Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

ha shimano gyárt post mountos féket, akkor az még milyen villára lenne jó a manitou-kon kívül? tudom van még pár egzotikus cucc, ami pm-es felfogatással jön

ez nyílvánvaló.
a kérdésem arra vonatkozott hogy az a féknyereg amit ishez gyártott az adapterrel jó lehet e manitoura?
de ezek szerint nem.
kösssz.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
srác,már mondtam hogy jó az a 9es hayes...
a kar kölömbözik cask a magtol,ugyan az a g2 nevû a munkahenger...

és a kis merevgéped ugy megfogja hogy meg lepõdsz...
fõleg mert eléggé merev a sherman meg a vázad háta is...

v fék után meg amugy is bármeik amit gondolkodsz fék jol fog...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mert hülye azért nem vagyok ...

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Ezek az apróbetüs részek folyton kizárják a lehetõségét egy jó kis kötözködésnek ! :D

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ha shimano gyárt post mountos féket, akkor az még milyen villára lenne jó a manitou-kon kívül? tudom van még pár egzotikus cucc, ami pm-es felfogatással jön

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
létezik olyan hogy IS->PM adapter bóvdenes deore-hoz?
olyasmit találgattam hogy a shimano külön féknyerget gyárt a postmountos villákhoz :\ szal ha van egy IS-es bovdenes deore akkor az nem lesz jo soha manitoura? :scratchhe

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nemkicsit:-D
az olcsósított hayes, az a müanyag comp, nem a hfx 9. ami egy teljes értékü fék. aki nem hiszi annak akár meg is mutathatom.

avid jól fog, de szerelésügyieg a 3 fék közül az utolsó utáni utáni utáni utáni utáni utáni utáni utáni utáni utáni utáni utáni.

saint meg drága lenne? kb annyiból jön ki mint a másik 2 fék.....
szal ki mit szeret azt veszi.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Azert mostmar jo lenne ha befejezned az allando irogatast. Felrevezeted csak a nepet a hulyesegeiddel :D :D :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
kössz a véleményeket, nálam a sorrend: 1., Avid/Saint 2., Hayes

a hayes hfx-9-rõl én is azt gondolom, hogy olcsósított változat...

saintrõl meg túl sok tapasztalatot nem hallottam, de mvel jókat írtatok róla ezért még várok :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
A legnagyobbakkal is elõfordul :D
Veled kicsit többször :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hát ezt a sole dolgot [is] benéztem :P

bocsesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 hozzászólás
menetrögzító sem mindig király, xt fékkar-távállítócsavarja ( legalábbis az enyém ) mozdíthatatlan.
az elõzõ féken 555 pedig folyton kimászott, abból kisajnálták. nem mintha nagy gond lenne hómméd festékcsepp...
Keep hands on bike at all times....

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
jó kis fék lenne ha nem csak egy dugattyú lenne benne....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Most én íron nektek, hogy keresõbe (Hayes+Sole) és ez a 6. eredmény:
http://www.pinkbike....ew&image=322032
http://www.pinkbike....ew&image=322031

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
elvileg van sole...

amugy igen, saint, az elsõ

avid/hayes már nehezebb, mert elvileg bajos fék a hayes, de ha meg jó, akkor mégiscsak egy jobban beváltt konstrukció

amugy meg, a mag is elég lol, olcsósítást illetõen... a festék kb dísznek van rajta... a karról durván lejött, sõt ahol fogom, az újjajim alatt is besárgult a fékkar... bezzeg az 555ös, egy két karcot leszámítva, mintha új lenne...
jah a széttört fékkar-távolság állító csavarról meg ne is beszéljünk... persze ha az elején kapott volna elég menetrögzítõt, akkor nem tört volna szét, de egy 50ezres féknél ne kelljen már ezzel faszkodni... fõleg úgy, hogy kb 5 éve szériahiba. Lol

szoval mégiscsak saint avid hayes

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

jah. és Hayes sole tárcsafék nincsen. van MX, HFX, meg elcamino.

http://www.kellys.sk...ass=21&prod=129
Akkor ezen mien fék van?;)
FuLL SpEEd oR NoThiNg

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás
Tamaska olyan harminckettõbõl ki lehet már hozni egy saintet nem?
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

latnat

latnat

vendég

• fórumtag
  • 168 hozzászólás

egy valamit mindig elfelejtetek a nagytárcsánál: nem csak a fékerõt növeli, hanme a hõvezetõképességet is, meg amugy is, kevésbbé melegszik a fûrendszer, tovább megbizható marad egy zuzós lefelén.

akkor valszeg veszek elõre egy 180 ast vagy 203 ast de hátra szerintem bõven elég kisebb, nem? meghát azért az hogy mennyire lassulsz függ atól is hogy milyen külsõd van nem? mer az tény h jobban fog de ha megfogja és a kerék meg csak csúszik akkor mi van?:D
Csak a hülyék tartanak rendet...
a zsenik átlátják a káoszt

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tAms: akkor mégiscsak lefeküdtél aludni éccaka :D

MitzkeY: szerintem a sorrend: 1. Saint, 2. Avid, 3. Hayes.

Hayes azért, mert túlságosan észrevehetõ rajta, hogy olcsósított verzió [számomra] az originál [mag] tipusokkal semmi bajom.

Avid azért, mert szerintem még nem kiforrott, ergo lehetnek gyermekbetegségei, és láttunk már olyat, hogy az amúgy remekjó termék hirtelen formahanyatlásnak indult miután átvette a gyártót a sram.

Saint azért nyerõ, mert még nem hallottam negatívumot felõle. És mert én személyszerint bízok a shimanoban. Nem olcsó, de teljesít.

ez saját véleményemet/érzéseimet tükrözi.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
Légyszi segítsetek, mert fontos lenne! Tehát tárcsafék vétel elõtt állok, és ez a három közül lenne valamelyik: Hayes HFX-9 (2004/2005), Avid Juicy Five (35 000 203-as tárcsával), vagy esetleg egy Saint-et rakok össze...

Voltam boltban, és kérdztem, hogy szervízelés szempontjábólk melyik a jobb. azt mondták, hogy az Avid ennyi pénzért sokkal jobb mint a HFX-9, mert kevesebb a baj vele, meg olyat is mondtak, hogy lehúzták az árcédulát a hayes-rõl, és lejött a festék!

Szerintetek melyik a jobb?

Elõre is kössz.