Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teleszkópok - általános eszmecsere

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
16970 hozzászólás a témában

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Szerinted mennyibe kerül egy titán merev villa?

Pedig a bólogatás is energiát vesz ki az emberbõl.

2.4-es gumi elöl? Hm érdekes lehet XC/marathon esetében...

Azért Oli sem alu merevvillával nyomja, hanem titánnal, meg teló helyett 2,4es gumi elõre, ha köves a terep. Profi szinten alap a lockout, szóval nem a bólogatás viszi el az energiát, hanem az, hogy még a SID WorldCup is kicsivel 1300g fölött van, még a titánvilla 500-600g mindössze. Felfelé több elönyt tud összeszedni, mint amennyivel hátráltatja lefelé a teló hiánya. Õ meg köztudottan nem fasírt ember, ha le tudja nyomni a 24órát egyedül, vagy a salzkammerguti 220at. Most full merev gépe van Rohloff agyváltóval, ha jól tudom.

Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
mege éevegõs pikee
ami jóó+
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

a levegös villa csak xc-re igazán jo?

Nem. Pld. az új levegõs Boxxer.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
a levegös villa csak xc-re igazán jo?

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
sztem jó villa mer van rajta legaláb gumiharang

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
nos akkor képzeld el, hogy az jobb ennél..:D
Van állásom...:bananadan

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nekem xcp75 volt és nagyon jó volt, beült és meg sem mozdult:D
király kis villa.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

Johny']én mindenképpen a teló mellett voksolok és nekem is volt szerencsém az sr xc60 as villájához és nem olyan rossz azért!

azért én azt nem hívnám teleszkópnak..inkább nehezék...ami ha véletlenül bemozdulna, akkor legalább kilõ, mert csilli nincs benne...
Van állásom...:bananadan

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Azért Oli sem alu merevvillával nyomja, hanem titánnal, meg teló helyett 2,4es gumi elõre, ha köves a terep. Profi szinten alap a lockout, szóval nem a bólogatás viszi el az energiát, hanem az, hogy még a SID WorldCup is kicsivel 1300g fölött van, még a titánvilla 500-600g mindössze. Felfelé több elönyt tud összeszedni, mint amennyivel hátráltatja lefelé a teló hiánya. Õ meg köztudottan nem fasírt ember, ha le tudja nyomni a 24órát egyedül, vagy a salzkammerguti 220at. Most full merev gépe van Rohloff agyváltóval, ha jól tudom.

szantocsa

szantocsa

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Ez így igaz "nem olyan sebességgel és nem olyan biztonsággal". Versenyzésnél ezek nem egy elhanyagolható szempontok. Nem egészen értem azt, aki olyat mond hogy hazai terepre nem kell a teló... ez elég vicces. Persze az hátrány, hogy felfelé sok energiát felemészt a lengése, de lefelé jobban kipihened mintha merev villával lejtõznél. Az meg már csak pénz kérdés, hogy olyan telót veszel, amit ki lehet merevíteni. Egy XC/marathon felhasználásra mondjuk egy könnyû levegõs telót érdemes venni pl. egy Skareb aminek alapváltozatát késõbb is fel lehet javítani egy TPC LockOut-tal... ez megint pénz kérdés. Egyik kedvenc villám a Marzocchi XC700-as volt... könnyû, levegõs... és még a szimeringek is sokáig bírták.
Szóval szerintem is kell a teló...

véleményem:

talán nem úgy kellene megközelíteni a kérdést, hogy mivel lehet (Oli...)lenyomni egy hazai maratont, hanem hogy mivel ÉRDEMES.

ha ügyes vagy biztosan jól pingpongozol egy lángossal is, de nem véletlenül találták ki a pingpongütõt...

terepen elcsászkálhat az ember merev villával is, de

-nem olyan komfortosan
-nem olyan sebességgel
-és nem olyan biztonságosan

mint egy (jó) teleszkóppal. vagy gyártanak mondjuk merevfarú terepmotort merev villával...?

Eladnék egy komplett 21-es Alivio hajtásláncot egy pár ajándék kerékkel 15-ért... meg egy RST Capa CL-t 8-ért.

[VA]Johny

[VA]Johny

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
én mindenképpen a teló mellett voksolok és nekem is volt szerencsém az sr xc60 as villájához és nem olyan rossz azért!
www.va-clan.gportal.hu

KoRn :guitar: System Of A Down

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Csak végig kellene olvasnod... XC/maraton felhasználásra

Az a bizonyos oldalt se ártott volna elolvasnod, ugyanis alapvetõen a teló mozgásáról szóló megjegyzéssel indult az a néhány gondolat....

Errõl ennyit...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
véleményem:

talán nem úgy kellene megközelíteni a kérdést, hogy mivel lehet (Oli...)lenyomni egy hazai maratont, hanem hogy mivel ÉRDEMES.

ha ügyes vagy biztosan jól pingpongozol egy lángossal is, de nem véletlenül találták ki a pingpongütõt...

terepen elcsászkálhat az ember merev villával is, de

-nem olyan komfortosan
-nem olyan sebességgel
-és nem olyan biztonságosan

mint egy (jó) teleszkóppal. vagy gyártanak mondjuk merevfarú terepmotort merev villával...?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Báj de véj, azt a terhelést, amit egy kiadós tekerés után a karodban, válladban, ízületeidben érzel vagy nem érzel (a teló/merev villa függvényében), a vázad is úgyanúgy megkapja ám!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En mast mondtam volna? :)

én pedig egy JÓ teleszkópra voksolok, mert egy sz*r-nál tényleg jobb a merev villa...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én pedig egy JÓ teleszkópra voksolok, mert egy sz*r-nál tényleg jobb a merev villa...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
NA egy jo teleszkop mozgasat is csak akkor veszed eszre mikor verseny utan nem olyan faradt a karod. Szukseged nincs ra, ahogy masnak sem. Viszont sokkal elvezetesebb egy jo teloval. Szoval azt kell eldontened, hogy aldozol a kenyelem oltaran vagy sem.

Sziasztok

Hülye kérdés, de talán ide illik...

Vázat fogok váltani. Normál méretrõl középméretesre. [igen van aki még ezzel tolja..:)]

Most azon gondolkozok, hogy merev villa vagy teleszkóp. A kérdés 2 dolog miatt merül fel, na jó 3.

Kezdem a harmadikkal [ami sok esetben elsõ ugye]: anyagiak.

Idén kezdtem el versenyekre járni : maraton...szóval mondhatni kezdõ vagyok.
Így nem tudom mennyire érdemes beruházni, ha az ember hobbi szinten marad és lesz is? Szeretem az egészséges versenyt, de nem ebbõl fogok megélni..

Másik két ok:

Olvastam Oli írását [www.oliworld.hu] a mrev villa vs teleszkóp ügyében. Õ úgy gondolja, hogy idehaza maratonon/xc-n nincs olyan terep, amit merev villával ne lehetne bevállalni, s hazai viszonyokban szerinte felesleges a teleszkóp.
Mivel Õ hosszútávú versenyzõ, a véleménye elfogadható valamennyire, ugyanakkor éppen ebbõl adódóan valószínû az Õ fizikai [és technikai] állapotához mérten Neki tényleg felesleges a teló..

Illetve az utolsó ok:

Idén egy teleszkópnak nehezen nevezhetõ Suntour XC 60-al mentem a versenyekre, ami a nevével ellentétben 50 mm-t mozog ki. A leglágyabbra van téve, de terepen ebbõl szinte semmit sem éreztem meg.

...Szóval a kérdés adott...

Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Teló vs merevvilla XC/Maratonra idehaza

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Én konzervatív csóka lévén (legalábbis ami a technikai dolgokat illeti) elég késõn váltottam merevvilláról telóra. Most viszont már híve vagyok. Nyilvánvaló elõnyei mellett számomra növeli a bringázás élvezeti értékét. Ez fontos! Persze megtehettem volna ugyanazokat az utakat merevvillával is. Sõt kempingbicóval is. Vagy Szputnyikkal...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ha hobby, akkor kényelem, akkor meg teleszkóp
black, axel, nem tudom mik vannk most jó áron
mennyi szánsz rá?
esetleg használt?

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 hozzászólás
Sziasztok

Hülye kérdés, de talán ide illik...

Vázat fogok váltani. Normál méretrõl középméretesre. [igen van aki még ezzel tolja..:)]

Most azon gondolkozok, hogy merev villa vagy teleszkóp. A kérdés 2 dolog miatt merül fel, na jó 3.

Kezdem a harmadikkal [ami sok esetben elsõ ugye]: anyagiak.

Idén kezdtem el versenyekre járni : maraton...szóval mondhatni kezdõ vagyok.
Így nem tudom mennyire érdemes beruházni, ha az ember hobbi szinten marad és lesz is? Szeretem az egészséges versenyt, de nem ebbõl fogok megélni..

Másik két ok:

Olvastam Oli írását [www.oliworld.hu] a merev villa vs teleszkóp ügyében. Õ úgy gondolja, hogy idehaza maratonon/xc-n nincs olyan terep, amit merev villával ne lehetne bevállalni, s hazai viszonyokban szerinte felesleges a teleszkóp.
Mivel Õ hosszútávú versenyzõ, a véleménye elfogadható valamennyire, ugyanakkor éppen ebbõl adódóan valószínû az Õ fizikai [és technikai] állapotához mérten Neki tényleg felesleges a teló..

Illetve az utolsó ok:

Idén egy teleszkópnak nehezen nevezhetõ Suntour XC 60-al mentem a versenyekre, ami a nevével ellentétben 50 mm-t mozog ki. A leglágyabbra van téve, de terepen ebbõl szinte semmit sem éreztem meg.

...Szóval a kérdés adott...

Kíváncsi vagyok a véleményekre.
Teló vs merevvilla XC/Maratonra idehaza