Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nincs lyuk.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
az a szar a magon mûanyag, de persze lehet, hogy az olcsóbb hayesen fém... amugy ha fém, ha mûanyag, ha csak a jobb oldalin van, akkor nem gyári. DE mi lenne ha vki olyan szolna akinek ilyen féke van?

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
ezen nem látszik sok :)
...ezen
akinek van az megmondja majd.

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Ehh, zuzo. Nem tunik tul gyarinak az a luk. :o Nekem diatech anchorom van. Azon nincs luk. ;D

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
hát erõs volt. ha mindkettõn van és ugyan ott akkor passz.
na mindjárt mutatok valamit.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azt a fémlapot elég nehéz tüvel kiszurni. szerintem. És a másik oldalin is van. Pont ott, pont ugyanakkora. furcsa nem? ;)

Hayes nine használók mondjanak már valamit a témában. lécci.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
akitõl vette az jól megviccelte és kiszúrta tûvel :P. De elég nem odaillõ az a kis lukacska. :-\

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
itt a kép.

Azon a kis lukon folydogál az isteni dotnégy kifele. A kép közepén, a csavarka mellett. Ki tudja, vajh' miért?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Jau az hopika jó, csak legyen jól beállítva...
úúú képet mit basztál el röhögni akarunk ;D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
öhh, a jövõ fékeim:
elõre mono 4 a mono 6 tárcsájával (205 mm)
hátra mono mini a mono 6 tárcsájával (205 mm)

elsõ körben szívok a hayessal.

thez: megnéznéd kérlek, hogy a te fékeden, ahol az a bizbasz van, ahol az olajat töltöm bele (gumidugó) ott mellette van-e egy tûszúrásnyi lyuk is a fémen? nekem mindkét fékkaron van, és minthaott jönne kifelé az olaj, bár még csak az elsõt légtelenítettem le, és lehet, hogy valamit nem jól csináltam, de nem volt türelmem rendesen megcsinálni... kép kell, hogy mit magyarázok?

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts
Mini lesz ugye?
Vegyél 8 dugattyús féket ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tetû egy konstrukció az a formula.
persze az olasz szerelem megmarad ;)
a hfx-9 téren meg: ezt könyebben adom el, mint a formulát. persze ha kireül, hogy jó (egyenlõre egy gramm olaj sincs benne) akkor maradhat. mondjuk tavaszig kihúzom vele, aztán nincs mentség, jönnek a hope-ok ;D
juicy five ügyben: nem akarok megint kísérleti nyúl lenni, mint a formulával. majd ha már sokan megelégedéssel használják, talán benevezek egyre. és ez mostmár minden elkövetkezõ kerékpáralkatrészemre igyekszem érvényesíteni.

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
ó értem, akkor elmúlt a nagy olasz szerelem ;)
talán télleg jól tette, talán csak peches volt a fékkel.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
robibácsi nem kápéra vette a hayes9-t hanem cserélte szõrén a Formulára. És milyen jól tette... ::) :)

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
ja télleg zõd ebécé. de az is 5 rongy.. ez meg lesz vagy ..1,5 ... nah hátra meg az se zavar, ha nem fog jól.

robácsi: hfx9? az olyan 35 kb. ha jol tudom, pont annyi most a juicy 5, mondjuk az talán kis tárcsával. igy az információéhes mindent tudni akaró dirt riderek nem tudják meg milyen. de kár..

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,796 posts
vegyél trekking fékpofát...edem is arra esküszik ;D

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
tams. nem. ;)
a pofa "nedves" maradt, de mióta szétszedték és összerakták, jó lett, nem nedvedzik és a nyomáspont is olyan mint a többi hayesé. az a vicc, hogy így is faszán fog.... (olajos pofával)
akko' jász ucca jó.. remek. ugyis elkopot a háccsó pofám és nincs kedvem 5 ezret kiadni egy féléves hátsó!! fékpofáért, mivel alig használom a háccsó féket... szar shimano betét... pedig fémes :-\

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fúú, meg merted venni? ::) :P :D
vigyázz, mert beesik ám a nyomáspontja jól! :-* :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

a melegedést pedig a pofa +tárcsa ugyis elvezeti

erre azért ne vegyél minden esetben mérget.....
a formulám csak kapkodott a levegõ után a 203-mas diatech tárcsa mellett sauh-on..... (gy.k.: elment a nyomáspont és a kormányig tudtam húzni a kart - tudom, sokat fékezek, mert félek, de ez azért túlzás, nem?)

edit: mostmár lehet szidni, mert egy pár zsírúj hayes figyel a gépen, nagypizzákkal. :)

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts
2off:

1. a jász u 40 alatti cím: jaja itt ragasztanak anyagot a pofákra, de mint tudjuk az autóipar nincs annyira agyon-túlreklámozva mint a bringás, ebbõl kifolyólag kb tesznek rá h mien anyagot ragasztanak. persze nem fából csiszolnak, de: autókhoz a shimano/avid/srammal ellentétben picit nagyobb mennyiségben gyártanak pofákat, biztos több pénzt költöttek k+f re.

2. ha lelóg a fékpofa ( mód: nem extrém módón:) az még nem feltétlenül jelenti azt h kevésbé fog a fék, mert :
a súrlódást elméletileg csak a nyomés és felületminõség határozza meg. elvileg. a melegedést pedig a pofa +tárcsa ugyis elvezeti
üdv.g