Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Critical Mass - 2006. április 22.

- - - - -

  • This topic is locked This topic is locked
5013 replies to this topic

#4201
bobby

bobby

    vendég

  • fórumtag
  • 22 posts
ZAp!
a tankcsapdákat bicajjal ki lehet kerülni, így az út még akkor sem alkalmatlan! de az autósok legalább mehetnek majd a járdán... :)

egyébként meg erre képes a rendörségünk, (amelyik még csendet sem õriz, nemhogy rendet) az aljanép, közvéleményromboló, fokozottan BALESETVESZÉLYES bicajosokkal még el tud bánni... a politikusok meg jót röhögnek és isznak még egy whiskeyt apám meg anyám pénzébõl...

#4202
Ati001

Ati001

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 329 posts
Emberek! Kezd úgy kinézni, hogy a városi kerékpározást is fölvehetjük ez extrém sportok közé. Mert ha jól olvasom errõl van szó. Nem alkalmatlan, csak qrva veszélyes. Ergó az életeddel játszol, amit persze senki nem tilt...

#4203
attibike

attibike

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 353 posts
Ne srácok hát ez tényleg röhej!!! És mi van ha nem állsz meg??? üldöznek aztán megint két rendõrautót törnek egy bringásért??? És erre mit válaszol a Fõpolgármester?? hõ hol a jó ******* életbe menjünk?? az Alkotáson két kamion átmegy rajtad és akkor meg hümmögnek hogy nem a kocsik közt kell biciglizni!! Tényleg nem vették észre hogy mennyi bringás van?? Komolyan nem gondoltam hogy eddig sülyedünk!! És érdekelne kibõl pattant ki ez az isteni ötlet?!?!
join your life, join your bike

#4204
isukim

isukim

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 267 posts
...ilyenkor totál elmegy az életkedvem...is...

#4205
Zap

Zap

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6,961 posts
na várjunk!

és akkor mi is pontosan ez az "alkalmatlan" ?
én átnyálaztam a Comlex Cd- jogtárat, de ezt sehol sem mondják ki.

de amit itt írtak, az hihetetlen: Nem alkalmatlan az úttest kerékpárközlekedésre, ha azon nagy a forgalom, és emiatt ott veszélyes közlekedni, vagy az úttesten jelzõtábla, illetve szabály tiltja a kerékpárral való közlekedést.

Hogy mi a fasz? Akkor mikor alkalmatlan? Ha tankcsapdával van telerakva? Mert ezek szerint alkalmas, ha alkalmatlan. Mert miért lenne tiltótábla, ha nem lenne alkalmatlan, nem? Ehh, már én se értem.
Magyarország édesIstenem. Képlékenyé teszik a jogot, hogy baszogatni lehessen.

Lehet házilag atombombát csinálni? Én vállalom, hogy felrobbantom, komolyan... :mad: :mad:

Aktuális civil


#4206
Robit

Robit

    vendég

  • fórumtag
  • 11 posts
Szevasztok

Csak azt nem tudom hogyha a rendõrök nem trafipaxal mérik be a biciklist és nem készûl róla foto, (mivel ezzel bizonyítják az autós sebességtúlépést is), akkor milyen alapon büntetnek.
A másik hogy a biciklin nem szériafelszereltség a km óra és a kresz sem írja elõ akkor én honnan tudjam hogy mennyivel megyek.

#4207
Jorus

Jorus

    ALFAHÍM

  • globális moderátor
  • 11,799 posts
Z: de ugye nem téged vágtak meg? :)

Összeesküvéselmélet szagú a dolog, ha arra gondolok, hogy vmi fõgenyó a 22-i tüntetésen a dugóban rekedt miattunk, és.... ?

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"



#4208
Pitechus

Pitechus

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 660 posts

Így jár, aki biciklistákra vadászik kocsiajtóval...


Te perverz!

Kutyanyuszi, amúgy bulldog szülinapot. Jó háromtusázást.

#4209
kölyök8

kölyök8

    maximus

  • fórumtag
  • 13,478 posts
Ez valami iszonyat... Nincs jobb dolguk?!?! Minket a Mecseken szednek le a bringáról, mert szétb@sszuk a hegyet a durva mintázatú gumiainkkal, titeket meg megbüntetnek, mert valakinek jogos halálfélelme van az úton... Mi lesz itt?!?! Kötelezõ mindenkinet tankkal járnia lassan?!?! Váááá... Az összesnek oda föl a gumibotját... Pffff...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D


#4210
zOrg

zOrg

    exgépész

  • fórumtag
  • 5,740 posts
Aztademokratikuskurvaannyát!

Egy-az-egyben bemásolom ide, mer' annyira kész vagyok...

forrás: Index.hu
eredti link: http://index.hu/poli...t/buntetker050/

Megszivatott budapesti biciklisták


2005. május 3., kedd 16:35
Rendszeresen büntetik a biciklistákat a fõváros XII. kerületében, ha a járdára hajtanak, holott a fõútvonalakon tekerés a rendõrök szerint is balesetveszélyes. De a szabály az szabály, úgyhogy az óránként tíz km/h-s sebességnél gyorsabban hajtó biciklistákat kegyetlenül és jogszerûen megbüntetik. Traffipax nélkül is.

Razziák folynak a kerékpárosok ellen Budán, a XII. kerületben, mondják azok a biciklisek, akiket az utóbbi hónapokban bírságoltak meg furcsa indokokkal. A rendõrkapitányságon viszont tagadták saját rendõreik állítását, hogy utasításba adták a fellépést. Kiderül még, hogy az utak balesetveszélyesek, de ez nem jelenti, hogy alkalmatlanok a kerékpározásra.

Büntetnek a félénk rendõrök

"A járdán bicikliztem, lassan, mégis megbüntettek - mesélte az Indexnek hétfõ délutáni esetét Tóth Zoltán, aki a Kékgolyó utcában biciklizve kerülte el a forgalmas Alkotás utat. - A rendõrök udvariasak voltak, de hiába mondtam, hogy a kétszer három sávos úton veszélyesnek éreztem a biciklizést, nem engedtek el. Azt mondták, nekik ki lett adva, hogy a szabálytalanul közlekedõ bicikliseket büntessék".

"Nem alkalmatlan az úttest kerékpárközlekedésre, ha azon nagy a forgalom, és emiatt ott veszélyes közlekedni..."
Az Index információi szerint a XII. kerületben rendszeresen, és célzottan büntetik a kerékpárosokat olyan kihágásokért, mint például a járdán biciklizés. Szintén megbüntették Rákosi Pétert. Az õ esete annyiban érdekes, hogy számára csak a csekk kézhezvételekor vált világossá, hogy szabályt sértett. A Jakobinusok terénél biciklizõ Rákosi ráadásul segíteni akart a rendõröknek, azért fordult vissza. "Félénken szóltak utánam, azt hittem, valami utcát keresnek, így visszagurultam hozzájuk. Meglepõdtem, mikor mondták, azért állítottak meg, mert akadályozom a gyalogosokat, a járdán ugyanis tilos biciklizni. Felírták az adataimat, és mondták azt is, hogy õket a kerékpárosok figyelésére állították ki. Mégis meglepõdtem, amikor megkaptam a 10 ezer forintos büntetést. Hiszen azon a környéken nem a biciklisek akadályozzák a gyalogosokat, hanem a villogóval tilosban parkoló autók, amikkel viszont úgy tûnt, senki nem foglalkozott."

Rákosi panasszal fordult a rendõrséghez, esetét még nem bírálták el.



Szabályos és életveszélyes

Felhívtuk a kerületi rendõrséget, hogy kiderítsük, valóban rászálltak-e a biciklisekre, és hogy mennyivel jobb, ha a kerékpárosok a járdák helyett az autók közt bicikliznek. Meglepetésünkre kiderült, hogy azért, mert egy út fokozottan életveszélyes, a szabályok szerint még alkalmas a kerékpáros közlekedésre.

A KRESZ kerékpárosokra vonatkozó szabályai
54. § (1) Kerékpárral a kerékpárúton, a kerékpársávon vagy erre utaló jelzés esetében az autóbusz forgalmi sávon, ahol ilyen nincs, a leállósávon vagy a kerékpározásra alkalmas útpadkán, illetõleg - ha az út és forgalmi viszonyok ezt lehetõvé teszik - szorosan az úttest jobb szélén kell közlekedni. (2) Lakott területen levõ olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.

Részlet a XII. rendõrkapitányság ide vonatkozó levelébõl:

Nem alkalmatlan az úttest kerékpárközlekedésre, ha azon nagy a forgalom, és emiatt ott veszélyes közlekedni, vagy az úttesten jelzõtábla, illetve szabály tiltja a kerékpárral való közlekedést, tehát ezekben az esetekben a járdán tilos a kerékpározás.



Tóth Béla õrnagy, a XII. kerületi rendõrség közrendvédelmi osztályvezetõje cáfolta, hogy utasítást adtak volna ki a kerékpárosok fokozott ellenõrzésére. A büntetõ rendõrök tévesen informálták a kerékpárosokat, ha ugyan elhangzott ilyesmi, mondta Tóth õrnagy. A kerékpárosokkal ugyanúgy járnak el, mint a többi szabálysértõvel, "a kutyát szájkosár nélkül sétáltatókkal" és azokkal, akik "alkoholt fogyasztanak közterületen". Ugyanakkor igaz, hogy az utóbbi idõben sok lakossági bejelentést kaptak a járdán kerékpározók miatt, sõt, Tóth Béla elmondta, civilben több alkalommal õt és kollégáit is leszorították a járdáról a szabálytalanul kerékpározók.

Felvetésünkre, hogy a KRESZ szerint a járdán legfeljebb 10 km/óra sebességgel lehet biciklizni, ha az úttest alkalmatlan a közlekedésre, Tóth Béla elmondta, a környéken az Alkotás útja és a Krisztina körút is alkalmas kerékpározásra, még ha a nagy forgalom miatt balesetveszélyesek is.



Vadkeleti megoldások

Érdeklõdtünk a Budapesten hivatásszerûen biciklizõ kerékpáros futárszolgálatoknál is, ahol megerõsítették, a rendõrök gyakran célzottan szállnak rá a kerékpárosokra. Sinka Károly, a Hajtás Pajtás Egyesület ügyvezetõ igazgatója a cégüknél rendszeres, 5-10 ezer forintos csekkek említése mellett felhívta a figyelmünket a tudatzavaros helyzetre. Miközben büntetik a járdán kerékpározókat, éppen a félénkebbeket kényszerítve le a veszélyes forgalomba, a városvezetés a legolcsóbb módon alakít ki bicikliutakat: sárga csíkot festve a járdákra. Így egyrészt értelmetlenné és álságossá teszi a rendõrség ez irányú mûködését, másrészt a biciklisek kényszerû gyakorlatát erõsíti. Hiszen például a Stefánia, a Dózsa György út vagy a Budai rakpart járdáin kialakított kerékpárutak csak a gyalogosok és a kerékpárosok ellentétét élezik, miközben a probléma valójában az autós közlekedéssel, és az olcsó megoldásokat forszírozó városvezetéssel van.
"In idem flumen bis non descendimus"

#4211
szinuhe

szinuhe

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 911 posts
Bibic :)
mostly harmless
toltesen tuliak tarsasaga - powered by patakmeder

#4212
Kutyanyul

Kutyanyul

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 644 posts
Köszönöm szépen a sok jaókívánságot, este fél nyolctól a Rómain vagyok, ahol az út két felé ágazik, ha a vasóti összevisszakötõ felõl gyön az ember, na ott, a második kocsmában, mer 250az ászok sör, azér. :beer: < ez lesz.

És van príma hal is, nem kevés, zabára, és sörre fel!:sztucce: Ez csak akkor lesz, ha Áron is jön....:blowup:
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

#4213
AGA

AGA

    AGA

  • fórumtag
  • 2,353 posts
NA ma másodszor eme topic létrehozójának buldog sörszüretnapot kívánok! :D
Amúgy a munkahelyen szokásom ezt megtenni, a mozgáskorlátozott budiba.
Néha le is szállok :D

Ride everywhere.

.


#4214
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,555 posts
kutyanyul:
happy borzday :beer:
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

#4215
petracz

petracz

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 268 posts
Tõlem is! Estére sok sört, nagy halat!

:birth:
Never Knock On Death's Door. Ring The Bell And Run Away. Death Really Hates That.

csibogaras :slimak::slimak::slimak:
mikóleszmánormálisbringám.

#4216
vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
Boldog szülinapot:szampan:!

#4217
Eerie

Eerie

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 514 posts
Így jár, aki biciklistákra vadászik kocsiajtóval...

#4218
szammer

szammer

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 878 posts


Na mindegy. Már az estére készülök......:)


Boldog szülinapot!
:ed:

#4219
Kutyanyul

Kutyanyul

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 644 posts
Aga, ahogy ismerlek, elhiszem.:D De azért leszállsz róla? :wallbange

Na mindegy. Már az estére készülök......:)
Egy barátságos varacskosdisznó vagyok tulajdonképpen.
És teljesen Bogaras is.:brum:

#4220
Ati001

Ati001

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 329 posts

Irigyellek! Nálunk olyan pici a lakás, hogy alig fér el a bringa, nemhogy klotyóra ;)


Ki mondta, hogy a lakásban van? :)
Lehet, hogy a kert végében áll a kis bódé... :D

(bocsi, ezt nem lehetett kihagyni...:) )