Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Started by
KeX
, 2004. September 09. 12:46
Posted 2004. December 09. - 19:39
1. hayes.. remek konstrukció szervizelés szempontjából (nemkis irónia részemröl)
magyarul én légtelenítettm, már shimanot, de a hayest nem tenném otthon. vidd el boltba, ott jol megcsinálják.
2. thez megmondja jol, õ szokta légteleníteni a hayesét.
lehet, hogy nem olyan veszélyes, de számomra túl bizarr, hogy alulról nyomogassam a lét. szenvedjen vele a bolt.
magyarul én légtelenítettm, már shimanot, de a hayest nem tenném otthon. vidd el boltba, ott jol megcsinálják.
2. thez megmondja jol, õ szokta légteleníteni a hayesét.
lehet, hogy nem olyan veszélyes, de számomra túl bizarr, hogy alulról nyomogassam a lét. szenvedjen vele a bolt.
Posted 2004. December 09. - 17:25
hi mindenki
Vettem hayest használtan, és szerintem egy kicsit levegõs. Hogyan kell légteleníteni, mert még életemben nem csináltam ilyet.
Vettem hayest használtan, és szerintem egy kicsit levegõs. Hogyan kell légteleníteni, mert még életemben nem csináltam ilyet.
Posted 2004. December 09. - 13:31
görcsöket? én még ilyet nem tapasztaltam (XT)
te aztán jó elvakult lehetsz persze nem baj
te aztán jó elvakult lehetsz persze nem baj
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Posted 2004. December 07. - 21:59
A Goodridge fittingeket kerdezd a Misitol. Ha megmondod milyen fekhez es milyen karhoz kell, akkor egybol megmondja mi a jo oda.
Tobb fele fitting is van egy fekhez, lehet valasztani. En a legdragabbat vettem a Hope-hoz, mert ez nem csinal gorcsoket a csobe, es ez a legjobb. A fekkarnal egyenesen csatlakozik, a feknyeregnel 90 fokosan ( eredetileg is a Hope-oknal ).
Ugyan meg nem probaltam ki, de ranezesre is meggyozo
Jah, es most szolt a Misi, hogy amit a Hope-hoz vettem az jo az El Camino-hoz is, ugyhogy elgondolkoztam
Tobb fele fitting is van egy fekhez, lehet valasztani. En a legdragabbat vettem a Hope-hoz, mert ez nem csinal gorcsoket a csobe, es ez a legjobb. A fekkarnal egyenesen csatlakozik, a feknyeregnel 90 fokosan ( eredetileg is a Hope-oknal ).
Ugyan meg nem probaltam ki, de ranezesre is meggyozo
Jah, es most szolt a Misi, hogy amit a Hope-hoz vettem az jo az El Camino-hoz is, ugyhogy elgondolkoztam
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Posted 2004. December 07. - 21:38
hmm.
a sainthoz kell? ugyanúgy néz ki az egyik fele, mint ami bemegy most is a féknyeregbe, a másik fele meg a csõbe. ha jól tom, csak 1 ilyen dolog van /fékcsõ vége.
és mivel minden fékkel kompatibilis szinte, ezért kérsz x méter madzagot, és elmondod, hogy egy shimano karhoz kell az egyik pöcök, másik pedig egy saint nyereghez.
tehát van amihez úgy néz ki, de a sainthoz nem olyan jár.
a sainthoz kell? ugyanúgy néz ki az egyik fele, mint ami bemegy most is a féknyeregbe, a másik fele meg a csõbe. ha jól tom, csak 1 ilyen dolog van /fékcsõ vége.
és mivel minden fékkel kompatibilis szinte, ezért kérsz x méter madzagot, és elmondod, hogy egy shimano karhoz kell az egyik pöcök, másik pedig egy saint nyereghez.
tehát van amihez úgy néz ki, de a sainthoz nem olyan jár.
Posted 2004. December 07. - 21:33
na most had legyek már láma, de: nézegettem a honlapot (www.goodridge.net) és ott úgy nézett ki a fékház vége, mint egy 90 fokos acélházas xt-é. mondjuk nincs biciklihez a honlapon semmi, de hát gondolom nme nagy különbség a motor meg a bicikli. szóval oda még kell egy csavar is, ami lyukas. ez minden féknél standard, vagy fékenként külön csavart lehet kapni?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2004. December 07. - 21:29
amik kellenek hozzá.
(bontható, újra felhasználható, ilyen csõbe becsavarós cucc, roppantógyûrû nélkül)
(bontható, újra felhasználható, ilyen csõbe becsavarós cucc, roppantógyûrû nélkül)
Posted 2004. December 07. - 21:28
kérdés: a goodridge csõhöz milyen fittingeket adnak?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2004. December 07. - 20:45
a funn annyival jobb, hogy fokozatmentesen állítható.
de mivel ugyis akkor a legerõsebb, ha a lehetõ legkevesebbet húzza, ezért az lx is jó.
igaz, így nyúlós is, de a fékerõ böllér lesz.
az 525 hátul gyenge nagytárcsával? ott vmi nagy gáz van. az 555 hátul, kis xt tárcsával bármnikor bárhol 1 ujjal blokkol...
de mivel ugyis akkor a legerõsebb, ha a lehetõ legkevesebbet húzza, ezért az lx is jó.
igaz, így nyúlós is, de a fékerõ böllér lesz.
az 525 hátul gyenge nagytárcsával? ott vmi nagy gáz van. az 555 hátul, kis xt tárcsával bármnikor bárhol 1 ujjal blokkol...
Posted 2004. December 07. - 20:33
Azt gondoltam:)
csak abban nem voltam biztos hogy az a húzott bowden mennyiségét állítja-e.
bár lehet hogy avid sd5 lesz belõle...
csak abban nem voltam biztos hogy az a húzott bowden mennyiségét állítja-e.
bár lehet hogy avid sd5 lesz belõle...
Autist Team:)
Posted 2004. December 07. - 20:29
Az az állitócsavar
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2004. December 07. - 20:25
jah, csak az meg sok péZ.
a funn-nak állítható a bowdenhúzása?
vagy mi az a fém tekerentyû rajta?
a funn-nak állítható a bowdenhúzása?
vagy mi az a fém tekerentyû rajta?
Posted 2004. December 07. - 19:26
Posted 2004. December 07. - 19:25
Posted 2004. December 07. - 17:48
hat nem tudom sz.tem egyik se mert:
-az lx kifejezetten v fékhez van
-egy pár lx fékkar kb. 6000 és egy ezressel dragabban mar kapsz egy par allithato FUNN-t ami direkt mechanikus tarcsahoz van. (nekem ilyen van az avidomhoz es nagyon bejott)
-az lx kifejezetten v fékhez van
-egy pár lx fékkar kb. 6000 és egy ezressel dragabban mar kapsz egy par allithato FUNN-t ami direkt mechanikus tarcsahoz van. (nekem ilyen van az avidomhoz es nagyon bejott)
:bananadan :hehe: :bananadan
Posted 2004. December 07. - 17:41
oké én is inkább az lx felé hajlottam...
az avidnak mi a jobb, ha a kar többet húz, vagy ha kevesebbet?
az avidnak mi a jobb, ha a kar többet húz, vagy ha kevesebbet?
Posted 2004. December 07. - 17:40
Melyik fékkar a jobb avid tárcsafékhez?
LX vagypedig bikepositive(az állítható bowdenhúzású)?
szerintem lx.
fontos az, hogy tudd állítani...az avidnál.
Posted 2004. December 07. - 17:36
Posted 2004. December 07. - 17:33
Rob, Vole, szuperek vagytok, ez egy kielégítõ válasz volt, köszönöm...
a légy király...
a légy király...
Van állásom...:bananadan
Posted 2004. December 07. - 17:14
Melyik fékkar a jobb avid tárcsafékhez?