Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szerintem mindneki el tudja donteni, hogy DC kell neki vagy sem. Nekem nem. Nem szeretem a hasznalatat es ami kulon van a fek es a valto, addig van valasztasi lehetosegem, utana mar csak egyben es az nem jo nekem. Ha belegondoltok kicsit a Shimano azert is nyomja ennyire ezt a fekvaltokart, hogy akar feket, akar valtot veszel tole, a masik se legyen egyeb marka... Nem veletlen, hogy XT es XTR csak dual van mar...

jövõre lesz megin xt szintû csak v.kar...úgy látszik õk is rájöttek, vagy túl nagy volt a "nyomás" ...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Szerintem mindneki el tudja donteni, hogy DC kell neki vagy sem. Nekem nem. Nem szeretem a hasznalatat es ami kulon van a fek es a valto, addig van valasztasi lehetosegem, utana mar csak egyben es az nem jo nekem. Ha belegondoltok kicsit a Shimano azert is nyomja ennyire ezt a fekvaltokart, hogy akar feket, akar valtot veszel tole, a masik se legyen egyeb marka... Nem veletlen, hogy XT es XTR csak dual van mar...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ezt nem akartam leírni, de igen:-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

igen, nem véletlenül nem ütöttem el még véletlenül embert állatot
mert mindig ott a kezem a fékkaron, a kormányt meg mi a francnak markolászni izomból.. elég 2 ujj ahhoz hogy felbanizzak....
egyik kezem minidg a féken van városban, és ezzel a dual control nem kompatibilis.
szerintem:-)

aúgy ezt a "padkázol" szót olyan misztikusnak írtad le...
mintha az lenne vmi:-) nekem fel sem tünik ha jön egy.

ja kimozogja...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
igen, nem véletlenül nem ütöttem el még véletlenül embert állatot
mert mindig ott a kezem a fékkaron, a kormányt meg mi a francnak markolászni izomból.. elég 2 ujj ahhoz hogy felbanizzak....
egyik kezem minidg a féken van városban, és ezzel a dual control nem kompatibilis.
szerintem:-)

aúgy ezt a "padkázol" szót olyan misztikusnak írtad le...
mintha az lenne vmi:-) nekem fel sem tünik ha jön egy.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Nekem meg mindig ott van egy ujjam a fékkarokon.
Ahogy kell ahogy a profik csinálják;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

engem spec zavart hogy mikor felemeltem az elejét egy járdaszegélyre elváltottam vagy 3at hátul....

Fogod a fékkart amikor padkázol?

Én markolom a kormányt mindig mint az állat és csak ha naon muszáj, ha már nem ugrik el a nagymami a járdán elõlem, akkor nyúlok a fékhez. Nekem még nem volt, hogy fékezés közben elváltott volna.

Nagyon bejött a Dual-Control. Nem is válok meg tõle talán soha. Biztosan tudom fogni a kormányt a hüvelyk ujjammal is.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Sok mindentol fugg, hogy veszek vagy sem. Eloszor is nem akarom az aproban arulni a mostani cuccomat. Szal orulnek ha be tudnak szamolni...
Saintbol is van 160-as verzio. Csak az arat nemtom mert ebike-on a kulon fektest, kar es olajcso verzio van. Egyben meg mas az ara gondolom. Szal meglatom, hogy mennyi a difi. A szine tenyleg szebb a saint-nek.
Dual controlt addig nem fogok venni, amig van hagyomanyos megoldas. Nem csak a hasznalhatosag miatt, hanem azert is, mert szeretem ha lehet kulon donteni fek es valto ugyben...

al: szebb a színe!!!!:-)
bár ez relatyv, attólfügg mennyivel drágább és van e mód 160'asítani
mind relatív szal:-)
ma meg eldöntötted hogy nem kell DC(jol tetted!) akkor nosza:-)

menj fel ma is HHH és holnap már vezsed is meg:-)

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
al: szebb a színe!!!!:-)
bár ez relatyv, attólfügg mennyivel drágább és van e mód 160'asítani
mind relatív szal:-)
ma meg eldöntötted hogy nem kell DC(jol tetted!) akkor nosza:-)

menj fel ma is HHH és holnap már vezsed is meg:-)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
nah lehet ugyanazt mondom
de a 8" adapter azt jelenti hogy 203as tárcsával kompatibilis

igen olyan tárcsát veszel hozzá amiet akarsz.
semmi gond

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Amugy a Saint / LX cuccnal az aran es a szinen kivul van kulonbseg? Ha csak annyi, hogy a saint 20 grammal konnyebb, akkor asszem nem adok erte egy forintal se tobbet :-)

Enyim Paripa

Let the people speak

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Thez

Nem akarok dual controlt, pont errol van szo :-)
A saint-hez 8' adapter van, az mi az?

Sracok

Nekem WTB agyam van, ami nem center lockos, de az LX es Saint szett nem tarcsaval van arulva... Szoval most akkor nem ertem. Meg kell vennem a szettet es hozza 160-as _nem_ center lockos tarcsat. Ennyi, nem? Hol itt a gond?

Enyim Paripa

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
na arra akartam kilyukadni h a tárcsa a legkisebb gond:-)

saintnél még arra kell figyelnie hogy gyárilag 8' adapter van rajta...
de ha lx, hát lx:-)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nemaaaaz
azt tom, ismerem a bicajokat nagyon
hanem a tárcsafék
ha van a szettben tárcsa, akkor mind1, ha nincs, akkor is kemény 3e ft egy db 160as tárcsa....
sztem kibírható, és 6 lyukas.
ahol veszi pl ott cserélteti is ingyen beszámíttatja... vagy ilyesmi.

ja bocsesz....korán reggel nehéz végig gondolni az apró részleteket...:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

nem, wtb kerekek vannak benne, tárcsás agyakkal

nemaaaaz
azt tom, ismerem a bicajokat nagyon
hanem a tárcsafék
ha van a szettben tárcsa, akkor mind1, ha nincs, akkor is kemény 3e ft egy db 160as tárcsa....
sztem kibírható, és 6 lyukas.
ahol veszi pl ott cserélteti is ingyen beszámíttatja... vagy ilyesmi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

tárcást is külön kell venni hozzá nem?
régi shimano oszt jóvan

nem, wtb kerekek vannak benne, tárcsás agyakkal

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

al mielõtt elkezdesz új simanókban gondolkodni, ne felejtsd agyakat is kell cserélni, mer ezek tudtommal center lockosak, Neked meg nem az van.....

tárcást is külön kell venni hozzá nem?
régi shimano oszt jóvan

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
mindenki tudja, hogy nem szeretem a nagy japán testvért marketing és egyéb (pölö: ár) politikái miatt, de õszintén meg kell mondani, az idei saint fék überjó lett. és véletlenül elfelejtették xtr árba kategórizálni, szóval olcsó is.
igaz, hogy az anti-sh!mano politikám keretében továbbra is elcserélném juicy5/7-re, vagy el-caminora, de mivel nincs jelentkezõ, ezért be kell érjema majdnem tökéletes fékhatással, a kurvajó adagolhatósággal és az olcsó cserebetétek halmazával.....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na urak, eztet mondja meg nekem valaki:
FÉK ( E+H ) Tárcsafék + BL 51.800
FÉK ( E+H ) Tárcsafék + ST 69.700

BL = sima fekkar, ST = fekvaltokar (dual control)?

al mielõtt elkezdesz új simanókban gondolkodni, ne felejtsd agyakat is kell cserélni, mer ezek tudtommal center lockosak, Neked meg nem az van.....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

A marzora sima 203a- IS-es adapter kell (IS->Postmountra), a fékbetét meg új gyári hayes szerintem....

Ja meg errõl a nyulós fékérzésröl jut eszembe.. az én hayesem nagyon harap, haveromé meg tök fa**a, nyulós, adagolható. Ezen lehet állítni valahogy?

igen, adni annak a nyúlósnak egy friss légtelenítést, mert enyhén el lehet hazsnálva benne az olaj, és tele van sok kis buborékkal, szal nem egy életbiztosítás használni úgy.

:D

al:
próbálj ki picit hosszabb távon egy dual control kart
utána el fogod tudni dönteni
engem spec zavart hogy mikor felemeltem az elejét egy járdaszegélyre elváltottam vagy 3at hátul....