Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
ok köszi szépen ezt fogom tenni végre valaki nem csak leugat hanem mond is valamit
bocs még egy kérdés magurából csak ihuzom a pofát és kész vagy szét is szedjem (amit nem akarok)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Szerintem aki SPD nelkul nem tud felugrani egy padkara, az inkabb ne is ugraljon. Sztem.

ezért nem is erõltetem a témát. amikor rajtam van, akkor meg próbálom leküzdeni az elém kerülõ akadályokat. tehát ha spd-vel vagyok akkor azért én is állat vagyok...
azt a kormánymarkolós dolgot meg nem kell szó szerint érteni.
meg nem lehet mindenhova spd cipõben menni, mert nem alkalomhoz illõ.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csavarhúzó pofával vagy pofa nélkül, és visszataszigatod a dugattyúkat a helyére
semmi nem történt, féknek nem árt meg ez szerencsére.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
üdv
kezdõ balfasz vagyok és azt szeretném kérdezni h mit csináljak akkor ha a hidrós fékde nemtom beletenni a tárcsát mert az utánállitó összehuzta a pofákat és most nem nagyon akarnak visszamenni a helyükre

szal az ugy történt h balfasz haverom behuzta a fékkatr miközben nem volt bent a pecek
köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem a pecek tartja....hanem te.
na de tényleg:-)

megyek kalaptartót hergelni, ráragadt az anyag szal zsííír.
gyönyöjû lesz a tragacs

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
de sztem lecsúszik a lábad róla
vagy nem?
nincs rajta pecek

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
azzal is lehet:-d
legalábbis lemerem fogadni hogy azzal is ugrok bármit.
no de legyünk ON

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
sztem énse tudnék :)
mondjuk egy eggbeater pedál, meg a kedvenc etniz cipõm
próbálok bunnyzni, a pedál letörik, stucnival kiherélem magam
és vérbefagyva fetrengek egy 10 centis padka elõtt ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem is teszi, két kézzel markolja a kormányt, és pont ezért nicns is gondja hogy elvált.
csak ne kelljen egyszer ráfékeznie:-\

mondjuk nem is megy olyan hévvel gondolom, tehát....

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Szerintem aki SPD nelkul nem tud felugrani egy padkara, az inkabb ne is ugraljon. Sztem.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
SPD pedál de sima uccai cipõben
meg is érdemled, gratu

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
össztelós kis ugrálósgép
tehát megtehetem
majd gyakorolj sokat nyulazni, és akkor már nem lesz probléma ezzel...
idõ kérdése!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
al: a németeknél lehet venni újfajta XT tárcsaféket régi, sima fékkarral. 140euro/ db (Deore 525ös meg 70euro darabja)
egyébként lehetne olyat is csinálni, hogy a shimano hidrós DC fékmadzag végére valami más tárcsaféket kötsz nem? Vagy nem egyforma mennyiségû olajat nyomnak?

thez: nekem nem annyira egyszerû, ha jön egy padka. Nekem a marzo EXr nem mozog ki mindent, egy béka is kisebb agyrázkódással jár. Én a hegyen felfele is tekerõs típus vagyok. Bár lefele, amíg könny a hátamon nem folyik úgy jövök…
sokat megyek városba spd cipõ nélkül, így ha padka van, akkor lassít, fékez, eleje felemel hátuljával óvatosan felteker… ja meg újsághordás közben 200 db reklámújsággal a kezemben faca lenne ugrálni. Ja ez a padkázás nekem csak spd-vel magy. :cry:
Nem akarom megmagyarázni, hogy ilyennel kell menni mindenkinek, csak azt próbáltam mondani ezzel, hogy nekem bejött.
Milyen stílusú bicós vagy? (nem tudom megnézni a képet, mert analóg vonallal, modemmel szopom itthon a fa..t, és anyám meg is õrül, ha megint sok lesz a tel.számla.)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

Nekem forditott van. Szerintem csak szokas kerdese.

nekem is fordított van, mer ugye XTR (igen XTR, sznob vagyok:D) de mivel nem volt váltóm cca 1 évig, így nem bánt, és egyszerü megszokni

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts

Hidraulikus fekeknel altanaos dolog, hogy csocsatlakozas feloli oldalon a dugattyu(k) picivel hamarabb mozdulnak mint a tuloldalon, mivel ott lesz elobb nyomas. De igazabol ennek nem szabadna erzodnie. Ha szemmel lathato a dolog, es nagy az elteres, akkor szorul az egyik dugattyu, es az a gond. Szet kell bontani a teljes rendszert es ujra osszerakni. A Hayesekkel szokott ilyen lenni.
Ha nem akarod otthon ganyolni akkor kerdezd meg a Misit hatha megcsinalja, o legalabb ert hozza. Bolti szervizbe csak akkor vidd ha nagyon megbizol a szereloben ;)

na az a fura hogy a becsatlakozás oldali indul el késõbb, és csak kisebbet is mozdul mint a másik. fogalmam sincs miért van ez így, de kb a kezdetektõl, mert Sala így állította be nekem, és akkor még nem nagyon használtam elõtte.
végülis nemérdekes, mert fog ígyis, mint a megveszekedett, csak furcsa dolgok ezek...

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nekem forditott van. Szerintem csak szokas kerdese.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 posts
Az XT megint normál lesz?
Még sosem használtam fordítottat... Nem nyerõ?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem fordított megchanizmusos.
úgytudom

Zsol

Zsol

vendég

• fórumtag
  • 101 posts

mint ahogy normális váltó is lesz már...

Ezt hogy érted..?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mint ahogy normális váltó is lesz már...