Jelentkezz be Regisztrálj

Teleszkópok - általános eszmecsere
Írta 2005. június 11. - 10:21

Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. június 11. - 07:52

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Írta 2005. június 11. - 00:00

Ride everywhere.
.
Írta 2005. június 10. - 21:32

Hex Lock téma:
nagyon is tud forogni minimálisan, pont ezért találták ki.
olyankor pl, amikor olyan irányú terhelés van, mintha szembeállnál a bringával, elsõ kereket a lábad közé veszed és a kormányt tekergeted.
az egyoldalas tárcsafékterhelésnél szintén.
de fõleg a dorado-nál volt jelentõsége, ahol a két becsúszó egymástól függetlenül közlekedett plusz még.
Ezt sikerült tesztelnem, azóta már legenda...

Szóval igenis jó a Hex-Lock, USD-s villában fõleg, de Sherman-ben is tapasztalható az elõnye a hagyományos tengelykialakításu Supernovával szemben.
Mer' egy állat vagyok !
Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.
Írta 2005. június 10. - 20:47

Gyerekek! Lenne egy égetõ kérdésem.1 hónapon belül szükségem lenne egy 100mm< mozgású telóra.Egy 2005ös polarXbe kéne.Jelenleg egy komoly ajánlatot kaptam,de nem tudom mennyire éri meg.Garázsban porosodó,alig használt 2002es black elite 100/120as tpc-s piros szerintetek megér a mai árakhoz viszonyitva 50 ezret?
Ha nem akkor hasonló árkategóriában mit ajánlotok?A feltételek : 100kiló vagyok / polarxbe kell(asszem max 140es jó bele) / hegyre járni kéne / ne átütõs legyen.
Elöre is köszönöm a válaszaitokat!
Thx : Re4p3r
(üzenem a fogasra annak a néhány mosolygós déhás gyereknek,hogy próbáljanak õk merevvillával nagysípályát ugrani)
Szevasz!
Én alig egy hónapja vettem egy ugyanilyen villát csak fehérben.Ha tényleg jó állapotban van akkor simán megér ennyi pénzt mert mindene állítható és nagyon jól mozog.Én 10 centin használom dirtre(közepes ugratókon)és 12 centin pedig a János-hegyen mikor kifolyó szemmel mentünk le akkor is kimozgott mindent és nagyon jó élmény volt vele tépni.Nekem csak az alsó tömítõgyûrût kellett kicserélni mert kicsit folyt alul az olaj,de mostmár jó(3000be került).
1 a baj:100 kiló vagy és ezt nem tudom mennyire bírná a villa.Én csak 67 vagyon jó esetben
Írta 2005. június 10. - 15:20

a kingpinben, tuning után valóban jó dolog a láb, meg csilli, rugót meg lehet csináltatni, de azért mégsem egy boxxi...
Írta 2005. június 10. - 10:40

használtat 70-ért már láttam (igaz tavaly)...gondoltam annyi még belefér....foxot 50-ért? szólj nekem is ha találsz egyet

Írta 2005. június 10. - 10:37

Írta 2005. június 10. - 10:35

ja viszont a kingpin puhasága még komolyabb gond lehet. nekmtom van e hozzá kemény rugó, mert a sherman-é nem jó bele, csak ha széjjelebb

gyz meg teljesen felejtõs, legvégsõ esetben max DO, annak nem gyenge a lába azért.
Írta 2005. június 10. - 10:31

én a helyében szétnéznék a hirdik közt hátha találni egy használt fox vanillát, ha már gyorsszáras kell...az azért bírja a mázsát...lcs: akkor marad a kingpin?
100 kilóhoz meg szerintem kevés a 30-as becsúszó és a gyorszárat is a pokolba fogod kívánni. (tapasztalat)
Írta 2005. június 10. - 10:15

100 kilóhoz meg szerintem kevés a 30-as becsúszó és a gyorszárat is a pokolba fogod kívánni. (tapasztalat)
Írta 2005. június 10. - 10:14

Mindenesetre érdekes lehet ha akkorát kap hogy az átütõ sem fogja meg!
---
dig, nem is kellett volna mondanod hogy a marzo milyen király. úgyis tudja mindenki

Írta 2005. június 10. - 10:13

egy 598 gr-os boxxer lábat? simán.
(a monsternek egy lába, fékhíd nélkül 820 gr!!) ennél beszélhetünk merevségrõl
kingpin lába: 889 g
nagy különbség és a boxxer is és a kingpin is Mg
Meg a boxxi fékhídja sem egy életbiztosítás:o
De hiába mozog a monster ÚGY és merev tökéletesen ha egyszerûen nehéz:(
Nekem a 888 szépen kigyózott a legutóbbi küllõtörõs esésnél de nem csavarodott el visszaállt.
Írta 2005. június 10. - 10:11

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Írta 2005. június 10. - 10:10

egy 598 gr-os boxxer lábat? simán.hogy lehet elhajtani egy olyan villát aminek combos fékhídja van ÉS emellé a lemasszívabb a papucsa a világon?
mindenesetre gratulálok
(a monsternek egy lába, fékhíd nélkül 820 gr!!) ennél beszélhetünk merevségrõl

kingpin lába: 889 g
nagy különbség és a boxxer is és a kingpin is Mg
Írta 2005. június 10. - 10:06

nagyon is tud forogni minimálisan, pont ezért találták ki.
olyankor pl, amikor olyan irányú terhelés van, mintha szembeállnál a bringával, elsõ kereket a lábad közé veszed és a kormányt tekergeted.
az egyoldalas tárcsafékterhelésnél szintén.
de fõleg a dorado-nál volt jelentõsége, ahol a két becsúszó egymástól függetlenül közlekedett plusz még.
ahogy Endroo is mondta, ez akkor volt szembeötlõ, amikor vki úgy esett, hogy a kerék olyan ütést kapott, hogy tengelyestül elfordult a lábban és úgy is maradt. ha szerencséje volt az embernek, kilazította a csavarokat és a helyére ugrott a kerék.
de egy giliszta boxxer láb nem nagyon tolerálja az ilyen dolgokat, általában el is ferdül örökre.
én a láb miatt a kingpint venném, mert az erõsebb - érezhetõen.
ja és van még egy nagyon jó dolog a kingpinben: a TPC+ csili.
Írta 2005. június 10. - 10:05

Ha nem akkor hasonló árkategóriában mit ajánlotok?A feltételek : 100kiló vagyok / polarxbe kell(asszem max 140es jó bele) / hegyre járni kéne / ne átütõs legyen.
Elöre is köszönöm a válaszaitokat!
Thx : Re4p3r
(üzenem a fogasra annak a néhány mosolygós déhás gyereknek,hogy próbáljanak õk merevvillával nagysípályát ugrani

--->>PolarX2005<<---
Lecseréltem már egy SS-re!
Írta 2005. június 10. - 09:58

mindenesetre gratulálok

Írta 2005. június 10. - 09:57

Írta 2005. június 10. - 09:41