Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Ellopták? Hogyan NE szerezd vissza!

- - - - -

  • Please log in to reply
154 replies to this topic

#1
bona

bona

    újonc

  • fórumtag
  • 2 posts
Nekem is ellopták az elsõ kerót,amit nem a szüleim vették nekem. A lépcsõházból az ajtónk elõl...pont a születésnapomon...
Ha meglátnám a kerómat, megvárnám aki tette, 8 napon túlgyógyulóra verném aztán kérdezném meg,hogy miért tette..
Nemtom én is szegényes nevltetést kaptam,de a másét soha nem lopnám el.szal szerintem ez nagyon ganéj dolog

#2
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11,904 posts
néha hiába minden, ha el akarják vinni, viszik

#3
szoliver

szoliver

    vendég

  • fórumtag
  • 109 posts
csak az furcsa számomra, hogy én tudom magamról, hogy nekem a 100Ft-os canga is nagy érték, mert nem tudnék másikat venni, akkor ehhez mérten használom. Megpróbálom elkerülni az olyan helyzeteket, amiket a tolvajok akár alkalmi akár nem, kihasználhatnának, és ellophatnák a bringámat.
Tehát ha egyedül vagyok, akkor nem hagyom a bolt elõtt, ha a párommal vagyunk, akkor egyikünk kint marad. Olyan helyre inkább nem megyek bringával, ahol nem 100%, hogy ott tudom hagyni biztonságban.

Szóval én úgy gondolom, hogy a tolvaj egy gerinctelen féreg, de az áldozat az esetek többségében a saját butaságának áldozata. Vagy egyszerûen csak olyan naív, hogy azt hiszi, hogy egy lakat megvédi a bringát...
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

#4
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11,904 posts
leginkább alkalmi tolvajok, csavargók, kocsmatöltelékek, akik a szabadon hagyott kerókat nyúlják le a városokban, ill. a külvárosokban bemásznak a kertbe és onnan emelik el a Tecsó össztelóst, esetleg hétvégi házakat feltörve
persze itt nem ezekkel találkozol, egyrészt mivel a 20e körüli gépeket nem szokták külön kerestetni, másrészt mivel a fórumosok gépei nem ilyenek
a következõ, komolyabb kategóriánál a tolvajok már értenek valamennyire a gépekhez, és szerszámokkal felszerelkezve lesnek az alkalmas prédára, amit rendszerint szétkapnak és úgy adnak tovább
de arra is volt példa, h kifejezetten komoly darabra utaztak már, tehát jó elõre ki volt nézve

#5
szoliver

szoliver

    vendég

  • fórumtag
  • 109 posts
olvasgatom, hogy ennyi meg ennyi gépet loptak el tõletek, ismerõseitektõl. én arra lennék kíváncsi, hogy honnan lopják el a gépeket, és milyen módszerekkel?

Gondolom itt arra, hogy kifigyelnek-e vagy véletlen, feltörik a cangatárolót és onnan, vagy utcárol, bolt elöl stb...?
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

#6
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,726 posts
..na meg különben is ejnye-bejnye!

Posted Image

#7
Balu1

Balu1

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 3,726 posts

..ha engem ha valaki... akkor vagy ész nélkül támadok vagy mérlegelve a helyzetet döntök hogy mit érdemes tenni (pisztoly, aknavetõ)
De még mindig azt mondom hogy jobb eltekerni gyorsan ha komoly a baj mint leállni.

Amíg te elõveszed a csoki riasztó pisztolyt addig a rabló elõkapja az éleset és visszalõ, mielõtt még a csoki utánzatnak leharaphatnád a csövét azzal, hogy"csak vicceltem".

Mindíg a legkevésbé rizikós megoldást célszerü választani. Ha bármilyen szöveggel jön akkor elég ha határozottan és higgadt hangon felszólítod, "A SZEMÉLYI IGAZOLVÁNYÁT KÉSZÍTSE ELÕ" méé kicsoda maga?? Azt ne akarja megtudni..."HA NEM ÁLL EL TÁMADÓ SZÁNDÉKÁTÓL AKKOR KÉNYTELEN LESZEK ERÕSZAKOT ALKALMAZNI!" Ez a stílus biztosan megzavarja mert túl hivatalos (ha többen vannak akkor szerintem nem jön be ). Ilyenkor nem tudja kivel áll szemben és az már biztosan hat a fellépés. Különben meg, ha nagyon erõsködik ki vagy, hogy ilyent kérsz akkor te vagy a "kemény öklü Joe <v. bármi jó duma>" aki rögtön lecsapja ha nem tünik el azonnal.
Ez akkor igazán hatásos ha látszik is rajtad, hogy tényleg fölé magasodsz.

Van akinél nem jön be a duma de ettõl biztosan kicsit megzavarodik és nem tudja hányadán áll. Akkor viszont már te vagy nyeregben és egyszerüen faképnél hagyod. Ezután jobbnak látja felszívódni mert lehet benne számára rizikó.

Persze nem kell semmi olyant mondani amire azt mondhatja, hogy hatóságnak atad ki magad. A személyit kérni bárki kérheti, határozott hangja is bárkinek lehet. Az, hogy kinek adja oda már az õ dolga. Viszont ha tényleg megszeppen (mert nem tudja ki vagy és oda adja) akkor megnézed (a nyomaték kedvéért) és azzal adod vissza, hogy mégegyszer ilyen ne forduljon elõ.

Hangsúlyozom, semmi olyan kijelentést nem szabad tenni ami arra utal, hogy te konkrétan valami hatósági személynek igyekeznél feltüntetni magad. Viselkedni viszont lehet határozottan, sõt kell is, már fél gyõzelem.

Ezen kívül az állampolgárnak vannak önvédelemre jogszerüen használható eszközei amit a támadás megtöréséig lehet használni, tovább nem.
Végsõ soron HA NINCS MÁS KIÚT azt is be lehet vetni önvédelem céljából.

Tanulság képpen egy történet..
Volt egy huszonéves lány ismerõsöm akit egyszer a budai Fõ utcában az esti órákban kapott el két piás harmincas körüli férfi. Utána mentek és az egyik hátulról alá nyúlt, máris kapta fordulásból visszakézbõl a taslit a hölgytõl.. Azután ketten két oldalról elkapták. A lány igyekezett beszélgetéssel verbális kapcsolatot felvenni és látszólag mindent felajánlott... Aztán egy óvatlan pillanatban használta az önvédelmi sprayt..

Mindketten megkaptak annyit, hogy eljutottak a biztonságot adó talajig, de az egyiknek még volt annyi reflexe, hogy kiverte a hölgy kezébõl a szóró palackot, de már hiába. Ezután még mindegyiknek kijutott a hegyes nõi cipõtõl egy-egy rúgás (ez ugyan nem volt jogszerû de egy nõtõl ennyi kijárt, már csak büszkeségbõl is) és azután nem volt több gond velük.

Ennek már jópár éve de nem tudom elfelejteni mert nagyon lelkesen mesélte miután haza ért.

#8
AGA

AGA

    AGA

  • fórumtag
  • 2,353 posts
Ma kint jártam haveromnál a piacon, õ kölfödrõl legálisan behozott, tényleg nem lopott régi bicikliket árul (agyváltós vagy kontrás fitneszbikeszerûségek) Odajött a rendõrség és fél óráig ellenõriztették a gépeket (3+az ennyém) a recsegõjükön, és közbe mérges bociszemekkel néztek rám akinek az idegtõl cecntire kiremegett a kezem, majd szóltam, van papírom róla, a havernak is, de otthon van, ha kell szóljanak... mondtam nekik, helyes, hogy végre csinálnak ilyet is, de az én ellopott gépeimet mikor kerülnek vissza, de semmi, majd mielõtt elmentek kiröhögtem õket, de még 10 percig lestek utánna is. Direkt nem mosom a gépet, hogy szarul nézzen ki és ne legyen kelendõ, ez tûnt fel nekik, vagy mi !?!

A hegyekkel megálldott civis város szinte biztosan Miskolc, és egy levelezõs volt osztálytársam lehet a csaj, mert minden adat egyezik, az idõponttól kezdve a méretig márkáig, nekem is mondott valamit, hogy egy giantot loptak el tõle, pont olyat mint az enyém, nem e-ez, lebeszéltem a folytatásról, miszerint pesten vettem, ott lakom, csak idõnként nem...

Ride everywhere.

.


#9
GerMo

GerMo

    vendég

  • fórumtag
  • 102 posts
Haverom bicójával nem kínlódtak ennyit face-to-face, eltüntették a házuk elõl minden alkudozás nélkül... Pedig azon a környéken NAGGYON feltûnõnek számít egy vastagkerekes kisvázas nagytelós dolog...
__...:::///Campona Bike Park\\\:::...___

#10
AGA

AGA

    AGA

  • fórumtag
  • 2,353 posts

A profibb tolvajok akik fõállásban nyomják...áhhh.Most szerintetek innen fogja megtanulni, hogy mivel mit kell lefújni?Ez a LOL sztem ahogy Rob mondaná:)Igazából nekünk bringásoknak(az átlag) csak elképzeléseink vannak hogy vajon hogy is tünnek el a bicajok.Amik elhangzanak itt vagy az újságban valójában csak közhelyek.

Jó lenne ha csak közhely lenne amit írtam, régen volt egy nagyon jó barátom aki lopott bikeok eladásából élt. Baßtattam is miatta mikor kiderült, hagyjuk... közhely-közhely bijopon mosópor toni kristály, ez a közhely Nem a három itthonról hiányzó gépem :-/.

Ride everywhere.

.


#11
husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

    visszatérő

  • fórumtag
  • 2,334 posts

Ha érti akkor tudja csak.
Egysze volt a bikemagban lakatteszt egy hónapig anyáztunk miatta barátnémmal, mert neki az egyik volt közülük, és a tolvaj is olvashatja ezt a médiumot........
ezvan


Sztem kicsit naiv dolog azt hinni hogy a bikemagból meg a fórumból okosodak a tolvajok.A kis csóró cigánygyerek biztos hogy nincs olyan szinten hogy ilyenekbõl tanuljon, vagy az ott elhangzott különleges módszerekhez a különleges cuccokat beszerezze.Max. az erõvágó vagy fûrész vagy "ideadodmoströgtönabringádajókurvaanyád" módszert alkalmazzák.A profibb tolvajok akik fõállásban nyomják...áhhh.Most szerintetek innen fogja megtanulni, hogy mivel mit kell lefújni?Ez a LOL sztem ahogy Rob mondaná:)Igazából nekünk bringásoknak(az átlag) csak elképzeléseink vannak hogy vajon hogy is tünnek el a bicajok.Amik elhangzanak itt vagy az újságban valójában csak közhelyek.

#12
AGA

AGA

    AGA

  • fórumtag
  • 2,353 posts
Nem. Ez az egy másodperces :mad: Azt meg hagyjuk, majd ha személyesen...

Ride everywhere.

.


#13
husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

    visszatérő

  • fórumtag
  • 2,334 posts
Most már elvileg vannak fagyálló lakatok nem?Amúgy ez a 10 másodperces módszer?

#14
AGA

AGA

    AGA

  • fórumtag
  • 2,353 posts

Most már az is tudja, aki eddig nem.........

Ha érti akkor tudja csak.
Egysze volt a bikemagban lakatteszt egy hónapig anyáztunk miatta barátnémmal, mert neki az egyik volt közülük, és a tolvaj is olvashatja ezt a médiumot........
ezvan

Ride everywhere.

.


#15
exxpert

exxpert

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1,288 posts

A hidrogénspré meg a legrohadtabb találmány!


Most már az is tudja, aki eddig nem.........

#16
AGA

AGA

    AGA

  • fórumtag
  • 2,353 posts
Esse hagyom ki:
Szokásom idõnként egy egész éjszakát csak úgy kerekezni a városban, egyszer (kb 6-8 éve) valami gond volt a binyóval És neki álltam szerelni a centrum (van még ilyen üzlet?) elõtt mert ott volt jó a világítás. Egyszer csak jön két fakabát kocsistul kiszáll igazoltatás helyett elkezd baßtatni, hogy mutassam meg a bringa papírjait, mert biztos most loptam valahonnan :mad: Egy kissé kikeltem magamból és "elmagyaráztam neki hogyha loptam volna valszeg nem a város legfeltûnõbb helyén állnék neki szerelgetni, és nem hinném, hogy sok ember járkál biciklipapírokkal a zsebében. Ez sem volt neki elég folytatta de én is ilyenkor már üvöltve, miszerint foglalkoznának inkább pl. az én ellopott gépemmel minthogy ilyennel szórakozzon de csak nem hagyta abba, a társa már kapcsolt, húzgálta is vissza a kocsiba, végül el is mentek. A poén az, hogy a már említett ellopott gépemrõl mindent kiderítettem, ki lopta el (a rendõrségen dolgozott) hol van éppen ki használja ilyesmi, de hiába szóltam be a Yardra elévültnek nyilvánították az esetemet...
Egyébként a cenrumnál szerelt gépet is ellopták, és utána mégegyet. Az öt kilós motoroslakat nálam már széria felszerelés a zsákomban. (Bár egy motorostól tudom, hogyan lehet kulcs nélkül 10 másodperc alatt kinyitni :( )
A hidrogénspré meg a legrohadtabb találmány!

Ride everywhere.

.


#17
szepii

szepii

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 457 posts
Kár hogy nem lehet biztosítást kötni a bringára!Én tuti kötnék,persze nem vígasztalna ha...

#18
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,555 posts
jogukban áll, és akkor büntetnek amikor jól esik nekik.
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

#19
vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
nem konkrétan erre gondoltam
hanem arra hogy elég gyakran szemethunynak dolgok felett
vagy le se sz*rják . utóbbit ingyen és bérmentve

#20
yola

yola

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1,555 posts
azért annyira azok sem hülélyék, hogy x forintért elvágjanak két keró láncot ,vagy ki tudja ?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!