Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Írta 2005. december 14. - 21:24
Írta 2005. december 14. - 21:16
Tudom, hogy nem szeretitek a "szerintetek melyiket vegyem meg?" kérdéseket, de szeretném kikérni mindenki véleményét. A helyzet az, hogy ajánlottak egy Magura Julie 2005-ös tárcsaféket mindenestõl pár 1000 Ft-al drágábban, mint egy full Avid BB5-ös szett(fékkarral együtt). Errõl a Maguráról elég sok fikát olvastam, az Avidról viszont szinte csak jót. Megéri-e a Magura, vagy inkább ugyanannyiért az Avid? Tud-e többet a Magura, mint az Avid (tehát most nem az ár/érték arány érdekel, hanem a kettõ közti teljesítménykülönbség)?
Van egy eladó, alig használt Juliám....
Írta 2005. december 14. - 21:08
ööö namost sorjában:
a julie olyan erõs (ha egyáltalán) egy 180-as tárcsával mint egy más rendesen megalkotott fék (lx) 160-assal. az nem tudom honnan jön, hogy ha a julie csavarja a fék lábát, akkor egy más fék (ami biztosan erõsebb 160-as tárcsával mint a julie 180-assal) majd kevéssé fogja csavarni. pont ugy fogja csavarni. ha nem jobban...
nincs összefüggés ilyen téren a tárcsaátmérõben.
ha ennyire parázol a kis csavarodástól vegyél tömör menetes tengelyt az elsõagyba. vagy egy elsõagyat, aminek tömör menetes a tengelye. vagy egybõ egy 20mm-eres boltonos villát.
na, ez azért már izgalmasabb téma. "nincs összefüggés ilyen téren a tárcsaátmérõben."- ezek szerint a nagyobb tárcsa nem hat a villa lábára jobban? aszittem...ennek utána fogok járni, mert ha igazad van, akkor a végén a vázon kívül majd mindent cserélnem kell a gépen
Írta 2005. december 14. - 21:03
Al, nem RST hanem Duke
Amugy imadom az ilyen fekprobalgatasokat.
"haverom bringajan"
Bazzeg, az a bringa valszeg teljesen mas mint a tied. Nehezebb/konyebb kerek, teljesen mas geomtria, mas beallitasok, esetleg szarul felrakott fek vagy mar el van cseszve a fekpofa ( olajos lett korabban es kitisztitottak, az sosem lesz a regi, vagy mar egyszer-ketszer besult neki ). Szoval a lenyeg, hogy ket feket csak akkor lehet hasonlitani egymashoz, ha ugyan az az ember hasznalta, ugyanazon a bringan, ugyanolyan jol/rosszul beallitva/karbantartva. Akkor lesz hiteles a dolog. Hallottam mar en is annyi mindent hogy kinek mi volt jo vagy nem volt jo...
Eh, most vagy én vok nadzson hüje, vagy ti nadzson okosak... Könyörgök, a f@szom akar hasonlítgatni, mivel nem vagyok se mérnök, se profi bringás, aki techikailag képben van, csak egy példát írtam le. Sejtem ám én is, hogy a fékhatás sok-sok tényezõtõl függ, csak arra céloztam, hogy ÉN személy szerint csont meg vagyok elégedve a Julie-val. Ezt válaszképp írom a JULIE VS AVID kérdésre is. Amikor bovdenes Deorém volt (csak le ne üvöltsétek a hajam, hogy az mennyivel másabb, mint az Avid), azért rendesen erõkifejtésbe került a fékkar húzása.
Írta 2005. december 14. - 20:42
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. december 14. - 20:40
Írta 2005. december 14. - 20:30
Amugy imadom az ilyen fekprobalgatasokat.
"haverom bringajan"
Bazzeg, az a bringa valszeg teljesen mas mint a tied. Nehezebb/konyebb kerek, teljesen mas geomtria, mas beallitasok, esetleg szarul felrakott fek vagy mar el van cseszve a fekpofa ( olajos lett korabban es kitisztitottak, az sosem lesz a regi, vagy mar egyszer-ketszer besult neki ). Szoval a lenyeg, hogy ket feket csak akkor lehet hasonlitani egymashoz, ha ugyan az az ember hasznalta, ugyanazon a bringan, ugyanolyan jol/rosszul beallitva/karbantartva. Akkor lesz hiteles a dolog. Hallottam mar en is annyi mindent hogy kinek mi volt jo vagy nem volt jo...
I`m as fast as nobody!
Írta 2005. december 14. - 20:21
a julie olyan erõs (ha egyáltalán) egy 180-as tárcsával mint egy más rendesen megalkotott fék (lx) 160-assal. az nem tudom honnan jön, hogy ha a julie csavarja a fék lábát, akkor egy más fék (ami biztosan erõsebb 160-as tárcsával mint a julie 180-assal) majd kevéssé fogja csavarni. pont ugy fogja csavarni. ha nem jobban...
nincs összefüggés ilyen téren a tárcsaátmérõben.
ha ennyire parázol a kis csavarodástól vegyél tömör menetes tengelyt az elsõagyba. vagy egy elsõagyat, aminek tömör menetes a tengelye. vagy egybõ egy 20mm-eres boltonos villát.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. december 14. - 20:01
vegyel egy jo villat, [gyujts ra] amin van vefek meg tarcsa konzol is, [altalaban a CC telokon meg van mind2] es majd kesobb meg megveszed a tarcsat is ra. addig meg elszalad vefekkel is. szerintem.
Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink
Let the people speak
Írta 2005. december 14. - 19:36
Ne húzd olyan erõsen...és spóroltál egy csomó pénzt:)
Hehehehe, ez jó ötlet...Lehet h. le is szerelem az elsõt...
Írta 2005. december 14. - 19:33
Írta 2005. december 14. - 19:29
akkor mér akarod lecserélni ? ....bocs nem emléxem az elõzményekre.....
Kicsivel elõrébb leírtam, hogy elõl 180as tárcsa van, ami tekeri a Duke Race vellámat...Meg CC-re elég a 160as is. Szerintem. De gányolni nem akarok. Mármint a fékkel.
Egyébként az elõbb vki azt írta, az, hogy a villa tekedik, nem attól függ, h. nagy a tárcsa...Hát akkor mitõl?
Írta 2005. december 14. - 19:19
akkor mér akarod lecserélni ? ....bocs nem emléxem az elõzményekre.....Félreértesz, Thez!!!!!!Kösz a tanácsokat, sztem eladom a Magurát és veszek egy LX-et, Deoré-t vagy vmi ilyesmit.De ismétlem: nálam tökéletesen bevált a Julie...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. december 14. - 19:17
Írta 2005. december 14. - 19:16
szarul összerakott, és beállított fék sose lesz jó(mint az általad tesztelt hfx)
mert furamód annak akinek van, annak mind jó. annak nem jó sosem, akinek más féke van, és csak próbálta:)
ahogy gondolod. de annyi pénzbõl már kapsz olyan féket is, amiért nem kell futkosnod, etc...
elmész a boltba, és megveszel egy pár LX-et. tökéletes lesz
de eheleyett veszel fékkart, csövet, olajat, összerakod, feltöltöd, csináltatsz fékpofát, végülis ha van idõd meg kedved, csináld meg.
de jobb nem lesz egy rendes gyári féknél, ezt most le merem fogadni.
Félreértesz, Thez!!!!!!Kösz a tanácsokat, sztem eladom a Magurát és veszek egy LX-et, Deoré-t vagy vmi ilyesmit.De ismétlem: nálam tökéletesen bevált a Julie...
Írta 2005. december 14. - 18:54
mert furamód annak akinek van, annak mind jó. annak nem jó sosem, akinek más féke van, és csak próbálta:)
ahogy gondolod. de annyi pénzbõl már kapsz olyan féket is, amiért nem kell futkosnod, etc...
elmész a boltba, és megveszel egy pár LX-et. tökéletes lesz
de eheleyett veszel fékkart, csövet, olajat, összerakod, feltöltöd, csináltatsz fékpofát, végülis ha van idõd meg kedved, csináld meg.
de jobb nem lesz egy rendes gyári féknél, ezt most le merem fogadni.
Írta 2005. december 14. - 18:40
azt a julie-t szerintem sincs értelem tuningolni: ugy van mint ahogy thez mondta a mozotuningal: addig sz*rakodsz vele, mig ráköltesz egy valag pénzt, aminek a felét nem veszed ki belõle mikor eladod, és olcsóbban és szenvedés nélkül meguszod, ha eladod és másikat (jobbat) veszel.
másik: ha a viszonylag nem erõmûvész julie csavarja a lábat, akkor minden más is fogja, nem a tárcsátmérõ a lényeg... szóval hiába váltasz 160-as tárcsás sh!mano-ra vagy hayes-re, azok csak még erõsebbek lesznek. a julie-hoz azért adnak elõre 180-as pizzát, mert 160-assal embertelenül gyenge lenne....
Kösz a tippeket srácok, de én azért igenis megvédeném a Juliskát!!!!!!!!!Semmi baj nincs a fékerõvel, bár olyan nagy összehasonlítási alapom nincs, tavaly használtam egy madzagos Deorét, az télleg kevés volt, utánna visszatértem a V fékhez és kb. 2-2fél hónapja van meg a Julie. De semmi gondom nincs vele. A cimborám HFX-9-et használ a Konáján, azt próbálgattam, de meg sem közelÍti a Magurát...(nyomáspot vándorlásról nem is beszélve :).Kipróbálta õ is az enyémet, az a éleménye, hogy irgalmatlanul erõs! Majd 1 mázsa vagyok, de fejre lehet vele állni simán, nem mintha ez lenne a célom. Biztos jobban képben vagytok, de nekem jó lenne ez a Magura, leszámítva, hogy tekeri a villát, meg hogy a Mali a forgalmazója...
Írta 2005. december 14. - 17:19
RAUH-Welt
B E G R I F F