Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Írta 2004. december 06. - 21:14
és muszály lesz vennem egy új vázat is mivel egy M polarisba elég elbaszott ötlet belerakni egy PAZZAZ carbon DH telót kicsit féltem a vázat...
és a Caprine DUAL mellett döntöttem ... marhajól néz ki.
köszi a tanácsokat...
Írta 2004. december 06. - 20:13
akkor konkluzio: a diatechnél kb minden jobb. ilyen olyan téren. vagy a pofa, vagy a fékerõ..
nekem 203mm-el semmit nem fogott. abszolut semmit. szal egy bowdenes deore szintjén volt. persze hátul. a pofán meg 2-3 hónap használat sem látszott meg. nem kopott picit sem. egy milimétert sem. ilyen szinten kemény volt.
avid... szerintem még mindig nem fog az enyém rendesen, nem kopott be, de 2 ujjal már átesek a kormányon. pedig csak 1 napot volt használva, akkor sem igazán húztam, mert megszoktam hogy nincs.
de aki meg nem használ folyton ilyen fékeket, ráült, és "öhh, ilyen kell!" beszólásokkal méltatta....
diatechen meg õk is mosolyogtak, hogy "de szép.. de nem fog?"
julie... jó kis alap fék, tud fogni is jó pofával, jó tárcsával, csak mûanyag.
ezért nyerõ ilyen kategóriában a deore 525. olcsó pofa, relatív nagy fékerõ, pótalkatrész hegyek. igaz, shimano, de ez átlag júzert nem zavar. csak aki már megteheti, hogy drágább cuccokat vegyen, az sír amiatt h "fúj simanó".
tehát. ha olcsó fék: bowdenes: avid.
olajos: deore 525
és ezek fékereje elég szinte mindenre....
De nalad a diatech-nel szivargott az olaj a munkahengerbol, azert nem fogott, nem? Egyebkent, nalam is az a helyzet a diatech-el, mint nalad az aviddal. Sokan csodalkoznak, hogy igy fog. Persze ez meg mindig csak 2 ember velemenye. Fene tudja mi az igazsag. Mindenesetre 525-hoz es Avid-hoz egyertelmuen konnyu alkatreszt talalni, mig a diatech-hez nem feltetlen.
Mosolyogj a vilagra es a vilag visszamosolyog rad :w_morde:
Írta 2004. december 06. - 18:54
-beszorult a fix dugattyú. ezért eltörtem azt a pöcköt, amivel csatlakozik a tekerõhöz.
valahogy sikerült kiszedni, bezsírozni, letisztogatni, utána jobb volt, den nem 100as. és már csak fogóval lehet állítani.
-az a két fém, amibe beleakkad a pofa 2 pöcke, az addig hajlott, amig ki nem esett a pofa, pedig DIREKT óvatosan csináltam, a pofa ki és be rakást. visszatoltam, jó lett.
-a másik dugattyú szétesett. összeraktam nagy nehezen, de az állító már könyebben mozgott mint elötte.
szoval jó kis fék volt, de egyszer csak csõstül jött az áldás. érzésre soha az életben nem volt hasonlítható egy hidro fékhez, de kárpótolt a fékerõ.
éppen ezért én is az 525ös deoret ajánlom, jó fék, nem kell túl sokat várni tõle, de fog. ha csak néha lejtõzöl merev gépben, kistárcsával se lesz baj.
Írta 2004. december 06. - 18:29
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2004. december 06. - 18:25
mer pl így lehet drágább egy Avid, mint egy Saint
Írta 2004. december 06. - 16:29
Ha neked is ez a probléma, akkor egy olyan fémkeretet kell beszerezni, ami nehéz lesz.
Írta 2004. december 06. - 11:55
Írta 2004. december 06. - 11:42
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2004. december 06. - 10:47
Avidos kérdésem van, ami biztos százszor volt már kivesézve, de sajnos nincs idõm mostanában végigmenni a tpoikon, úgyhogy ha valaki nem akar válaszolni, de tudja merre van a válasz, akkor azt is köszi.
És a kérdés:
Mitõl zörög, csilingel az Avid menet közben? Nem a tárcsa 8-as miatti cirpelést mondom, hanem egyéb fémes zörgés.
Állítólag valami visszarántó rugó laza, ezt mondták eddig, de hol van az, és hogy lehet orvosolni?
Köszi és üdv.
Írta 2004. december 06. - 07:50
de ez az "érzés" simán kiváltható az aviddal is, mert jól, mutat, cserébe fog is.
szal itt most azt döntsd el, olajosat szeretnél, vagy bowdeneset.
én is jobban szeretem az olajos tárcsaféket, de csak hátra vettem olyat, mert elölre könynen szerelhetõ, igénytelen féket akartam. ezért lett egy bowdenes deore után egy avid.
(sztem ez most kellõ mennyiségû infót tartalmaz:))
Írta 2004. december 06. - 07:41
igaz ez?
*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!
Írta 2004. december 06. - 00:00
nekem 203mm-el semmit nem fogott. abszolut semmit. szal egy bowdenes deore szintjén volt. persze hátul. a pofán meg 2-3 hónap használat sem látszott meg. nem kopott picit sem. egy milimétert sem. ilyen szinten kemény volt.
avid... szerintem még mindig nem fog az enyém rendesen, nem kopott be, de 2 ujjal már átesek a kormányon. pedig csak 1 napot volt használva, akkor sem igazán húztam, mert megszoktam hogy nincs.
de aki meg nem használ folyton ilyen fékeket, ráült, és "öhh, ilyen kell!" beszólásokkal méltatta....
diatechen meg õk is mosolyogtak, hogy "de szép.. de nem fog?"
julie... jó kis alap fék, tud fogni is jó pofával, jó tárcsával, csak mûanyag.
ezért nyerõ ilyen kategóriában a deore 525. olcsó pofa, relatív nagy fékerõ, pótalkatrész hegyek. igaz, shimano, de ez átlag júzert nem zavar. csak aki már megteheti, hogy drágább cuccokat vegyen, az sír amiatt h "fúj simanó".
tehát. ha olcsó fék: bowdenes: avid.
olajos: deore 525
és ezek fékereje elég szinte mindenre....
Írta 2004. december 05. - 23:52
525 igen. jobban, mint a diatech.
avid is igen. jobban, mint a julie. plusz nekem inkább, mint a diatech, de kinek hogy.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2004. december 05. - 23:42
azért nem 100%
jó éjt mindenkinek, köszi a segítséget!
Írta 2004. december 05. - 23:37
Írta 2004. december 05. - 23:20
jobban járnék vele mint a diatech-hel? hmmm
Shimano hoz legalább van minden...lehet hogy 525lesz a végén...
na meg még egy, aztán nem szenvedek tovább, nem fárasztok senkit
Magura Julie vagy Shimano 525?
szerintetek?
Írta 2004. december 05. - 23:19
I`m as fast as nobody!
Írta 2004. december 05. - 23:08
Akkor egy 525-el is jól járnék???? Mert most az is akciós 22be vagy mennyibe!
Hayas az drága lenne most, majd idõvel
*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!
Írta 2004. december 05. - 23:08
persze,kinek mi,de azért elég konkrét okokat lehet felhozni mellette;
bowdenes,ergo egyszerûen szerelhetõ,így EZER problémától megkíméled magad,ráadásul ízlésed és pénztárcád szerinti fékkart választhasz mellé
szanaszét állítható (rugóerõ,pofatávolság mindkét oldalon és PM ==> nincs tökölés alátétekkel,bár már minden PM,szóval ez nem olyan fontos)
tehát egy állítható bowdenhúzású karral olyanra lövöd be,amilyenre csak akarod,míg egy olajosra ez már nem annyira igaz
bika fékerõ már 160 mm-es tárcsával is,a jó pofa/tárcsa kombinációnak köszönhetõen
azt Lmondhatná vki,h hol tört el a féke,ha jól számoltam,5 Mbernek
inkább régi XT,ha olajosat akarsz - olyat lehet még vhol kapni?
Írta 2004. december 05. - 23:04
de ha nagyon akarja valaki ezt a féket, persze vegye meg, de elég sok fáradtságot fog megúszni, ha nem teszi. ez nem egy anti reklám, simán csak jótanács. tehát csak akkor vedd, ha mindenképpen ezt a márkát akarod, és más szóba sem jöhet.