Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

|hBR|

|hBR|

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
na... eldõlt... valószínüleg az AViD lesz....
és muszály lesz vennem egy új vázat is mivel egy M polarisba elég elbaszott ötlet belerakni egy PAZZAZ carbon DH telót :) kicsit féltem a vázat...
és a Caprine DUAL mellett döntöttem ... marhajól néz ki.
köszi a tanácsokat...

rott3n

rott3n

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts

akkor konkluzio: a diatechnél kb minden jobb. ilyen olyan téren. vagy a pofa, vagy a fékerõ..
nekem 203mm-el semmit nem fogott. abszolut semmit. szal egy bowdenes deore szintjén volt. persze hátul. a pofán meg 2-3 hónap használat sem látszott meg. nem kopott picit sem. egy milimétert sem. ilyen szinten kemény volt.
avid... szerintem még mindig nem fog az enyém rendesen, nem kopott be, de 2 ujjal már átesek a kormányon. pedig csak 1 napot volt használva, akkor sem igazán húztam, mert megszoktam hogy nincs.
de aki meg nem használ folyton ilyen fékeket, ráült, és "öhh, ilyen kell!" beszólásokkal méltatta....
diatechen meg õk is mosolyogtak, hogy "de szép.. de nem fog?"
julie... jó kis alap fék, tud fogni is jó pofával, jó tárcsával, csak mûanyag.
ezért nyerõ ilyen kategóriában a deore 525. olcsó pofa, relatív nagy fékerõ, pótalkatrész hegyek. igaz, shimano, de ez átlag júzert nem zavar. csak aki már megteheti, hogy drágább cuccokat vegyen, az sír amiatt h "fúj simanó".
tehát. ha olcsó fék: bowdenes: avid.
olajos: deore 525
és ezek fékereje elég szinte mindenre....

De nalad a diatech-nel szivargott az olaj a munkahengerbol, azert nem fogott, nem? Egyebkent, nalam is az a helyzet a diatech-el, mint nalad az aviddal. Sokan csodalkoznak, hogy igy fog. :) Persze ez meg mindig csak 2 ember velemenye. Fene tudja mi az igazsag. Mindenesetre 525-hoz es Avid-hoz egyertelmuen konnyu alkatreszt talalni, mig a diatech-hez nem feltetlen. :)

Mosolyogj a vilagra es a vilag visszamosolyog rad :w_morde:

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
kala: nekem nem tört szét az avidom, csak kb (elõzõ tulajjal együtt) 2 év használat után következõk lettek vele:
-beszorult a fix dugattyú. ezért eltörtem azt a pöcköt, amivel csatlakozik a tekerõhöz.
valahogy sikerült kiszedni, bezsírozni, letisztogatni, utána jobb volt, den nem 100as. és már csak fogóval lehet állítani.
-az a két fém, amibe beleakkad a pofa 2 pöcke, az addig hajlott, amig ki nem esett a pofa, pedig DIREKT óvatosan csináltam, a pofa ki és be rakást. visszatoltam, jó lett.
-a másik dugattyú szétesett. összeraktam nagy nehezen, de az állító már könyebben mozgott mint elötte.

szoval jó kis fék volt, de egyszer csak csõstül jött az áldás. érzésre soha az életben nem volt hasonlítható egy hidro fékhez, de kárpótolt a fékerõ.

éppen ezért én is az 525ös deoret ajánlom, jó fék, nem kell túl sokat várni tõle, de fog. ha csak néha lejtõzöl merev gépben, kistárcsával se lesz baj.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
jaja, mert nekem is az döntött a saint mellett, hogy majdnem ingyen van. 46 ezer xt fékkarral és saint nyereggel, sh!mano vezetékkel elõre hátra a szett tárcsa és olaj nélkül. ehhez 800/dl volt az olaj és 24 ezer 2db hope tárcsa. azaz együtt mindenestõl (elõre hátra 205 mm) ~ 70 ezer. Azaz 35 ezer/db.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
aki vacillál, hogy drótos vagy hidrós, az mielõtt dönt, kérdezze meg, hogy a drótos árában benne van e a fékkar és a drótok.

mer pl így lehet drágább egy Avid, mint egy Saint

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Az én avidom is anno nagyon csilingelt, de annak az volt az oka, hogy az a fémkeret ami segitségével lehet kivenni a pofát szerszám nélkül, az meghajlott, és onnantól kezdve tudathasadást kaptam a zajtól!!!!!!

Ha neked is ez a probléma, akkor egy olyan fémkeretet kell beszerezni, ami nehéz lesz.

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Köszi, megnézem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
A két fékpofa között lévõ rugó lehet a baj. Az tartja ugyanis szét a pofákat, hogy azok csak akkor érjenek a tárcsához, ha húzod a féket. Nomost ha ez a kis rugó elört/elhajlott/elveszett, akkor jön a zörgés. szerintem. Nekem az xt-ben ugyanis ez a helyzet, valszeg ilyesmi az avid is. a pofák felett keresd a hibát. Ha nem találsz ilyesmit, akkor sztem elhagytad. Ha megvan, akkor nézd meg, hogy nem áll e furcsán, v ilyesmi. Ezt észre lehet venni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 posts
Sziasztok fékszakik! (csak akinek inge, az vegye magára :-)

Avidos kérdésem van, ami biztos százszor volt már kivesézve, de sajnos nincs idõm mostanában végigmenni a tpoikon, úgyhogy ha valaki nem akar válaszolni, de tudja merre van a válasz, akkor azt is köszi.

És a kérdés:

Mitõl zörög, csilingel az Avid menet közben? Nem a tárcsa 8-as miatti cirpelést mondom, hanem egyéb fémes zörgés.
Állítólag valami visszarántó rugó laza, ezt mondták eddig, de hol van az, és hogy lehet orvosolni?

Köszi és üdv.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
más érzés, igen. bennevan ez az olajos-fíling. meg jobban is mutat egy olajos fékkar a kormányon, mint egy akármilyen bowdenes. :)
de ez az "érzés" simán kiváltható az aviddal is, mert jól, mutat, cserébe fog is.
szal itt most azt döntsd el, olajosat szeretnél, vagy bowdeneset.
én is jobban szeretem az olajos tárcsaféket, de csak hátra vettem olyat, mert elölre könynen szerelhetõ, igénytelen féket akartam. ezért lett egy bowdenes deore után egy avid.

(sztem ez most kellõ mennyiségû infót tartalmaz:))

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
értem, mostmár csak annyi a bajom h mikor legelõször feltettem a kérdést akkor úgy emlékszem az az volt hogy 525 v Avid? aztán mondta valaki h inkább vegyek olajost mert teljesen más az érzése az embernek és jobban megéri...
igaz ez?
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
akkor konkluzio: a diatechnél kb minden jobb. ilyen olyan téren. vagy a pofa, vagy a fékerõ..
nekem 203mm-el semmit nem fogott. abszolut semmit. szal egy bowdenes deore szintjén volt. persze hátul. a pofán meg 2-3 hónap használat sem látszott meg. nem kopott picit sem. egy milimétert sem. ilyen szinten kemény volt.
avid... szerintem még mindig nem fog az enyém rendesen, nem kopott be, de 2 ujjal már átesek a kormányon. pedig csak 1 napot volt használva, akkor sem igazán húztam, mert megszoktam hogy nincs.
de aki meg nem használ folyton ilyen fékeket, ráült, és "öhh, ilyen kell!" beszólásokkal méltatta....
diatechen meg õk is mosolyogtak, hogy "de szép.. de nem fog?"
julie... jó kis alap fék, tud fogni is jó pofával, jó tárcsával, csak mûanyag.
ezért nyerõ ilyen kategóriában a deore 525. olcsó pofa, relatív nagy fékerõ, pótalkatrész hegyek. igaz, shimano, de ez átlag júzert nem zavar. csak aki már megteheti, hogy drágább cuccokat vegyen, az sír amiatt h "fúj simanó".
tehát. ha olcsó fék: bowdenes: avid.
olajos: deore 525
és ezek fékereje elég szinte mindenre....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
julie nem.
525 igen. jobban, mint a diatech.
avid is igen. jobban, mint a julie. plusz nekem inkább, mint a diatech, de kinek hogy.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
értem, köszi mindenki, akkor így szenvedésem végére asszem 525-mellett döntök!
azért nem 100% :D
jó éjt mindenkinek, köszi a segítséget!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
525.
lévén nem mûanyag-érzés fék.
és olcsó bele a pofa. (2700 ft)

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
hát nem hardcore dhra mivel tanulo vagyok, idén nyáron kezdtem úgy mond komolyabban bringázni, szóval kezdõ vagyok....
jobban járnék vele mint a diatech-hel? hmmm
Shimano hoz legalább van minden...lehet hogy 525lesz a végén...
na meg még egy, aztán nem szenvedek tovább, nem fárasztok senkit
Magura Julie vagy Shimano 525?
szerintetek?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Az 525 is teljesen jo fek, tekintve hogy nem hardcore DH -ra kell neked. Azert elolre nagytarcsaval ha lehet.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Mr.Downhill

Mr.Downhill

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 posts
jajjj zavarodom
Akkor egy 525-el is jól járnék???? Mert most az is akciós 22be vagy mennyibe!
Hayas az drága lenne most, majd idõvel
-> ALIAS KLEMENT

!!:: Az én Feleségem(update) ::!! :D !!:: és sex közben ::!!

*A tipikus trógerbringás* * HAZÁM! HAZÁM! TE MINDENEM!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
bár épp most szándékozom visszaszokni a Vfékre,vagy legalább a felnifékekre úgy általában,annyit azért közbekotyognék,h az Avidnál jobb tárcsafék sztem nem igazán létezik
persze,kinek mi,de azért elég konkrét okokat lehet felhozni mellette;
bowdenes,ergo egyszerûen szerelhetõ,így EZER problémától megkíméled magad,ráadásul ízlésed és pénztárcád szerinti fékkart választhasz mellé
szanaszét állítható (rugóerõ,pofatávolság mindkét oldalon és PM ==> nincs tökölés alátétekkel,bár már minden PM,szóval ez nem olyan fontos)
tehát egy állítható bowdenhúzású karral olyanra lövöd be,amilyenre csak akarod,míg egy olajosra ez már nem annyira igaz
bika fékerõ már 160 mm-es tárcsával is,a jó pofa/tárcsa kombinációnak köszönhetõen
azt Lmondhatná vki,h hol tört el a féke,ha jól számoltam,5 Mbernek

inkább régi XT,ha olajosat akarsz - olyat lehet még vhol kapni?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
cserébe az fog.
de ha nagyon akarja valaki ezt a féket, persze vegye meg, de elég sok fáradtságot fog megúszni, ha nem teszi. ez nem egy anti reklám, simán csak jótanács. tehát csak akkor vedd, ha mindenképpen ezt a márkát akarod, és más szóba sem jöhet.