Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Ma jottem le masodszor 60-al :-) Elsore csak elveztem, ma viszont setaltak is az uton nemely kanyarban :-) Amugy meg nemtom.

fazzeg al, 1 nappal korábban találod ki, kaphattál volna 4dugis xt-t, már ha ez tetszett volna...:-(

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
fazzeg al, 1 nappal korábban találod ki, kaphattál volna 4dugis xt-t, már ha ez tetszett volna...:-(

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Cecora sztem jo nekem az LX tarcsa is. Mar ha akarok egyaltalan. 40e a hasznalt uj az aproban + 8 a ket 160-as LX tarcsa ugyanott. Szal 50 ropi.

Enyim Paripa

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Most pont fele ennyiert van:

http://ebike.hu/term...leszkopok?pid=3

thx:) avid juicy szimpatikus lenne, nem túl nehéz?
off:
boxxert hol lehet venni és mennyiért? mert a google-be se találtam semmit
300e körül van? vagy több?

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
100 körül a race/ride, de NEM merevgépbe

juicy nem nehéz, jó súlyban van, van aki szereti van aki nem:-)

nyuulbela

nyuulbela

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
thx:) avid juicy szimpatikus lenne, nem túl nehéz?
off:
boxxert hol lehet venni és mennyiért? mert a google-be se találtam semmit
300e körül van? vagy több?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

hayes hfx-9 carbonhoz és a shimano xtr-hez mit szóltok? vagy ezeken kívül milyet érdemes venni? köszi.
30 max 40e környékén.
elõre is kösssssz

30-40 között xtr?:-)
szép baleset lenne

elöbbi meg nem ugrálósgépre való
akkor sima hfx 9 nine

vagy saint, esetleg avid juicy...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
HFX-9 és Mag között akkora különbség van fékerõben, mint a karom. :)

Amúgy vedd meg Beg Hope-ját, ha még megvan. Brutál. Ja, ha van hozzá mondjuk Boxxered :)

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

nyuulbela

nyuulbela

vendég

• fórumtag
  • 30 hozzászólás
hayes hfx-9 carbonhoz és a shimano xtr-hez mit szóltok? vagy ezeken kívül milyet érdemes venni? köszi.
30 max 40e környékén.
elõre is kösssssz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Tarcsahivok. Azert most mar kezdem sejteni mikor jonne nekem jol egy tarcsa. Ma mikor 60km/h jottem le a HHH-rol, akkor bezony neha jo lett volna a rovidebb fektavokhoz. De ahhoz kene azert erosebb telo is. Nem ecceru az elet...

igen, és a végén alakul ki az hogy az embernek lesz egy min 200e értékü vagy még jóval több csupa high-end cuccokkal szerelt gépe...:-)
mert egyik rendes alkatrész követeli a másikat, így gyenge pont max egy nyeregcsõbilincs lehet..:-)

stinkypapa: igen, az gátolja meg hogy kifojjon az olaj, ami benyomódik a fékkraba. nemtudom mi, mert évente máshogy néz ki, nekem még csak csavar sem tartja.
egyszerüen müanyag lapka, icipici, rajta egy pici müanyag "rúd"
ez belenyomódik a fékkaron levõ lyukba, ahol az olaj tud ki-be folyni(az irány attól függ Misi légteleníti, vagy bárki más:-D) na szal ebbe belenyomódik, és ottmarad.
és kibírja azt a nyomást, amit fékezés közben generálsz
ha nem így van, és ereszt, akkor nyomd be rendesen, vmi hegyes tárggyal izomból a pöcköt, vagy húzd emg a csavart
még mindig EZERSZER jobb ez a megoldás, mint a magura és a shimano EEEKKKORRAA túlfolyótartály nyílása...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Egyebkent jol latom, hogy a saint kaphato csak fek kivitelben, szal ahhoz lehet venni sima fekkart es tarcsat? Mert az LX es az XT szerelve es dual control karral van arusitva es ha ra is vennem magam a tarcsara, a dual controlra nem vagyom es bazi jo nekem az LX valtokarom. Szal jol latom, hogy LX es XT csak dual control karral egyutt van arusitva?

probike árlistán van 2003 as xt tfék 50é (4 dugós amilyet én most adtam el) ..ha simanót veszel, akkor sztem ezt vedd, sokak szerint ez volt a shim legjobb tfékje...csak q.drága..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás

meg kéne tanulni írni

az a tartály és nem nagyon van rajta lyuk, hogy buborékozzon. van rajta a kis csavar, az a túlfolyó "bejárata" (más fékeken egy kis mûanyag lap, ami 2 csavarral rögzül). lehet, hogy kicsavarodott azért bugyburékolt
csavard be határozottan, DE nagyon óvatosan, mert mûanyag az egész
csak hogy pont meg legyen húzva

ha ezek után még mindig rossz, akkor lehet, hogy sérült a tartály, ki lehet cserélni, pár ezer forint feltöltéssel együtt

Ezt nemnagyon vágom! :-D A fékkar elején van a tartáj fedölapja ami fekete és két kis torx fejü csavarral kell rögziteni, na és eza két kis szar között van az a müanyag biszbasz! Ez mire való? Az olajtartáj dugója? Az a müanyag szar gátolja meg az olajat, hogy kifojjon? Eléggé silány megoldás...vagy nemértem. Nincs valakinek erröl a fékrõl valami teknikai keresztmetcete? (régen volt csak nemtalálom)
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Vannak kulon is szerintem.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Egyebkent jol latom, hogy a saint kaphato csak fek kivitelben, szal ahhoz lehet venni sima fekkart es tarcsat? Mert az LX es az XT szerelve es dual control karral van arusitva es ha ra is vennem magam a tarcsara, a dual controlra nem vagyom es bazi jo nekem az LX valtokarom. Szal jol latom, hogy LX es XT csak dual control karral egyutt van arusitva?

Enyim Paripa

Let the people speak

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Foleg ha terepezes kozben esetleg esobe keveredsz, vagy eso utani sarban tekersz, netan telen a hoban. ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Biztosan igy van. De ugyanannyiszor fogom kiszamolni, hogy XT olajos + ket pizza + erosebb elso telo = sok-sok penz. :-(

és majd ha elkezdesz terepelni rendszeresen, hányszor fogod emlegetni, hogy de jóóóólenne egy pizza....

Enyim Paripa

Let the people speak

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Tarcsahivok. Azert most mar kezdem sejteni mikor jonne nekem jol egy tarcsa. Ma mikor 60km/h jottem le a HHH-rol, akkor bezony neha jo lett volna a rovidebb fektavokhoz. De ahhoz kene azert erosebb telo is. Nem ecceru az elet...

és majd ha elkezdesz terepelni rendszeresen, hányszor fogod emlegetni, hogy de jóóóólenne egy pizza....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás

Enyim Paripa

Let the people speak

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

A HFX-9 elonye az ara. Ebben az egyben jobb :)

meg cserébe fog is ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
:-)
engem mindig megfogott, egy alátét cseréje a gömbfejnél meg nem fog földhözb*szni majd 2 év után:-)