Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

CorsairXMS

CorsairXMS

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
Nektek nem volt baj a sherman telótok átütötengely szoritó kis csavarjaival?(inbuszos)
Mert nekem elkenödött egy...ilyen egy szar napot.
Azt láttam hogy cserélhetö az a rész amibe ez a csavar belemegy...lehet nem véletlenül.
de akkor is.. nem ment sehogy mert nem férni hozzá fogóval fürésszel sem hogy vágjak bele lapos fejnek helyet..semmi.
Ugyhogy kifurtam a csavart a pics*ba 1mm el kisebb fejjel mint a csavar menetének átméröje és szépen kihuztam a maradékot egy szálban.
De ilyen kis gedvát meg csavart még mindig kell vennem...szerintetek lehet kapni külön?
"a swallow don't make a summer but tomorrow has to start somewhere" és faithless-nél reklamáljatok a nyelvtani helyesség miatt :)

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,291 posts
Marzocchi MXR air-rõl vélemény ?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Köszi a gyors választ akkor jó nálam is annyit lóg be

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Ha TÉNYLEG két hetes. Ha van hozzá számla, garancia... Akkor meggondolandó.
De azért nézd meg jól, itt az apróban minden cucc 5 perces.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
papucs függõ, de durvána felét lógja be a tengely, ezért is szeretik a végigmenetes (lassúzáras) agyakat tárcsafékhez használni, ha nincs lehetõség átütõtengelyre.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Köszi mindenkinek a segítséget kb olyan 3mm-ert húzza össze a telót ez nem annyira vészes ugye? Igy most már jó lesz, tegnap fura volt mert nem is volt középen a kerék, aztán ma leszedtem fölraktam ujra hát mindjárt más lett. Egyébként az agy kb egy hónapos. http://www.csekert.h...009&TA=342&TR=0
még egy kérdés talán még ide tartozik: Nektek a tengely mennyire nyúl be a papucsba(asszem igy hivják:) ) ugy kb hány mm-ert?

The Edge

The Edge

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Szerintetek megéri egy két hetes duke xc-t megvenni 50000-ért?:chin:
I'm at a called place called VERTIGO!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
teleszkópszárat 1-2 mm-nél jobban semmiképpen ne húzzon össze egy gyorszár. nem tudom, milyen lehet az agy, hiszen évek óta az elsõ 10 mm-eres agyak (vagy régebbi kilencesek) 100 mm szélesek.
ott valami nem kompatibilis, sajnos cserélni kell.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Hi az baj hogy a gyorszár nagyon összehúzza a teleszkópot amikor megszorítom? Kisebb az agy szélességben mint a régi igy összehúzza a telót. Ez maradhat igy vagy lehet vmi alátétet betenni? Az a baj hogy ha beteszek alátétet akkor már nem ér be a tengely a telóhoz igy azt is meg kéne hosszabbítani.

Mekkora az agy? A 25 éves túravicajom elsõ kereke is simán, pontosan belemegy a Skarebbe. Nem értem, elvileg mindegyik elsõ agy 100mm-es... Ha ekkora, semmi gond.
Középen van a tengely? Egyformán lóg ki a két oldalra? Ha így is rövid, elég egy tengelycsere- már ha megéri, mint új agyat venni, és átfûzetni a kereket.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Annyira kell betekerni, hogy ha derékszögben áll a villához képest és elkezded rászorítani, akkor a legelején is legyen ellenállása. Nem nehéz ügy.
A manual szerint "nyomot kell hagynia a kezeden" ha a összezárod. :) LOL

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Azt pont addig kell tekerni, h oldalról nézve így álljon kb: \|| , tehát a lábtól kicsit ferdén hátrafele, és itt meghúzni... ha laza akor kiengeded a gyorszárat, és a másik végén van 1 csavar, amivel tudsz még rajta szorítani vagy lazítani. Gyorszárat mindenképpen ütközésig.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

jabbar_aki_kristóf

jabbar_aki_kristóf

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

ha valami koytog, az sose normális. ilyet felesleges kérdezni.
nem a fékbetét kotyog a féknyeregben? persze régebbi bike+ elsõagyakkal sok baj volt, tönkrement a csapágy, puha volt az alu, és kiverte a csapágy, stbstb. ha garis, vidd viszza.

nem a fék lötyög! egyértelmûen az agy 2 szélsõ "micsoda" kotyog, az agy pedig zsír új és álló helyzetben behúzott fékkel mozgtaom a cangát érezni h lötyög.

félek, nem jól húztam meg a tengelyt, de nem tom hogy lehetne jobban :)

pike átütõrõl van szó. lehet, h ostoba kérdés, de hogy kell meghúzni? :)
tengely benyom menet becsavar amig lehet, gyorszár ráhúz. milyen más kombók vannak? :) az mondjuk igaz, hogy ha teljesen betekerem akkor pont úgy áll a gyorsszár h nem tudom rázárni (beton keménységû), egy felet vissza kell tekernem és csak úgy tom rázárni.
Mit mivan??

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2,368 posts
Lehet hogy egyszerûbb lenne az agycsere.Semmiképpen nem egészséges ha nagyon összehúzza a telót.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Hi az baj hogy a gyorszár nagyon összehúzza a teleszkópot amikor megszorítom? Kisebb az agy szélességben mint a régi igy összehúzza a telót. Ez maradhat igy vagy lehet vmi alátétet betenni? Az a baj hogy ha beteszek alátétet akkor már nem ér be a tengely a telóhoz igy azt is meg kéne hosszabbítani.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha valami koytog, az sose normális. ilyet felesleges kérdezni.
nem a fékbetét kotyog a féknyeregben? (tárcsafék feltételezem) mert ha nem huzom be eléggé a fékkart, nekem is olyan, mintha kotyogna valami, közben meg nem.
persze régebbi bike+ elsõagyakkal sok baj volt, tönkrement a csapágy, puha volt az alu, és kiverte a csapágy, stbstb. ha garis, vidd viszza.

jabbar_aki_kristóf

jabbar_aki_kristóf

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
az normális, h a bike+ átütõs elsõ kotyog, mint a k*rvaélet?? olyan mintha ki lenne belõle tekeredve valami, de legjobb tudomásom szerint nincs. az normális, hogy a két szélsõ valamit simán le lehet húzni róla (a tengely-lyuk két végénél van). vagy rosszul raktam be a telóba?? wááá.
Mit mivan??

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
köszi rob az infót! :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pike poploc: csak opció, és a kényelmedet szolgálja, anélkül is tökéletes a villa
pike rugó: biker-t kellene kérdezni, nem minket, de 10 körüli árra számíts.
fuckbkv: ez egy olyan, hogy ki kell próbálni :) boxxerhez és átütõs marzokhoz mindenképpen, de ki lehet alátétezni. nem szép, de olcsó.

jabbar_aki_kristóf

jabbar_aki_kristóf

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
szóval senki nem tudja, hogy egy rs pike lightabb rugó mennyit kóstál és lehet-e kapni?
Mit mivan??

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

henger:
õszintén? én egyiket sem venném meg. ha mindenképpen ezek közül kell választani, akkor a six sport. talán nézelõdni kellene manitou axel, vagy rockshox judy vonalon, akár inkább a használtak között is.

Köszi a választ!

Kiindulásként van egy merevvillám. Ami tök jó mászáskor a tuti lockout miatt (meg könnyû is), de lefelé nem érzem magam elég technikásnak, és telóval trükközöm...
Szóval azt mondod, hogy ennyi pézért inkább ne... Max. 25-öt szánnék rá. Edzeni, meg esetleg saras versenyekre.
Még körbenézek, kösz szépen a tanácsot!