Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Láncterelõk

- - - - -

• Please log in to reply
403 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

aki ismeri a vázat az tudja mi a bajom és lécci segítsen mert kezd kihagyni a kreativitásom:(
mégegyszer a váz kitec slk dh olyan mint az egyik nicolai csak mégse (az a tandemváz ami a bikemagban volt a tandemes cikkben) csak szélesebb a monoblokk melletti forgáspont és nem fér el tõle semmi.
a láncvillára valami dobozt mennyire célszerû feltenni? ja és mennyire hatásos?
azt tom h nagyon kevés v semennyi helynek kell lenni a lánctányét és a vezetõ közt de lövésem sincs h hogy.
az a nagy bajom h inkább befelé esik az a shit lánc és beszorul a lánctányér és a láncvilla közé és szétb@ssza a festést és a tányért na meg a láncot is meg sok idõ onnan kiszedni (na meg a dzsúz). a kifele pergést meg szerintem egy olyan gagyi plexi rokkring v mi is megoldhatja v mérsékli.
ja ha valakinek van ötlete akkor rajzot is tegyen be ha megoldható
thx mindenkinek

ezekhez az slk-khoz volt gyári láncterelõ, mig elcsének az volt, addig õ is istenitette. (mármint a láncterelõt) és olyasmire emléxem, mint amit mesélsz.
lérdezd meg tõle.

-danee-: ez itt nem az apróhirdetõ. köszi.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
aki ismeri a vázat az tudja mi a bajom és lécci segítsen mert kezd kihagyni a kreativitásom:(
mégegyszer a váz kitec slk dh olyan mint az egyik nicolai csak mégse (az a tandemváz ami a bikemagban volt a tandemes cikkben) csak szélesebb a monoblokk melletti forgáspont és nem fér el tõle semmi.
a láncvillára valami dobozt mennyire célszerû feltenni? ja és mennyire hatásos?
azt tom h nagyon kevés v semennyi helynek kell lenni a lánctányét és a vezetõ közt de lövésem sincs h hogy.
az a nagy bajom h inkább befelé esik az a shit lánc és beszorul a lánctányér és a láncvilla közé és szétb@ssza a festést és a tányért na meg a láncot is meg sok idõ onnan kiszedni (na meg a dzsúz). a kifele pergést meg szerintem egy olyan gagyi plexi rokkring v mi is megoldhatja v mérsékli.
ja ha valakinek van ötlete akkor rajzot is tegyen be ha megoldható
thx mindenkinek

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
én eladtam a pocoknak a elegjobb láncterelõ kombót :)
régi acor belsõrész plusz e13 átltszó rockring. :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
apollo 13 houstonnak jelentkezz jelentkezz!
meghalt ez a topik? valaki valamit mondjon h mit ajánl
thx

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
üdv!
az én problémám ugyebár az h adott egy váz: hitec slk dh.
aki ismeri a vázat az tudja h a fõ forgáspont olyan széles ill. a csapágyház olyan keskeny h semmilyen mono alá szrelhetõ láncvezetõ nem megy fel, csak ha elvágom és eltolom egy kicsit oldalra, majd összeszegecselem. (kicsit hülyén hangzik mert hülyeség is). na szóval eddig csak egy alsó görgõm van, és mint kispénzû dh-s olcsón szeretném megúszni a dolgot.
milyen sufnis cuccot ajánlotok? (ja az elsõ váltó nem megy fel)

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,333 posts
Láncterelõ!
szertnék készíteni egy láncterelõt iscg-s felfogatással, carbonból. jó mi :D

Ha tud valaki segítei abban hogy nonnan lehet megszerezni az MRP system 1. v, system 2. vagy a Gamut p40 rajzát, vagy ha valkainek van ilyen és körberajzolná..... :D
nem egy nagy vasziszdasz cuccok nem tudom mi kerül rajtuk ilyen sokba....

szóval elõre is köszi szépen.

iscg
http://www.mrdirt.com/imsc.htm
http://www.iscg.org/...G_LOCATIONS.pdf

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Brutal lenne egy 10 milis alu rockring ;) :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
persze semmi jelentõsége, shiftguidehez jó lesz akármelyik

módosítok: az alut meg a mûanyagot is hívják így is úgy is, úgyhogy ezek rokonértelmû szavak :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de ennek látod mennyi jelentõsége van, a láncterelõ szempontjából:) amúgy ez is elképzelhetõ, de mintha már láttam volna nem egy fém ilyen eszközt direkt streetes trükkökre.
nemsoká úgyis kiderül.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
nem úgy van, hogy a bashguard a mûanyag, a rockguard meg a fém?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Köszike, így fogok tenni.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mikor még ex forgalmazónál dolgoztam, akkor simán fel lett pakolva ott mindenfélére...
és ezek csak vastagságban(ellenállóságban) térnek el elméletben, szóval simán megveheted bármelyikhez.
így tudom én:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Össz annyi különbséget látok, hogy a Bash 2 mm-el vastagabb. Korábban én is arra a következtetésre jutottam, amit írtál, de úgy voltam vele, hogy inkább megkérdezem azokat akik használnak ilyen dolgokat, mintsem a saját fejem után mászkálva rossz cuccokat vásároljak össze.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
egyik egy alu lemez általában, a másik pedig grindelésre való(egyik lánclehullás ellen, csak terelni, a másik pedig inkább ráugrálásra, street dirt etc) úgyemlékszem.
de mind a 2 ugyanaz lényegében, szóval ha van egy nagytányér helyén valami, bármilyen jellegü vas/müanyag lemez, és még 2 tányér, akkor müködni fog. váltóval persze:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Igazából én se értem mi a kettõ között a különbség, már ha a kettõ nem ugyan az, hiszen a feladat adott - a nagytányér helyén csücsüljön és akadályozza meg a lánc "kifelé" történõ leugrását.

12mm BashGuard for 34/36T és 10mm Rockguard for up to 36T

Na ja, és nem Rockring, hanem Rockguard. Az elõbb rosszul írtam.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mire gondolsz a rockring és a bashguard külön lapon említésekor?

a nagytányér helyén levõ rockring, bashguard, lecsiszolt lánctányér akadályozza meg a kifelé lehullást, a befelét pedig a váltó. alul a görgõ dolgozik az ügyön

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A következõ kérdésem lenne a szakikhoz. Majd Truva Shiftguide-ot szeretnék használni. Most ehhez csak a Rockring jó, vagy használható a Bashguard-al is? Hozzátenném, hogy teljesen egyértelmû utalást vagy választ nem ad a Truva honlapja, kétértelmûen fogalmaz. A Guides and Guards Manual viszont csak Rockringre utal. Na most mi az igaz?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
a shiftguide mellé elsõ váltó kell
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Samer

Samer

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Asszem ez az:

http://www.veb-compa.../SHIFTGUIDE.jpg

Samer

Samer

vendég

• fórumtag
  • 15 posts
Tehát a shiftguide engedélyezi a váltást, de mindkét lánctányéron tereli a láncot,vagy csak az egyiken?? Pécsett a Pedálban láttam ilyet, de nem igazán értem hogy hogyan mûködik. Ha jó, valszeg megveszem.
Egyébként a shiftguide mellé nem megy rockring??
ja, és bocs ha hülyesége(ke)t kérdeztem