én emg azt nem értem még, hogy egy müanyag borításu, spirálbowdenház, hogy a vérben tudna megnyúlni, összemenni? hisz 100%-os illesztések vannak, ha meg hajlik a bowden, a belsö íven folyamtosan összeérnek, és az számít... tehát ezzel max ilyen 1-2%-os "fékhatás" "romlás" lesz. amiért nem is érdemes kiadni a spirális csõ árának dupláját, tripláját, 4-5 szörösét(full jacket meg nokon meg ienek.)
de ha sok pénzed van, és nem tudsz vele mit kezdeni, akkor kérdés nélkül már rég el kellett volna menned, és a legdrágábbat megvenni. mert tényleg az a legjobb, de messze nem az a legjobb ár/érték arány.
Te tudod, melyikre van pénzed, ha el akarod szórni, aminek az árából vehetsz még egy két jó dolgot, akkor vedd a drágát, ha anynira nem számít(avid fékerõt fokozni? minek?...) akkor meg vedd a random jagwirét. különbséget ilyen szinten már szinte észre sem lehet venni a 2 között, legalábbis nem hinném.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Started by
KeX
, 2004. September 09. 12:46
Posted 2005. February 16. - 21:55
vendég_rvilike_*
Posted 2005. February 16. - 21:40
Bikemagban minden tarcsafektesztben direkt kihangsulyozzak,hogy mech. feket hosszanti szalas fekbowdenhazzal erdemes hasznalni.En nem tom van-e haszna,de ha ennyire mondjak biztos,es hat logikusnak is tunik sztem.
Posted 2005. February 16. - 20:32
és miért is éri meg?
ja, semmiért.
bocs.
vegyél keresztirányu jagwirét, nicns is arany árban, és tökéletes.
ez megint csak szõrszálhasogatás...
ja, semmiért.
bocs.
vegyél keresztirányu jagwirét, nicns is arany árban, és tökéletes.
ez megint csak szõrszálhasogatás...
vendég_rvilike_*
Posted 2005. February 16. - 20:24
Ha jol tudom van direkt fekhez is hosszanti szalas bowdenhaz,ahol meg van erositve hogy ne tudjon szetnyilni.Funnak van ilyen kevlaros baszasa,az nem ilyen?
Posted 2005. February 16. - 19:51
tekercs jagwire, köszörült(teflonos?) bowdennel, lx fékkarral, bb7-el
tökéletes párosítás!
(elöl van )
tökéletes párosítás!
(elöl van )
Posted 2005. February 16. - 17:19
értem.
de nincsenek megcsavarva ezek a szálak pont emiatt?
Amúgy mind1, mostmár használom ezt amíg jó....
de nincsenek megcsavarva ezek a szálak pont emiatt?
Amúgy mind1, mostmár használom ezt amíg jó....
Autist Team:)
Posted 2005. February 16. - 17:03
az hogy hosszanti szálas. és a fékezéskor nem kereszt, hanem szálirányú nyomást kap, amire ugy reagál(hat) hogy szétnyílik ezer felé. Váltóhoz tökjó. fékhez nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. February 16. - 16:39
mi a baj a jagwire-rel?
ilyen teflonos, hosszanti szálas,"reinforced with kevlar" 1200ft métere(fuctorban 1500).
mi szokott ezzel a baj lenni?
ilyen teflonos, hosszanti szálas,"reinforced with kevlar" 1200ft métere(fuctorban 1500).
mi szokott ezzel a baj lenni?
Autist Team:)
Posted 2005. February 16. - 15:58
fõ a célratörõ fogalmazás!
amugy meg: csak tapasztalat, de én 2x is megszívtam jagwire bovdenházzal, a jobbfajtával, viszont az ólcsó jagwire nagyon jó volt. soha semmi probléma nem volt, kicsit nyúlós volt persze, de még szerettem is, hogy lehet adagolni.
ha meg amugy is ráköltesz, akkor nokon.
amugy meg: csak tapasztalat, de én 2x is megszívtam jagwire bovdenházzal, a jobbfajtával, viszont az ólcsó jagwire nagyon jó volt. soha semmi probléma nem volt, kicsit nyúlós volt persze, de még szerettem is, hogy lehet adagolni.
ha meg amugy is ráköltesz, akkor nokon.
Posted 2005. February 16. - 12:47
hosszantis szet tudja nyitni a bovden ha nagy erovel van huzva (fek)
NE ÍGY! NE ÍGY!
lor-inc g-boxx designer. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...
Posted 2005. February 16. - 12:33
avid full metal jacket.
Akkor már mindjárt Nokon inkább, az az igazi mecha tárcsafékhez.
De elleszel egy jobb minõségû jagwire bovdennel is. Elméletileg a funn se lenne rossz de szvsz szar a bovdenje (vagy csak nekem nem volt szerencsém) és ha kicseréled vmi köszörültre akkor máris pöpecebb
Posted 2005. February 16. - 12:02
aham,
és lehet használni hosszantis bovdenházat a fékhez is? vagy csak válóthoz?
valahol mintha olvastam volna, valami problémáról a hosszantis fékbovdenház vs. hagyományos
és lehet használni hosszantis bovdenházat a fékhez is? vagy csak válóthoz?
valahol mintha olvastam volna, valami problémáról a hosszantis fékbovdenház vs. hagyományos
Posted 2005. February 16. - 11:35
avid full metal jacket. vagy más avid bovdenház.
semmi képpen sem sima olcsó bovdenház.
semmi képpen sem sima olcsó bovdenház.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. February 16. - 11:28
egy kérdésem lenne:
Avid BB7-hez milyen bovden cuccot társítsak?
valahol olvastam, hogy hagyományos bovdenházat kell használni a fékhez nem hosszantist.. ez igaz?
tud valaki ajánlani valami jó, bevált cuccot? (Jag Wire... ilyenekre gondoltam)
Kössz!
Avid BB7-hez milyen bovden cuccot társítsak?
valahol olvastam, hogy hagyományos bovdenházat kell használni a fékhez nem hosszantist.. ez igaz?
tud valaki ajánlani valami jó, bevált cuccot? (Jag Wire... ilyenekre gondoltam)
Kössz!
Posted 2005. February 15. - 23:03
Kössz a választ, hasonlókat vártam
A giantéról azt hallottam, hogy királyul be lehet állítani, bár nem hiszem, hogy nagy durranás. Pedig csinálhatna a gyár jó fékeket
A giantéról azt hallottam, hogy királyul be lehet állítani, bár nem hiszem, hogy nagy durranás. Pedig csinálhatna a gyár jó fékeket
Posted 2005. February 15. - 22:56
giantról semmit.
hayesem van, tökéletes, sokat bír a pofa, adagolható, blokkol is simán kis erõbefektetéssel.
kemény, érezhetõ, nem vándorló nyomáspont
nekem ez a tökéletes fék
(persze ha lenne hope mono6ti-m... az lenne)
hayesem van, tökéletes, sokat bír a pofa, adagolható, blokkol is simán kis erõbefektetéssel.
kemény, érezhetõ, nem vándorló nyomáspont
nekem ez a tökéletes fék
(persze ha lenne hope mono6ti-m... az lenne)
Posted 2005. February 15. - 22:54
Sziasztok, tudtok valamit a Giant hydra3 fékjérõl, no meg a Hayes HfX-9-rõl mik a tapasztalatok ? elõre is kössz
Posted 2005. February 15. - 22:47
nem azt kérdeztem hogy az lx vagy a hone a jbb..... ennyire azért olvasok
a kérdés hogy a 4dugattyús régi xt vagy a hone??
a hidralikus fékek faji alapú megkülönböztetése meg eléggé durva...
a kérdés hogy a 4dugattyús régi xt vagy a hone??
a hidralikus fékek faji alapú megkülönböztetése meg eléggé durva...
GAME tempolrary OVER
Posted 2005. February 15. - 21:23
Biztos az a srác volt akinek kilõtt a dorado a padkázásnál:D
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Posted 2005. February 15. - 21:20
az ilyen lol beszólásokat...:-)hayesnel sosem tudhatod.havernak felfele tolas kozben folyt el belole az olaj.
esetleg ha nem csinált volna egy tripla kormánypörit esésbõl, majd nem akasztotta volna fel a fogasra elötte a csövet, akkor nem szakadt volna ki a csõ, és nem engedi el az olajat.
ez egyszerû
szerintem.