Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az az igazság, hogy nem beszéltek hülyeséget, meg tök építõ jelelgü, értelmes vita volt, csak nagyon off. szal záros idõn belül valszeg törlõdni fog.

további postokat sem kérünk ilyen témában

köszi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ON???

beszéljük meg c. topikunkat olvassák.
ilyenkor hagyni kell had beszélje meg a 2 egyed egymással, majd úgyis 1-2 post utánmegoldják, és megunják. ha egy 3.ik, 4ik, 5ik ember is benyomja a véleményét, akkor meg sosem lesz vége, szegény tam/zOrg/lóbelt meg takaríthat órákig.

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.350 hozzászólás
Kölyökkel egyetértek.Meg másokkal is:)Én mondjuk nem vagyok technikai zseni, elég hogy a saját bringámat meg tudom szerelni, meg néha számomra elérhetetlen árú alkartrészek specifikációit olvasgatok nyálcsorgatásnak.Olyan erõnlétem meg bringám sincs mondjuk, hogy egy versenyen normális helyezést érjek el és mégsem tartom magam tescobikernek.Viszont sokat tekerek mindeféle körülmények közt amikor némelyik "profi" bringás már csak spinningel.Persze erre is van magyarázat azt mondják a hidegben szétmennének az ízületek.Ja persze, azokat nyáron is szét lehet szedni.Csak fel kell öltözni.Szóval szerintem is attól hogy valaki nem versenyzik v.nem tudna esetleg megnyerni egy versenyt már nem kell mindjárt valami kis hülyének tekinteni.

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
Az enyém meg éppen fürdik.
Ma mindenkinek szar napja van körülöttem, vagy mi van?

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ááh srácok
ne morogjatok már...

ugyis én vagyok a legnagyobb versenyarc pécsen...
a fura bukások miatt igy is elegen halottak rólam ;)

különben meg én inkább a FRszekcijó hillclimb részben indulnék..
ott lehet dobogos lennék ;)

külömben meg az én apukám az erõsebb!!!
mert tesitanár..
jah és igen amit Vole öszeirtál az nálam is a tech rovat top10ben benne van :)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
aranyos ez az egész:-)

mi ez a bizonyítási mánia? én még nem voltam ilyen extrém versenyen, irogatok a fórumra is, mégsincs bizonyítási kényszerem hogy én is tudjak bármit felmutatni.
versenyzés meg csak egy móka annak, aki nem ebbõl él(magyarul itthon mindeki élvezetbõl csinálja)

van aki jól megy, van aki kevésbbé.
ilyen az élet.
mellesleg nemcsoda hogy nem egy ember elszokott a tech rovattól, mert énis csak este járok ide nevetni egy kicsit a napközben összegyült okosságokon.
ott kezdödik a baj, hogy aki meg értelmes kérdést tenne fel, az nem tud visszaolvasni, mert nem tud, mert lehetetlen úgy, hogy most is a semmivel majdnem 2 oldal telt meg, nem egy ember meg ahelyett hogy leírná 3 szóban hogy mért hogy, leugatja hogy takaroggyá keresni, pedig ezt sokkal több fáradtság leírni. ilyen önkéntes rendtevõk.
de ettõl függetlenül jókat lehet itt mulatni:-)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nem ne hoztam elo, hanem te, ezt ne feledd ;)

A tapasztalatom pedig tovabbra is az, hogy a "nem szeretek versenyezni csak azert nem indulok" tipusu bringasok altalaban el vannak tajolva a sajat kepessegeiket illetoen. Pecsen, mint az orszag sok reszen, sok jo bringas van, paran versenyeznek is. Nagy reszuket ismerem. De visszterhetnenk az alap problemara, mert nem azokkal volt bajom akik nem versenyeznek, hanem azokkal, akik foloslegesen barmosagokat kerdeznek.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Nem az a fajta vagyok, aki egy pályán szeret menni. És én magát a versenyzést nem szeretem. Én bringázni szeretek, nem "odab@szni" a másiknak. De ha bekerültem ebbe az örvénybe, hát baszki, még a végén komolyan ráveszem magam, mert itt ezek szerint tényleg csak az tud bringázni, akinek érme van. Ezzel pedig eddig rhadtul nem értettem egyet és remélem ha mélyebben belegondol akárki is, az szintén... Amúgy Pécsen sztem senki sem szereti ezt a versenyzõsdit, pedig egyszer lehet, hogy páran nagy meglepetést okoznának... De mindegy. És eszembe sem jutott megkérdõjelezni tudásod és tapasztalatod vole... Bár mosolyt csal az arcomra a hozzáállásod.

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nyah, latom lemaradtam valamirol :)

Nos, en azert irtam amit irtam, mert szerencsetlen azt sem tudja mi micsoda. Amit mondott, az olyan, mintha valaki turazasra 6TI Hope- ot venne, mert neki mar a tobbi nem eleg jo.

A masik fele pedig a kovetkezo kerdesben keresendo:

Szerintetek mi a jobb trialra????

A ket valasztas volt a Hayes HFX9 203 es az Avid BB7 203. Aki kicsit is ert hozza az nem kerdez ekkora baromsagot, aki pedig meg kicsit sem ert hozza, ott felmerul a kerdes, hogy van -e ertelme az egesznek.

Az ertelmes emberekkel nincs bajom, eddig mindenkinek segitettem akinek normalis problemaja volt, akar privit irt, akar emailt, de mar egy ideje nagyon unom a kovetkezo kategorias kerdeseket:
...
Streetre szeretnek valami jo vazat venni ami birja, a kovetkezoket neztem: RMX, GT DHi, Karpiel
...
Szerintetek a Hope 6TI tarcsafek eleg jol fog, es megbizhato? Jah, amugy a baratnommel szoktam turazgatni az alfoldon.
...
Sziasztok, telot szeretnek venni. Eddig Shiver-t akartam, de most a 888 jobban tetszik mert fekete. Amugyis szeretem a Marzot, bar meg soha nem volt semmilyen Marzo villam, de a haverok szerint jo. Most egy Matrix Airburn vazam van, melyikkel lenne jobb a villaszog?
...
3" -os gumi hol lehet kapni? Es belemegy a Merida Matts vazba? Ha nem, akkor vagjam le az oldalso butykoket, mert ugy tuti belefer, havernak is ugy van... Amugy dirtre kene.
...
Valami megabrutal hajtokar kene. Most van olcson amcsiban CrMo, ilyet tudna valaki hozni? Es nem tul nehez, mert igazabol 50 kilo vagyok, de epitettunk egy ugratot es neha kimegyek oda, es nem akarom hogy lecsoffadjon.

Ez persze mind csak pelda, de aki gyakrabban figyeli a tech rovatokat annak ismeros lehet nehany problema. Termeszetesen 99% -ban nincs meg ra a penz, csak kerdeznek baromsagot, mert ha egy evig sporolnak akkor majd olyat akarnak venni ami biztos jo.

Mar mondtam parszor, hogy felolem mindenki azt vesz amit akar, de ha ugysem fogadja meg a tanacsainkat, akkor jobb ha nem is kerdez, mert csak foloslegesen telnek itt a lapok, es ha valakinek ertelmes kerdese lenne, az nem talal ra valaszt, mert ezer oldalt nem tud visszaolvasni.

Kolyok, nincs most bringam, de ha lesz, barmikor szivesen elugrok veled versenyezni, mert en szeretek megmerkozni masokkal. Azon kivul azt vettem eszre, hogy mindenkinek csak addig nagy az arca, amig nem alla oda a rajtvonalra. Onnantol mindig van valami kifogas, amiert a haverokkal jobban megy otthon, azon az egy palyan amit ismer ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Teljesen igazad van,szerintem se jar jol,es f*szsag.De megse mondom neki azt,hogy oreg minek neked ilyen,jol lesz neked a corabike,nem nyomod te ugy.
Nah off vege

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
jajj ne kezd már ...

vegyen, amit akar, olyan szinten nem érdekel, mi a f*szommal túráztok, hogy képtelen vagyok szavakba önteni.
cserébe olvasd el mit irtam:

1. HÉTVÉGÉN -jóidõben- NÉHA túrázik.
ennek akármit mondasz nincs rá SZÜKSÉGE. a szükség számomra nem azt jelenti, hogy kell neki, mert tetszik, hanem, hogy a képességeit kihasználja e valamilyen szinten.
egy ilyen ember tök jó elvan egy v fékkel. ehelyett vesz egy deore féket, (mert nem ad ki egy hopeért 60 ezret) ami ugyanúgy fog, de cserébe nehezebb. gyakorlatilag -szubjektív szempontokat nem figyelembevéve- nem járt jól.

itt akár abba is hagyhatnánk.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
1.Muszaly az helyesen muszaj :)
2.Szerintem ez nagyon arcoskodo duma ez a "minek neked tarcsafek" cimu dolog.
Turazasra is miert ne venne valaki Hayest,vagy Hopeot?Szep kidolgozas,megtetszik neki,ugy gondolja hogy neki meger ennyi penzt,es megveszi.Nincs ezzel semmi baj.Mas kerdes en nem vennem meg,esetleg mas se,de nem az en dolgom megmondani hogy mire koltse a penzet,vagy eldonteni helyette hogy o mit tart jonak,es megmondani neki hogy oreg minek ez neked...
Ezt most csak azert irom mert tobb embernel talakoztam ezzel a fajta hozzaallassal,es nekem eleg unszimpatikus.Na.:)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
off

az jó lenne, növekedjen csak szépen lassan a hazai mezõny, nem árt neki ;)

on

tárcsafék jee. a õsz eleje óta használt kool stop fékpofám még több mint a felénél tart és jol fog. :D

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Málna, amit írtál az helyes... :D Kicsit nykatekerten, de valami ilyesmire akartam kilyukadni... Csak nem tetszett, amit vole írt. És ha muszáj :mybad: , hát lehet, hogy rászedem magam valami versenyre...

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
példa: túrázós emberkének aki hétvégén teker, nem kell tárcsafék, de ha mégis vesz egy középkategóriásat, jobban fog fogni -feleslegesen- és cserébe nehezebb is lesz. sok haszna nincs.

DE ha amúgy is tárcsaféket használ az ember és szüksége is van az idõjárás miatt, akkor lehet, hogy nem hülyeség venni egy deore helyett egy minit mondjuk. (csak hogy szelídebb részlegnél maradjak) jobb legfeljebb attól lesz, hogy örül neki, hogy milyen k*rva jó, viszont cserébe roszabb sem lesz.

ha meg olyan jol nyomod, nem muszály titkolni a tehetséged...

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
A többiek tudnak mesélni rólam is, és nincs sok eredményem, mert nem járok versenyre. Errõl ennyit. De pont vole írta, hogy "nyomod te olyan jól, hogy XY árcsafék ne lenne elég neked..." Szvsz mindenki jobbat akar... Akkor meg?!?! Pfff... Mindegy. Itt abba is fejeztem, mert úgy sincs semmi értelme mondanom...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
OFF
jól van, hova fajulunk, ráadásul nekem nem tisztem védeni a pockot, elég nagy az arca neki nélkülem is, megvédi magát, de: most mondtam volna, hogy harmadik lett kõszegen tavaly mk futamon? ez csak egy, amit én is láttam, biztos van neki sokkal több jó eredménye is. én nem versenyeznék vele, mert 99.99% a bukásom esélye. :P
és nem hiszem, hogy egy kerékpárhoz méltónak kell lenni. errõl a témáról zOrg tudna szépen mesélni, nekem bár ugyanaz a véleményem, õ mindig jobban megfogalmazza, szóval én most nem teszem :)
ON

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hehe... Lehet... És ha nem?!?!?! De a szavaknak ereje van! Így hát veled kezdem! Kihívlak hát egy párbajra! Csak te, meg én... Aztán jöhet vole is... Csak nehogy görcsöt kapjatok a sok pislogástól... :D:D:D

Edit: a meglepõen jól nyomja és a méltó rá közt igen sok különbség van...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
off: a kis pocok meglepõen jól tolja.... csak pislognál ugy érzem. ;) on

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
:) Ez egy off... És véletlen... De Vole, te biztos méltó vagy a gépedhez... ?!?! :D:D:D