Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az elsõ a '05 sram/avid tárcsa. hullám nem befolyásol semmit. esztétika. (motoroknál állítólag a sártûrés miatt van - cross)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Ja igen meg valami,a kepeken 2 fele tarcsaval lattam a Juicy 7-t.
Ez az egyik: http://www.chainreac...px?ModelID=4790
Ez meg a masik: http://www.feedtheha...uicy_seven.html

Most akkor melyiket adjak hozza?
Amugy ez igaz hogy ezek a hullamos tarcsak megroviditik a fek elettartamat?Vagy nem veszes?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az 5-ös juci 30-35 között van (boltja válogatja) a hetes meg 40párezer körül. szerintem jobb vétel, mint a mechanikus avid, bár ebben benne van az is, hogy fura érzés két külöféle fékkart fogni egy kormányon :) szerintem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Igen Gyapival nekem is hasonloak a tapasztalataim :D Szerencsere eddig mindig olyat vettem ami volt neki,de hallottam torteneteket...
Utolso kerdesem:mennyi kb a juicy?Tavaly 50-55 korul volt ha jol emlekszem,de azota Sram miatt pl. a bowdenes is olcsobb lett.Ez mennyi most?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
háát nem tom mi a baj a faktorral, rendesek. drága hely, az oké. gyapinál meg várhatsz rá vagy 2 hónapot mire szíveskedik elmenni érte a nagykerbe... és utána megmondani, hogy ja bocs nincs. ne értsetek félre, jó kis bolt, meg gyapi is arc, csak ha valami nincs nála raktáron, akkor kicsit nyögvenyelõs a dolog.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
mivel a sram megvette az avidot, így a sram forgalmazóé a jog, tehát elvileg a biker forgalmazza.
az õ honlapjukon még nincs fent, a faktoréról lekerült, és a boltban is azt mondják hogy már nem az övéké.
hiába is:-)
faktorba nyugodtan megveheted, nem olyan szörnyû emberek.
mikor én is néztem, gyapi mondta, hogy másnapra tud hozni, és akkor még volt is a forgalmazónál... tehát kérdezd meg õt!

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Jaja,most megnyugodtam :) Nem tudom miert gondoltam hogy nem osszeszerelve adjak.En azt hittem a regi Xt az csak azert volt osszeszerelt allapotban,mert annak a fekcsove nem volt vaghato.Mellesleg az egy k jo fek volt kar hogy mar nem lehet kapni :(
Akkor azt hiszem maradok a Juicy-nal :) Hol erdemes venni?X-factort egyreszt utalom is,masreszt sok rosszat is hallottam roluk,melletuk szol ugyan h megiscsak ok a forgalmazok...Gyapinak nincs?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
egy közepesen hosszú fékcsõhosszal árulják, ami kis bicókra ugyanúgy jó, mint a nagyobbacskákra.
persze igény szerint ha hosszabb kéne, ott rögtön átszerelik... (jobb helyeken, ha van csõ)
de cc-t írtál, ezért jó lesz a bicódra.
igen, csak annyi a dolgod, miután megvetted, hogy felteszed, és beállítod... és azt hiszem, ez így a jó. hisz nem mindenki keni vágja a légtelenítést, és fizetni sem akar +ban azért, amit a gyárnak kellett volna elvégeznie.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Ok ertem.Magyarul miutan megvettem nem kell mast csinalnom a felrakason kivul?
Ja,ezek szerint akkor kulonbozo fekcsohosszokkal aruljak ugye?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
féket szinte csak összeszerelve lehet kapni, darabokban mostanában csak az új(2004-es) XT-t láttam. valamint a szintén shimano saint-ot...
minden más fék gyárilag össze van rakva, feltöltve, bubimentesen.
a juicy légtelenítés szempontjából igencsak hasonlít a formulára, nevezetesen nincsen rajta a féknyergen légtelenítõ csonk, vagyis van, de az egyik csavarban el van rejtve valószínüleg, csak azért hogy megkeserítsék a vásárlók életét, és nehogy könnyen tudjanak légteleníteni mindenféle ide oda folyó olaj nélkül..
tehát talán jobb is hogy összeszerelve adják.
jól légtelenített, és feltöltött olajos fékkel sincs soha probléma, fõleg kevésbbé zúzósabb szakágakban.
nekem hátul olajos hayes van, problémamentes, elöl meg a bowdenes avid, ami szintúgy problémamentes....
baj egyedül csak az olcsó olajos fékekkel szokott lenni...
légtelenítõ szett nem tudom mi jár az avid-hoz, de fecskendõ a gyógyszertárban van ~100 ft-ért, csõ pedig autósboltban, és kisállatkereskedésben....

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Egy dolog miatt vacilalok a mech. Avid es a Juicy 7 kozott,mert talan a mechanikussal kevesebb a gond meg a szivas.Ugy ertem egyszerubb szerelni.
Mennyire nagy melo pl egy legtelenites juicynal?Mintha valahol olvastam volna itt a forumban h eleg suxx mert igy meg ugy nem olyan mint a hayesek.
Ja,hulye kerdes:ezt ugye nem olajjal feltoltva adjak a boltban?Mint a regi xtket?
Szal ezt nekem kell itthon megoldani?Gyarilag van hozza minden cucc ami kell a legteleniteshez meg ilyenekhez,vagy kulon boltolni kell hozza ilyen fecskendoket meg olajat stb?
Amugy ti milyen alternativat ajanlanatok juicy mellett?Zuzosabb cc-re kene,de azert legyen konnyu.160as tarcsa eleg.Magura Marta-t nezegettem meg...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
Kérdezek egy olyat hogy a különbözõ színû hosszanti szálas kevláros jagwire bowdenházak közt van különbség a színen kívûl?
ugyanugy 1500ft/m.
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
:-)
203mm-es figyel elöl, mostanra kopott be(nem igazán használom az elsõféket) de néha tud meglepetéseket okozni... ilyen súlyponton lebegést és hasonló kellemetleségek:-)
tehát jó bovdenházzal(nekem szürke jagwire van), teflonos bovdennel(szintén jagwire) LX karral fejreesõs fék, modulálható nyomásponttal.(ez a kartól függ)
érdemes ezt a féket választani annak, aki nem akar olajos féket venni, hisz fékerõben azonos/veri õket.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a mechanikusok nyomáspontja attól függ, hogy milyen a bovdened és fõleg a bovdenházad.

fékerõrõl talán thez-t kellene kérdezni, mintha azt vett volna. szerintem nincs vele nagy gáz. az olcsósítás a sram eredménye ;)

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Az Avid mechanikus fekje az meg mindig ugyanaz ami volt ugye?Csak olcsobb lett?
Ha olyt veszek,es hozza fasza bowdeneket meg bowdenhazakat,akkor mennyire lesz hatarozott a nyomaspont?Szal nem lesz tul nyulos?Avid Sd 2.0 fekkarom van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
tekintve a kifeszítést annak tükrében, hogy ha kioldod a gyorszárat, akkor a papucsok távolsága nagyobb, mint 135 mm.

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Ja az lesz. köszi
A szex miatt megnõsülni olyan, mint megvenni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoróért.

http://szirmariders.uw.hu/
http://szirmariders.atw.hu/

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
ha 1mm-t van "kifeszítve", az szted árt?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
hehe... az az 1 mm szerted számít? nem
a kis rs villák is (a gyzsek) szûkebbek a kelleténél

a wtbvel az a baj, hogy kónuszos
nekem novatecel is hasonló a helyzet, bár ISes fékkel és egy átkozott vázzal együtt.
amig volt pmes, nem ért bele az adapterbe.
szertem eccerübb egy alátét mint reszelni, de ez a te döntésed

j.akos

j.akos

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Váznak nemhiszem hogy annyira jólesik ha állandóan kivan feszítva (szerintem).
Vagy nem?
A szex miatt megnõsülni olyan, mint megvenni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoróért.

http://szirmariders.uw.hu/
http://szirmariders.atw.hu/