gondoltam(ne kezdjétek írni hogy rs meg fox meg stb.). Jelöltjeim: skareb platinum, black platinum, minute 3:00. Maratonokra akarok járni. De azért szeretném hogy a ligthos városi rájdolás se hassa meg( kis lépcsõk stb.). ja 60-65 kiló vagyok. Sram hidraulikus tácsafékkel használnám. Mit ajánlotok? (lehet más is a jelölteken kívül).
Merida forever.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
okés köszi!!

olajcsere kell aztán nem is akarom jobban szét szedni...

a sárga és a piros rugó a z Marzoéknál minek felel meg!?

és ugye még mindig 5w olaj van bennük..?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

nekiáltam szétszedni a z150fr ot és kicist más mint a drop off,vagy ajunior volt..
egyben van az egész belsõrésze ...

hgy tudnám ezt szétkapni??a lábban lévõ csavarhoz meg nem férek hozzá..

a lábban lévõ csavarokhoz egy vékony falú dugókulcs kell. én egy simát kicsit körbeköszörültem és már jó is lett hozzá. a belsejébõl max a rugót tudod kivenni illetve a tekerentyûk pálcikáit. tovább nem fogod tudni bontani, de a karbantartáshoz ez is elég. van az oldalamon egy doksi amiben egy etás teló szétszedése van, illetve van egy link is, ha visszakeresel azt hiszem a marzó topikban is bent van.