Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Legalább saccolni jól tudok.. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
hát cc-ben egy normál villa 55 körül kezdõdik, tárcsa ami normális 25-30, plusz az agy és a fûzés. (10k min.)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Köszönöm, így már tiszta. Persze logikus.. :)
Akkor nem úsznám meg villacsere nélkül, akkor ez azt hiszem napolva.. :( Gondolom, egy jobb tárcsás megoldás plusz egy villa, amire már érdemes váltani,kb egy 100-as.. Nna, ennyim mostanában nem lesz... (Van 30-am fejleszteni, de akkor lehet, hogy inkább cipõ és patent lesz..)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
elõre fontosabb a jó fék mint hátra. az elsõ fék adja a komplett fékerõ legalább 70%-át, fõleg ha lejtés van, mert a súlypontod elõre vándorol.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Valami magyarázat is társul hozzá? :)

Elég szar volt saras terepen a V-fékem. Úgy összeszedett minden szar szemetet, és olyan hangja volt, hogy már nekem fájt.. :) Egyébként elvagyok V-fékkel is, de gondoltam, ha fejlesztek, akkor inkább abba az irányba, mint egy jobb V-fék.. Valamit mindenképpen változtatni kell, mert a mostani nem igazán jó.. De még nincs eldöntve, csak puhatolózok..

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
az hülyeség:)
de nem értem miért nem jó egy véfék..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Gondoltam, majd tavasszal fejlesztek és veszek tárcsaféket V helyett, de ezek szerint, akkor lazán cserélnem kell a telót is miatta.. Hmm, arra már nem lesz pénzem..... :(

Az hülyeség, hogy csak hátul van tárcsafék és elõl V marad?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
azt a julie-t szerintem sincs értelem tuningolni: ugy van mint ahogy thez mondta a mozotuningal: addig sz*rakodsz vele, mig ráköltesz egy valag pénzt, aminek a felét nem veszed ki belõle mikor eladod, és olcsóbban és szenvedés nélkül meguszod, ha eladod és másikat (jobbat) veszel.
másik: ha a viszonylag nem erõmûvész julie csavarja a lábat, akkor minden más is fogja, nem a tárcsátmérõ a lényeg... szóval hiába váltasz 160-as tárcsás sh!mano-ra vagy hayes-re, azok csak még erõsebbek lesznek. a julie-hoz azért adnak elõre 180-as pizzát, mert 160-assal embertelenül gyenge lenne....

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Julist add el, vegyel mondjuk egy LX-et (vagy Saint-et, de ha a julis tekeri, akkor a saint is fogja, hiaba kis pizza:) ) es hozza ocsoer XT tarcsakat. Fekerovel nem lesz gondod. Garantalom. Ha az en 80-85 kilomat megfogja rendesen, akkor teged is szerintem.

Sziasztok, az lenne a problemám, hogy a KTM-emen elõl egy Rock Shox Duke Race van, ami alapjában véve szuper teló, de a 180as magura Júlia kissé tekeri. Eddig telócserén gondolkodtam, de a RS topicban ledumáltak róla....:)
Szóval most a fék van terítéken. Kérdésem a következõ: Tudja-e vki hogy az elsõ Magura J-.hoz (ezt alapban 180as tárcsával adják) hol tudok 160as adaptert venni? (mondanom sem kell hogy a kib@szott Malinál nem foglakoznak ezzel!) Illetve milyen tárcsát érdemes használni a 160asok közül a Julie fékpofáihoz? És végül: szeretném a fékkarokat LX-revagy XT-re cserélni, mert az eredeti "kompozit" olajtartály nem túl bizalomgerjesztõ.Egy ilyen mûtét kb. mennyibe van, gondolom, új vezeték is kell, miegymás, egyáltalán a Magura-féle folyadék használható Shimano karral? (no, lehet, h. nagy hülyeségeket kérdezek) Vagy szerintetek ez már túl komplikált, célszerûbb inkább 1ben aladni és venni egy új féket? Egyébként a teljesítményével eddig maximálisan meg vagyok elégedve...

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de a shimano-magura legalább egyedi és problémás....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
adapter (ha jó hozzá): 3000-4000 ft
160-as 6 csavaros xt tárcsa (ami olcsó, jó és van): 5000
deore fékkar: 8000
szerelés, olaj, légtelenítés: x ft

tehát ~16 ezerért tuningoltál egy julist

26 ezer egy lx kompletten, újonnan. szerinted megéri?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

Miért ne? (Hadd kötözködjek már 1 kicsit....;)) A tetbike-on ezt olvastam a Juliról, idézem: "Lehet többen hülyének fognak tartani emiatt, de én vettem hozzá Saint fékkarokat és shimano kábeleket, és már jobban fog mint egy XT(régebbi 4 dugós)!!

Ezt ott cseszted el, hogy bármit is elolvastál a Testbike-on...

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Ok, még kitalálom, mi légyen, elsõ körben pár boltot felhívok adapter ügyben, aztán majd meglátom.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ez cigánykodás, ami bejöhet, de ált olyannak nem szabad hinni hogy "jobb mint a khm"
mert õ ha julie-t vett, akkor valszeg pont annyi 4dugis XT-t próbált, és használt, csak rámondja hogy jobb, aztán egyszer megunja a vegyes féket, és vesz mégis egy 4 dugis régi xt-t.

leglaábbis ez szokott lenni, ez olyan kb mint a mozótuning. olcsó meg minden, mozog is, aztán beleun, és elmegy a boltba venni egy psylo-t, pike-t
és rájön hogy ez az összerakott is jó volt, de ez mennyivel jobb, és egyszerübb, és törödésmentesebb.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

Attol fuggetlenul hogy kompatibilis, inkabb ne probalkozz ilyennel. Egyszerubb ha eladod egyben, es veszel egy LX -et vagy egy XT -t, ahoz pedig van adapter es tarcsa is minden meretben. Vagy Hayes is van olcson, az is jo lenne helyette.

Miért ne? (Hadd kötözködjek már 1 kicsit....;)) A tetbike-on ezt olvastam a Juliról, idézem: "Lehet többen hülyének fognak tartani emiatt, de én vettem hozzá Saint fékkarokat és shimano kábeleket, és már jobban fog mint egy XT(régebbi 4 dugós)!! A nagy átmérõjû dugattyúk a féknyeregben és a kis átmérõjû dugattyúk a fékkarban nagyon nagy féknyomást állítanak elõ. Házilag ragasztottam hozzá pofát, olyan anyagból mint amilyen a kocsik és motorok fékjeiben vannak.
Egyszer hirtelen fékeztem és majdnem talajt nyaltam. 1 ujjal adagolható a fék és brutálisan is fog. Én használtam vettem még mûanyag fékkarral elõre+hátra 25E-ért most vettem hozzá új kábeleket és fékkarokat, és most járok 50E-nél(elõre+hátra), és jobb mint egy XT, meg persze olcsóbb. Vegyetek ilyen féket, és tuningoljátok!! Nekem kurvára bejött!!"
Csak Qra macerás, nem? lehet, h. neked van igazad Vole... Bár nem úsznûm meg óccsóbban, ha fékkakkart meg adaptert cserélek? Télleg, igazából az adapter a kardinális kérdés, a kar ráér.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Attol fuggetlenul hogy kompatibilis, inkabb ne probalkozz ilyennel. Egyszerubb ha eladod egyben, es veszel egy LX -et vagy egy XT -t, ahoz pedig van adapter es tarcsa is minden meretben. Vagy Hayes is van olcson, az is jo lenne helyette.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

no akkor:)
dotos fékolaj nem öli meg az ásványis féket(látszólag)
mármint shimano fék megy DOT 4.0-val(bár én nem eröltetném)
a hayest meg megöli a magura lötyi
amúgy pont ezért lehet használni a shimano fékkarokat magura féknyergekkel.
alá triál.

Bocs, most olvasom pár sorral feljebb, hogy a magura kompatibilis a shimanoval.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok, az lenne a problemám, hogy a KTM-emen elõl egy Rock Shox Duke Race van, ami alapjában véve szuper teló, de a 180as magura Júlia kissé tekeri. Eddig telócserén gondolkodtam, de a RS topicban ledumáltak róla....:)
Szóval most a fék van terítéken. Kérdésem a következõ: Tudja-e vki hogy az elsõ Magura J-.hoz (ezt alapban 180as tárcsával adják) hol tudok 160as adaptert venni? (mondanom sem kell hogy a kib@szott Malinál nem foglakoznak ezzel!) Illetve milyen tárcsát érdemes használni a 160asok közül a Julie fékpofáihoz? És végül: szeretném a fékkarokat LX-revagy XT-re cserélni, mert az eredeti "kompozit" olajtartály nem túl bizalomgerjesztõ.Egy ilyen mûtét kb. mennyibe van, gondolom, új vezeték is kell, miegymás, egyáltalán a Magura-féle folyadék használható Shimano karral? (no, lehet, h. nagy hülyeségeket kérdezek) Vagy szerintetek ez már túl komplikált, célszerûbb inkább 1ben aladni és venni egy új féket? Egyébként a teljesítményével eddig maximálisan meg vagyok elégedve...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
megrendeltem

lesz ami lesz:)

párki: he?:chin:
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

az lesz

szeretek kísérleti nyúl lenni:)

én a formula óta nem akarok kisérleti nyul lenni. :D
a juci eddig ugy tûnik bevált nagyjából mindenkinek.