Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás

akárcsak a tárcsán levö kis alátétek, amik állítólag arra vannak, hogy ne menjen 8as a tárcsába

Nem az, azert van, hogy a haromszog feju csavarokra ra kell hajtogatni, igy a csavarok nem tudnak kitekeredni. Annyira nem rossz dolog, te tok folosleges.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 hozzászólás
a deore okos adapterezése.... huhh nah én is majdnem szivtam vele, de láttam, hogy nem megy fel, így kimaradt az életemböl.
amugy sztem nem arra készülj, hogy melyik kap könyebben nyolcast, mert normális használattol egyik se, nagy szikláknmál meg tökmind1... a hayes mér lenne jobb az avid tárcsánál? szinte ugyan az, csak másak a lukak...

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Szerintem az Avid de hayes jobb...és a legjobb módszer ha nem baszod oda a tárcsát ;)

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás

hááát.
ami elöl 160mm-es adapter, az hátul 140 mm.

ebbe bíztam én is, de mégse akart összejönni +20millis adapterrel.
De akkor holnap szaggatok ezerrel csavaré!

Mégegy: Melyik tárcsa kap nehezebben 8ast? Avid vagy Hayes?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hááát.
ami elöl 160mm-es adapter, az hátul 140 mm.
én ezt alapozva tettem fel elõre egy 160as hátsó deore adapterrel egy féket elõre, alátétezés nélkül egy 180as tárcsához.

a zégergyürü nem kell, teljesen felesleges rá (akárcsak a tárcsán levö kis alátétek, amik állítólag arra vannak, hogy ne menjen 8as a tárcsába <-- vagy valami hasonlo teljesen röhejes indokot mondtak)
csavar: legelsõ csavarbolt (igen, tudom, pesten nehéz ilyet találni) szal veszel egy 2 centivel hoszabb csavart, mint amekkora benne van. és ennyi. utána maximum fûrészelsz.

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Itt szopok mint állat:

probléma tehát:

van nálam egy bovdenes deore. Elsõ fék lenne, de elõre nem tudom feltolni (because I have Manitou, and this fucking deore isn't compatible with M.), hátra meg ugye hátsó adapter kéne. Gondoltam, hogy biztos jó lesz a +20 millis Is-Is adapter még pluszba. Hát nem. Gondoltam, hogy kerítek hosszabb csavart+alátéteket, háát... annyira hosszú csavarom meg nincs. Alivioról meg van épp hátsó adapterem, de a deore tök más rendszer (mivel ugye adapter nélkül semmire sem tudod felrakni). Valami ötlet? Méghosszabb csavar meg ötszázezer alátét?

Ja, és ha más csavart használok, akkor nem tudom használni a zéger-gyûrût. Kell az oda egyáltalán?

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
jaa
ha arra gondol akkor az nekem alubol hever valahol itt az asztalon
azert van benne, hoyg nagyobb feluleten oszlassa el a terhelest a fekpofa hatlapjan.
de annyira nem szamit
en nem hasznalom.

joda

joda

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
Poli!

Gondolom a kis mûanyag kupakra gondolsz a dugattyú végén! Nem kell az rá, anélkül is mûködik.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

natessék, van itt, ami szinteres, de pölö a formulám nem az. szóval abba nem jó a sárga ebc

Én használtam Formulát arany EBCvel. Maximálisan meg voltam vele elégedve, problémám nem volt vele. Igaz, a Sziklás-hegységben nem próbáltam... ;)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
mihogy mi?

melyik kis tanyer?
tanyer otthopn van a szekrenyben. :-)

poli

poli

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Kössz!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Lor a nagy Guszti magus. Majd o megmondja. En utalom a Magurakat... ;D

poli

poli

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Hello mindenki!

A gustavom egyik dugattyúján eltört az a kis müanyag tányér vagy mi!? Szerintetek a nélkül is használhatom vagy befog***ni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, meg a bowdenes deore-be :D
amúgy most iljics mondta meg a frankót... ;)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Vagyis mindenbe jó csak a formulába nem ! ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
natessék, van itt, ami szinteres, de pölö a formulám nem az. szóval abba nem jó a sárga ebc

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
meg a hope-ot

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha ez teljes márkafelsorolás volt, akkor a hayes-t kifelejtetted betmen ;) (na meg sztem az avidot, bár ezt nemtom tutira, én az avid tárcsát használom szinteres hayes gyári betéttel)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szinteres pofa (a gold, vagy sárga) csak xt-be jó, abból se mindbe, ha jól tudom. meg egykét olyanba ahol volt gyárilag szinteres betét. (grimeca talán, némely deore, magurák - gusti? - stb)
a zöld általános, a piros meg dh.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az EBC-re azert oda kell figyelni mit veszel, mert a zinter pofakat elvileg csak azokba a fekekbe szabad betenni, amikben alapbol ilyen van, vagy van hozza gyarilag is.
Most nem feltetlenul a Hayes-ra gondolok.