Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
mid van?:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
mondjuk nézd meg mim van ;) nem mondom hogy nincs nála jobb fék, de ár/teljesítmény/karbantarthatóság/alkatrész/földhold távolság arányban SZERINTEM ez ami jelen pillanatban egy értelmes alternatíva.

mellesleg ami szerinted az avidnak elõnye, mármint hogy annyi mindnet lehet állítani az átalguser számára inkább csak bosszúság. kb olyan mint amikor megveszik a dhx-et és azt mondják hogy szar mert nem tudják mire kell használni a 17 állítókát rajta.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
kala: jol nem csak az avidot kell ám beállítani
abból az xt-bõl is lehet rendeset csinálni.
szarozni senki se szarozta, max már már irónikusan

magasztalni szokás csak.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Egesz egyszeru eldonteni ezt a vitat.
Avid vs. Saint ;)

Az Avid sosem fog ugy mukodni mint egy Saint. Az arat mondjuk ossze lehet merni az ebike arai alapjan, es lam, kiderul hogy az Avid megsem eri meg annyira :)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
saint, mag.. meg talán juicy7
és ezeket 80-0tól egészen 300-300ig ajánlanám
bár saintem nem volt, de ha jobb, mint az xt, akkor kibaszott jó lehet
a juicyt meg csak uccán próbálgattam, de akinek van, az isteníti
a mag meg A fék, apróbb hibákkal..

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
mert kíváncsi voltam rá
elötte volt már 3 olajos fékem (4 ha a HS33-at is beleveszem:D ) és nem yöttek be annyira mint az
erre meg azt írták h milyen spéci,milyen fasza,milyen QL (egészen pontosan Atom írta:D)
és gondoltam,kipróbálom,h ténylegesen milyen ez a fék (fõként a nyomott olajmennyiség szabályozása érdekelt...)

na de;
akkor melyik is az a fék,amit te leginkább ajánlanál mondjuk 1 150/150 v 170/170 bringára?

editke; igen,az XT eléggé az élmezõnyben van 8-D

editke 2.0; én se azt vallom,h az Avid lenne az istencsászár,csupán nekem az yött be legjobban, és nevetségesnek találom amikor Zolle/Dig v te elkezditek szapulni,ha neadjisten vki szóba hozza annak kapcsán h milyen kart/bowdent vegyen hozzá.Fõleg h nem is használtatok ilyet EZER rég óta valszeg,már ha volt bármikor 1általán.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

ehh csak abba le7ne fejezni az avid így szar - úgy szar postolást!
le7,h ugyanannyi mint 1 alap Hayes de cserébe nem kell szarakodni az olajjal és még mûködik is yól:D
És az ElC-vel volt összehasonlítva leginkább meg a Gustavval mert ezek voltak a nemrégiben használt olajosok, az XT Borsi gépén van :)

Endroo: sose kérdeztem meg de te épp milyen kedvencet fox majd kinõni?:)
Régen a Hope volt a menõ fórumon de már sokan szidják,most épp mit mondanak MTBR-en,mivel mennek a profi riderek?:D

az az xt egy q.jó fék volt....(ha az) ugye Kala....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ki írta hogy szar az avid? valaki írta hogy milyen überfasza. csak erre reagáltam, atom szellemében :chin: csak kiváncsiságképpen: akkor minek kellett az elcamino? de tényleg kiváncsi vagyok ...

keress nekem egy postot amiben így istenítek valamit, akkor majd azt kinövöm ;)

hope-ot meg vole isteníti bár neki is besült. de tudjuk az mini volt kistárcsával :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ehh csak abba le7ne fejezni az avid így szar - úgy szar postolást!
le7,h ugyanannyi mint 1 alap Hayes de cserébe nem kell szarakodni az olajjal és még mûködik is yól:D
És az ElC-vel volt összehasonlítva leginkább meg a Gustavval mert ezek voltak a nemrégiben használt olajosok, az XT Borsi gépén van :)

Endroo: sose kérdeztem meg de te épp milyen kedvencet fox majd kinõni?:)
Régen a Hope volt a menõ fórumon de már sokan szidják,most épp mit mondanak MTBR-en,mivel mennek a profi riderek?:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
arra várhatsz, az olajos, sose lesz az.
az avid marad örökké;)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
nem is akarjuk, majd kinövi :) arra kiváncsi vagyok mikor lesz az elcamino az istenkirály? mert az még nagyobb vetítés mint az avid :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
de kaláról meg tudhatnátok már, hogy nem lehet megygyõzni semmirõl se.. :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
ll: segítek. 5661, 5648-as post ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

ezt pl. ki mondta? és mikor?

ne legyenmár ez az avid téma állandó vita...
nekem is az van, se nem magasztalom, se nem szidom. "használom".

LL: olvasd el kala postját, kb 2vel feljebb és látod ki mondja;)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

van aki szerint a világ legjobb istencsászár megakirály fékje, ami azért még ezen a fórumon is erõsen barokkos túlzás.

ezt pl. ki mondta? és mikor?

ne legyenmár ez az avid téma állandó vita...
nekem is az van, se nem magasztalom, se nem szidom. "használom".

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
és utána a drágán megvett bowdenházat és bowdent akár egy rossz téli móka után lehet szétszedni, takarítani etc... hmm, megéri komolyan

jó fék
erõs fék, de továbbra sem egy kategória egy olajos fékkel.
de ez már marhára lefutott téma.

kala: meghatja a melegedés(sokkal jobban mint egy olajosat)

és ha már hasonlítgatsz, akkor ne az olajos pofás xt-hez hasonlítsd ami volt nálad...
de ez továbbra is lefutott téma

az árát illetõleg: 24 a hayes hfx 9
+tárcsa

avid 25 + bowden +bowdenház+fékkar
télleg töredéke?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nos a mostanság használt fékekkel összehasonlítva,így hirtelenjében...
Tehát fékerõ szempontjából nagyjából egalba van a 180-as Avid a 200-as Hayessel v XTvel... (és így a tárcsaválasztás kihat a súlyra is) Van variációs lehetõséged a fékkarral kapcs. Yó esetben így tudod állítani ugyebár külön-külön a két pofát,a bowdenhúzás mértéket,és ami még sztem elég fontos,a tárcsán a rugóerõt. + még persze bowdenfeszítés,fékkar állása,stb.
Így nagyjából végtelen számú fékérzés kihozható,ami nem marad el az olajosok mögött,viszont teljes mértékben személyre szabható 1 kis munkával.Ugyanakkor sokkal "igénytelenebb" rendszer és a szervizelése is sokkal 1szerûbb,hiszen legrosszabb esetben ha szakad a bowden,kell 1 új meg kb 1 imbuszkulcs. Nem hatja meg a melegedés (igaz,én nem jártam Leogangban:D )
Amiben nekem az ElC óriási elõnyt jelent az az,h sokkal inkább a kezemhez tudom állítani a fékkart...Tudom h ez másoknál nem is tûnne olyan fontos szempontnak de sajna elég nagy tenyerem van és zavar,ha közel van a kormányhoz a kar...

és az árat illetõen; kb fele,yó esetben a negyede az ára 1 komolyabb olajosénak.
de fáradt vagyok ettõl szal nem ragozom

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
az avid mindíg téma és van aki szerint a világ legjobb istencsászár megakirály fékje, ami azért még ezen a fórumon is erõsen barokkos túlzás.

kérdésre pedig rendes bovdenház és egy még rendesebb fékkar amivel elérheted egy átlagos hidra fék teljesítményét kb dupla áron. na ez a legnagyobb hibája az avidnak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem is írra lett válaszolva.
õ kapott infót.
nekem úgy bevált
fogott is
de örülök hogy lecseréltem, mert ez sokkal jobban bír midnent.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
Srácok, asszem most innen indult ki az avid téma.

szal mechanikus tféknél a bowden sokat számít?(mennyire tartós, nyúlik stb)
vagy a legtöbb a fékkaron múlik?

bb7 hez Avid Flack Jacket jó lesz? (ebike: 4500)

vagy jó a BBB is? (1200)

hol írja, hogy DH-ra kell?
nemis azt kérdezte, hoyg jó fék-e.