Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az a jó a sh!mano oldalában, hogy minden letölthetõ pdf-ben.... persze maga az oldal egy kalap sz*r, de legalább 10 perc intenziv keresgélés után megtaláltam, hogy jó az sm-bh 62 fékcsõ a saint nyereghez. szóval ilyen fékem lesz. saint nyereg, saint fékkar (lol, nem is tudtam, hogy van ilyen) meg sh!mano csõ. ha sok pénzem lesz, veszek goodridge csövet is ;) de a hope 6ti tárcsájához ragaszkodom, szóval úgy tûnik, az is lesz mellé.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Azt te dontsd el hogy meger-e neked annyit a cso. Nekem itthon varja a garnitura az uj feket :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mennyi is az? 20 ezer a pár fékhez? ér az annyit egyáltalán nekem? tekintve, hogy itt a pár csõ 7 ezer együtt.... kérdés továbbra is, kompatibilis ez a csõ a saint nyereggel?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Miert nem Goodridge cso? Sokkal jobb ( mondjuk dragabb is ).
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha most délig rendelek, akkor még holnap kijön. szóval:
a saint nyereg kompatibilis ezel a fékcsõvel? fékcsõ
azt látom, hogy xt karhoz jó. ez amugy a fémházas?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hirtelen trauma:) elveszik a lelked.... :P
nekem eddig összesen a... ...jajj mim is volt shimano. ja, megvan a 32-es deore tányérom. most meg egy deore fék is... saját kategóriájukban tökéletesek...
meg ajánlgatott gyapi mester is egy deore 556-ot, állítolag olyan mint az xt, csak 2 dugis... hát valahogy nem füllik hozzá a fogam..
de kisérleti nyúlnak jó dolog lenni? merjem vagy nemerjem?

akkor biztos az amit én huzogattam, az valamiféle krumpliból kivont keményítõvel volt megdúsítva. saint lol.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ó, azt hittem, te helyreteszel, hogy saint vagy semmi, és akkor megerõsítettél volna a kételyemben, és holnap rendelném megfelé az ebike-ról. erre meg? :icon_sad:

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
a saint semennyire sem digitális (gyári csõvel), érzésre olyan, mint a régi 4 dugattyús XT, mint írtam is vala. akinek ez jó....

rob: neked nem tudok mit ajánlani. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
erre még aludnom kell.

ha a hajtókarból xt-t veszek, akkor már buktam, szóval lehet a fékem is sh!mano. úgyis elvesztem. :whacky:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
fúj simanó, mi?:)
mellesleg a saint majd' olyan digitális mint a hayes, és a többi kemény nyomáspontú fék. mondjuk én meg pont ezt szeretem, az xt-tõl a falat tudom kaparni.
juicy. asszem alszom rá. egy srác tapasztalatai viszont: 'k.jól fog'.
szal lehet télleg én is kisérleti tepsifüles leszek.

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
óha. elkanászodsz. :(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
46? lesz*pom magam.... tetû sh!mano. nem elég, hogy jó, még olcsó is....

úgy tûnik, hogy xt hajtókar mellé saint féket kell vegyek. :no_tak:

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Most csak durvan a Juicy 5 olyan 40 korul van, ha tobb kell akkor lenyegesen olcsobb ( 30-35e )

Rob, te ugyse DH-zol. A Saint tokeletes lenne neked XT fekkarral meg Goodridge csovekkel. Es vehetsz hozza 6Ti rotort, akkor aztan barhol megallsz. Mivel kicsi ezert a folyamatos nagy terhelest nem birja, mivel jobban melegszik mint egy nagy fek ( pl. 6Ti ) de neked tokeletes lenne. Kerdezd LCS-t, neki semmi baja vele, es nem is GR csovekkel, hanem simaval hasznalja.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
12 féknyereg ebike
4 a madzag
7 a kar.

23*2 = 46e.
+olaj.
203-as pizzához van adaptere.
rob, nem rád gondoltam:)
új hayes: el camino-rol van szó?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

mennyiért tudtnátok ilyet hozni?:)

nekem szólt? már nem vagyok bikediszkont....

vole: az újra gondoltam, a régi hayes nemtecc. szóval az újat is tudom barkcsolni? van a túlfolyón légtelenítõ csavar? lehet, hogy az lenne a legjobb.

vagy ahogy tams is mondja, mono4 meg mini. még rágódom rajta.
saint nyereg + xt fékkar meg csõ meg olaj mennyi lenne (tárcsák nélkül) kb-ra? a pár.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
hayest én is itthon szoktam gányolni.
midnent lehet rajta itthon szerelni.

viszont asszem énis benevezek egy juicy 5-re.
elõre... (7estõl meg csak a pici piros tekerentyûben különbözik. na meg 13e ft-ban)
mennyiért tudtnátok ilyet hozni?:)

mellesleg nemértem mér szarabb szerelni.
szétszedés villáskulccsal(madzagot) alul a féknyereg egy az egyben mint a többi fék(villáskulcs - tulfolyókupak) a fékkar meg kilazít, felfordít felfelé, légtelenítõ pöcök belenyom, alulrol feltölt, addig tölt, amig a kis tartályba a csövön keresztül már csak buborékmentes olaj folyik. ha ez van, akkor felül lezár, picit túltölt, alul lezár. a felül kifolyó olaj meg nem a földre kerül, mint a nagy túlfolyósokban, hanem a kis gyûjtõüvegcsébe(müanyag a lelkem).

más szerelés meg csavarhúzó, imbuszkulcs, penge, fogó. enniy. mindent tudtam eddig rajta hergelni.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nos, a Hayest lehet otthon szerelni, de lenyegesen szarabb mint a rendes tulfolyos fekeket.
Hope-bol inkabb a Mono4-Monomini paros, mint ket Mini. Elore mindenkepp ajanlom a 6Ti tarcsat. Amikor felraktam hatra akkor derult ki hogy mennyivel jobb mint a kicsi.

Magurat nem vennek, mindegyikrol csak roszatt hallottam.

A digitalis fekrol meg annyit, hogy meg kell tanulni fekezni. A Hope-ra is azt mondtak, megis barmikor barmit csinalhattam a fekkel, az tortent amit akartam. Termeszetesen nem CC kerekekkel.

A kiserleti nyul mar regota te vagy, ugyhogy ha gondolod, tesztelj ujabb cuccot elsokent :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

tAmS

tAmS

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.796 hozzászólás
szerintem egy monó4-et elõre, és egy monó minit hátra 6ti pizzával. azt tudnám elépzelni rajta

szerintem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hetesre azt mondták, hogy elég digitális. (vagyis fog - nemfog) éshát a nagypizza nem tecc avidból, mert randa. (ahogy az új hope m4 203-mas pizzája se szép)
ezért gondoltam az ötösre, mert a nyomáspont állításról lemondok, és a különbözeten meg megvan a mono 6 tárcsája... (kiegészítve egy goodridge csõvel?)
vagy: magura louise freeride, elõre úgyis a boxxer miatt adapter nélkül mehet a 200-as pizza (az is van magurának) hátra meg adapterrel, de az már lényegtelen.
szóval ilyeneken töröm a buksim.
vagy 2 mini nem elég nekem? tekintve hogy alig megyek hegyen, de ha igen, akkor parázok, és folyton fogom a féket (abba kapaszkodok, nem a kormányba)
vagy legyek megint kísérleti nyúl, és az új hayest vállaljam be? (a v8 rotor szekszi ám ;))

edit: a hayest lehet otthon szerelni? nem akarok még egy formulát...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
A Hope-nal nincs jobb.
A Goodridge fekcso minden feken jelentosen javit.
A Saint boven jo lenne neked, ha nem lennel anti Shimanos.

Avid Juicy jo valasztas lehet, de inkabb a 7-es mint az 5-os. Ha mar feket veszel, vedd a legjobbat, es nem lesz bajod vele. A legroszabb ha a fekkel kell bajlodni, mert elk*rja a bringazas elmenyet, marpedig egy szar fekkel sok baj van.

Hayes nekem a rejtett tulfolyo miatt nem tetszik, de ha neked jo, akkor abbol is a legjobb evekig szolgal.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!