Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Írta 2005. november 27. - 20:46
Írta 2005. november 27. - 20:45
mellesleg ami szerinted az avidnak elõnye, mármint hogy annyi mindnet lehet állítani az átalguser számára inkább csak bosszúság. kb olyan mint amikor megveszik a dhx-et és azt mondják hogy szar mert nem tudják mire kell használni a 17 állítókát rajta.
Írta 2005. november 27. - 20:44
abból az xt-bõl is lehet rendeset csinálni.
szarozni senki se szarozta, max már már irónikusan
magasztalni szokás csak.
Avid vs. Saint
Az Avid sosem fog ugy mukodni mint egy Saint. Az arat mondjuk ossze lehet merni az ebike arai alapjan, es lam, kiderul hogy az Avid megsem eri meg annyira
I`m as fast as nobody!
és ezeket 80-0tól egészen 300-300ig ajánlanám
bár saintem nem volt, de ha jobb, mint az xt, akkor kibaszott jó lehet
a juicyt meg csak uccán próbálgattam, de akinek van, az isteníti
a mag meg A fék, apróbb hibákkal..
Írta 2005. november 27. - 20:41
elötte volt már 3 olajos fékem (4 ha a HS33-at is beleveszem:D ) és nem yöttek be annyira mint az
erre meg azt írták h milyen spéci,milyen fasza,milyen QL (egészen pontosan Atom írta:D)
és gondoltam,kipróbálom,h ténylegesen milyen ez a fék (fõként a nyomott olajmennyiség szabályozása érdekelt...)
na de;
akkor melyik is az a fék,amit te leginkább ajánlanál mondjuk 1 150/150 v 170/170 bringára?
editke; igen,az XT eléggé az élmezõnyben van 8-D
editke 2.0; én se azt vallom,h az Avid lenne az istencsászár,csupán nekem az yött be legjobban, és nevetségesnek találom amikor Zolle/Dig v te elkezditek szapulni,ha neadjisten vki szóba hozza annak kapcsán h milyen kart/bowdent vegyen hozzá.Fõleg h nem is használtatok ilyet EZER rég óta valszeg,már ha volt bármikor 1általán.
Írta 2005. november 27. - 20:39
az az xt egy q.jó fék volt....(ha az) ugye Kala....ehh csak abba le7ne fejezni az avid így szar - úgy szar postolást!
le7,h ugyanannyi mint 1 alap Hayes de cserébe nem kell szarakodni az olajjal és még mûködik is yól:D
És az ElC-vel volt összehasonlítva leginkább meg a Gustavval mert ezek voltak a nemrégiben használt olajosok, az XT Borsi gépén van
Endroo: sose kérdeztem meg de te épp milyen kedvencet fox majd kinõni?
Régen a Hope volt a menõ fórumon de már sokan szidják,most épp mit mondanak MTBR-en,mivel mennek a profi riderek?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. november 27. - 20:39
keress nekem egy postot amiben így istenítek valamit, akkor majd azt kinövöm
hope-ot meg vole isteníti bár neki is besült. de tudjuk az mini volt kistárcsával
Írta 2005. november 27. - 20:36
le7,h ugyanannyi mint 1 alap Hayes de cserébe nem kell szarakodni az olajjal és még mûködik is yól:D
És az ElC-vel volt összehasonlítva leginkább meg a Gustavval mert ezek voltak a nemrégiben használt olajosok, az XT Borsi gépén van
Endroo: sose kérdeztem meg de te épp milyen kedvencet fox majd kinõni?
Régen a Hope volt a menõ fórumon de már sokan szidják,most épp mit mondanak MTBR-en,mivel mennek a profi riderek?
Írta 2005. november 27. - 20:36
Írta 2005. november 27. - 20:34
Írta 2005. november 27. - 20:32
Írta 2005. november 27. - 20:31
Írta 2005. november 27. - 20:30
LL: olvasd el kala postját, kb 2vel feljebb és látod ki mondja;)ezt pl. ki mondta? és mikor?
ne legyenmár ez az avid téma állandó vita...
nekem is az van, se nem magasztalom, se nem szidom. "használom".
Írta 2005. november 27. - 20:29
van aki szerint a világ legjobb istencsászár megakirály fékje, ami azért még ezen a fórumon is erõsen barokkos túlzás.
ezt pl. ki mondta? és mikor?
ne legyenmár ez az avid téma állandó vita...
nekem is az van, se nem magasztalom, se nem szidom. "használom".
Írta 2005. november 27. - 20:26
jó fék
erõs fék, de továbbra sem egy kategória egy olajos fékkel.
de ez már marhára lefutott téma.
kala: meghatja a melegedés(sokkal jobban mint egy olajosat)
és ha már hasonlítgatsz, akkor ne az olajos pofás xt-hez hasonlítsd ami volt nálad...
de ez továbbra is lefutott téma
az árát illetõleg: 24 a hayes hfx 9
+tárcsa
avid 25 + bowden +bowdenház+fékkar
télleg töredéke?
Írta 2005. november 27. - 20:26
Tehát fékerõ szempontjából nagyjából egalba van a 180-as Avid a 200-as Hayessel v XTvel... (és így a tárcsaválasztás kihat a súlyra is) Van variációs lehetõséged a fékkarral kapcs. Yó esetben így tudod állítani ugyebár külön-külön a két pofát,a bowdenhúzás mértéket,és ami még sztem elég fontos,a tárcsán a rugóerõt. + még persze bowdenfeszítés,fékkar állása,stb.
Így nagyjából végtelen számú fékérzés kihozható,ami nem marad el az olajosok mögött,viszont teljes mértékben személyre szabható 1 kis munkával.Ugyanakkor sokkal "igénytelenebb" rendszer és a szervizelése is sokkal 1szerûbb,hiszen legrosszabb esetben ha szakad a bowden,kell 1 új meg kb 1 imbuszkulcs. Nem hatja meg a melegedés (igaz,én nem jártam Leogangban:D )
Amiben nekem az ElC óriási elõnyt jelent az az,h sokkal inkább a kezemhez tudom állítani a fékkart...Tudom h ez másoknál nem is tûnne olyan fontos szempontnak de sajna elég nagy tenyerem van és zavar,ha közel van a kormányhoz a kar...
és az árat illetõen; kb fele,yó esetben a negyede az ára 1 komolyabb olajosénak.
de fáradt vagyok ettõl szal nem ragozom
Írta 2005. november 27. - 20:25
kérdésre pedig rendes bovdenház és egy még rendesebb fékkar amivel elérheted egy átlagos hidra fék teljesítményét kb dupla áron. na ez a legnagyobb hibája az avidnak.
Írta 2005. november 27. - 20:24
õ kapott infót.
nekem úgy bevált
fogott is
de örülök hogy lecseréltem, mert ez sokkal jobban bír midnent.
Írta 2005. november 27. - 20:20
szal mechanikus tféknél a bowden sokat számít?(mennyire tartós, nyúlik stb)
vagy a legtöbb a fékkaron múlik?
bb7 hez Avid Flack Jacket jó lesz? (ebike: 4500)
vagy jó a BBB is? (1200)
hol írja, hogy DH-ra kell?
nemis azt kérdezte, hoyg jó fék-e.