Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
16970 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Számít ?

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Meikre teccik gondolni?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
A harmincezres shock works az nagyon trágya villa, vagy csak erõs és olcsó (meg nehéz) ?

Ride everywhere.

.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Hex Lock téma:

nagyon is tud forogni minimálisan, pont ezért találták ki.
olyankor pl, amikor olyan irányú terhelés van, mintha szembeállnál a bringával, elsõ kereket a lábad közé veszed és a kormányt tekergeted.
az egyoldalas tárcsafékterhelésnél szintén.
de fõleg a dorado-nál volt jelentõsége, ahol a két becsúszó egymástól függetlenül közlekedett plusz még.

Ezt sikerült tesztelnem, azóta már legenda...;)
Szóval igenis jó a Hex-Lock, USD-s villában fõleg, de Sherman-ben is tapasztalható az elõnye a hagyományos tengelykialakításu Supernovával szemben.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts

Gyerekek! Lenne egy égetõ kérdésem.1 hónapon belül szükségem lenne egy 100mm< mozgású telóra.Egy 2005ös polarXbe kéne.Jelenleg egy komoly ajánlatot kaptam,de nem tudom mennyire éri meg.Garázsban porosodó,alig használt 2002es black elite 100/120as tpc-s piros szerintetek megér a mai árakhoz viszonyitva 50 ezret?
Ha nem akkor hasonló árkategóriában mit ajánlotok?A feltételek : 100kiló vagyok / polarxbe kell(asszem max 140es jó bele) / hegyre járni kéne / ne átütõs legyen.

Elöre is köszönöm a válaszaitokat!

Thx : Re4p3r

(üzenem a fogasra annak a néhány mosolygós déhás gyereknek,hogy próbáljanak õk merevvillával nagysípályát ugrani :D)

Szevasz!

Én alig egy hónapja vettem egy ugyanilyen villát csak fehérben.Ha tényleg jó állapotban van akkor simán megér ennyi pénzt mert mindene állítható és nagyon jól mozog.Én 10 centin használom dirtre(közepes ugratókon)és 12 centin pedig a János-hegyen mikor kifolyó szemmel mentünk le akkor is kimozgott mindent és nagyon jó élmény volt vele tépni.Nekem csak az alsó tömítõgyûrût kellett kicserélni mert kicsit folyt alul az olaj,de mostmár jó(3000be került).

1 a baj:100 kiló vagy és ezt nem tudom mennyire bírná a villa.Én csak 67 vagyon jó esetben
NO OFF,USE SEARCH

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
40 kilós srác, airborn+flow, ömlik ki a manitou zsír a becsúszón (tehát volt kenve), de kb olyan szinten nem volt rajta a fekete bevonat, hogy rossz volt nézni.
a kingpinben, tuning után valóban jó dolog a láb, meg csilli, rugót meg lehet csináltatni, de azért mégsem egy boxxi...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

foxot 50-ért? szólj nekem is ha találsz egyet ;)

használtat 70-ért már láttam (igaz tavaly)...gondoltam annyi még belefér....:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
foxot 50-ért? szólj nekem is ha találsz egyet ;)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
ja hát merevségre, erõsségre, igénytelenségre (jó értelemben), tartósságra sztem kingpin ebben az ÁRkategóriában. bár a fekete nitrid elszinezõdése (kopása) még nem tom milyen mértékû / mennyire komoly. a boxxi felületkezelést meg tudjuk már, hogy naon jó.
ja viszont a kingpin puhasága még komolyabb gond lehet. nekmtom van e hozzá kemény rugó, mert a sherman-é nem jó bele, csak ha széjjelebb :) van feszítve a rugó vége - megoldható.

gyz meg teljesen felejtõs, legvégsõ esetben max DO, annak nem gyenge a lába azért.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

lcs: akkor marad a kingpin? ;)

100 kilóhoz meg szerintem kevés a 30-as becsúszó és a gyorszárat is a pokolba fogod kívánni. (tapasztalat)

én a helyében szétnéznék a hirdik közt hátha találni egy használt fox vanillát, ha már gyorsszáras kell...az azért bírja a mázsát...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
lcs: akkor marad a kingpin? ;)

100 kilóhoz meg szerintem kevés a 30-as becsúszó és a gyorszárat is a pokolba fogod kívánni. (tapasztalat)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ilyen problemáról énis hallottam egy SW DH2 keretein belül, persze az GYZs volt, csávesz kilazította a csavarokat, és minden a helyére ugrott hálistennek.

Mindenesetre érdekes lehet ha akkorát kap hogy az átütõ sem fogja meg!

---
dig, nem is kellett volna mondanod hogy a marzo milyen király. úgyis tudja mindenki :D:D:D:D

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

egy 598 gr-os boxxer lábat? simán.

(a monsternek egy lába, fékhíd nélkül 820 gr!!) ennél beszélhetünk merevségrõl :D

kingpin lába: 889 g

nagy különbség és a boxxer is és a kingpin is Mg

Meg a boxxi fékhídja sem egy életbiztosítás:o
De hiába mozog a monster ÚGY és merev tökéletesen ha egyszerûen nehéz:(
Nekem a 888 szépen kigyózott a legutóbbi küllõtörõs esésnél de nem csavarodott el visszaállt.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13,478 posts
VAgy a Shiver, aminél a kormánynak szabályos "holtjátéka" volt, annyira csavarodott... (MEg még mindig... :D). Ha totál merev lenne, tényleg jobban törne. Annak nincs értelme. Re4p3R, ha 100 kiló vagy, akkor igazán elgondolkozhatnál egy átütõsön... Elég sokat számítana a súlyodhoz, még ha nem is DH-zol, csak heygre jársz... ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

hogy lehet elhajtani egy olyan villát aminek combos fékhídja van ÉS emellé a lemasszívabb a papucsa a világon?
mindenesetre gratulálok :D

egy 598 gr-os boxxer lábat? simán.

(a monsternek egy lába, fékhíd nélkül 820 gr!!) ennél beszélhetünk merevségrõl :D

kingpin lába: 889 g

nagy különbség és a boxxer is és a kingpin is Mg

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
Hex Lock téma:

nagyon is tud forogni minimálisan, pont ezért találták ki.
olyankor pl, amikor olyan irányú terhelés van, mintha szembeállnál a bringával, elsõ kereket a lábad közé veszed és a kormányt tekergeted.
az egyoldalas tárcsafékterhelésnél szintén.
de fõleg a dorado-nál volt jelentõsége, ahol a két becsúszó egymástól függetlenül közlekedett plusz még.

ahogy Endroo is mondta, ez akkor volt szembeötlõ, amikor vki úgy esett, hogy a kerék olyan ütést kapott, hogy tengelyestül elfordult a lábban és úgy is maradt. ha szerencséje volt az embernek, kilazította a csavarokat és a helyére ugrott a kerék.
de egy giliszta boxxer láb nem nagyon tolerálja az ilyen dolgokat, általában el is ferdül örökre.

én a láb miatt a kingpint venném, mert az erõsebb - érezhetõen.
ja és van még egy nagyon jó dolog a kingpinben: a TPC+ csili.

Re4p3R

Re4p3R

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Gyerekek! Lenne egy égetõ kérdésem.1 hónapon belül szükségem lenne egy 100mm< mozgású telóra.Egy 2005ös polarXbe kéne.Jelenleg egy komoly ajánlatot kaptam,de nem tudom mennyire éri meg.Garázsban porosodó,alig használt 2002es black elite 100/120as tpc-s piros szerintetek megér a mai árakhoz viszonyitva 50 ezret?
Ha nem akkor hasonló árkategóriában mit ajánlotok?A feltételek : 100kiló vagyok / polarxbe kell(asszem max 140es jó bele) / hegyre járni kéne / ne átütõs legyen.

Elöre is köszönöm a válaszaitokat!

Thx : Re4p3r

(üzenem a fogasra annak a néhány mosolygós déhás gyereknek,hogy próbáljanak õk merevvillával nagysípályát ugrani :D)

--->>PolarX2005<<---
Lecseréltem már egy SS-re!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
hogy lehet elhajtani egy olyan villát aminek combos fékhídja van ÉS emellé a lemasszívabb a papucsa a világon?
mindenesetre gratulálok :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ezt beszéld meg edemmel? akinek kõszegen elhajlott a boxi lába. ;) szóval nem is az hogy forog, de mittomén buktánál el tud mozdulni és akkor úgy marad. bár erre nem szabad építeni mert nem azért brinágzunk hogy essünk, az fakultatív :)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
És az mire jó? A tengely úgysem forog:)