Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Esetleg ha némi zsírt tolnál a bovdenre...?
http://kep.tar.hu/fuckbkv <frissítve: márc. 5> <Sportkiállítás képek is vannak>

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
rövid erõkaros volt, igen
és valóban elég erõs volt a rugója, jó kis ujjerõsítõ;)

editke a lentihez:

_szerintem_ a zsír felejtõs, mert odavonzza a koszt
Autist Team:)

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Akko rövidebbre hagyom... bár ugyanekkora hurokkal noname, vagy shimano bowdenház + simano bowden... Mint a takony :D
Egyébként eléggé tépni kell ezta 515öst... Conor asszem neked volt ugye? Neked milyenvolt? Egyébként eza rövid erõkaros, a hosszu erõkarost majd elõre rakom, ha lesz 1.kerekem.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ja, ott lesz a bibi
szerintem

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Halihó
Felraktam hátulra egy 515ös deore tárcsát 160as pizzaval. Vettem hozzá ilyen fémházas vagymi fehér/ezüst bowdenházat, meg valami új shimano bowdent, aminek sötétebb, ilyen sárgásszürkésebb szine van. És az a helyzet h nagyon szarul csuszik benne... nehéz is húzni a féket, és a féktest is lassan húzza vissza a féket... Mitõl van ez? Pedig aszitem hogyha jagwire akko az nemlesz olya szar.... Az lehet h elõl félméteres bowdenhéz van kormánypöri miatt ott szorul a nagyobb hurok miatt?

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
ok, én is így gondoltam, csak biztosra akartam menni.
igazából a belevésett "avid" felirat bizonytalanított el...

fuckbkv

fuckbkv

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 posts
Szerintem passzol(nia kéne)
http://kep.tar.hu/fuckbkv <frissítve: márc. 5> <Sportkiállítás képek is vannak>

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
igen

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
160-as is-pm avid(bele is van vésve) adapter ugye passzol egy hayeshez is?(ugyanúgy 160-as tárcsához)
?

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 posts

nekem egy az egyben ez a kombi van. fékem már elõbb volt, de ez nem számit. mindent magam raktam össze, beleértve a féket is. ha van kis bátorságod és ügyességed, nem probléma!

Szia jabbar!

A Saint fék beszerelésénél mire érdemes oldafigyelni? Engem most a rotor rögzítés ill. az olajjal való feltöltés érdekelne. Milyen olajat érdemes választani.
Nekem az üzletben, ahol voltam, azt mondták, hogy már elõre fel van töltve olajjal, de én komponensenként veszem a cuccot, így azért ez nem olyan biztos. Vagy?

Apropó! Neked melyik Pike van?

Köszi,
Laci

jabbar_aki_kristóf

jabbar_aki_kristóf

vendég

• fórumtag
  • 43 posts

Sziasztok!

Jövõ héten lesz meg a Pike elsõ teló + Saint fék. Mit kell tudni a felszerelésérõl? Meg lehet ezt otthon oldani vagy mindenképpen szervízben érdemes összeszereltetni? Itt elsõsorban a tárcsafékkel kapcsolatban várnék infót, a másikat meg majd a teleszkóp témában!

Köszi,
Laci

nekem egy az egyben ez a kombi van. fékem már elõbb volt, de ez nem számit. mindent magam raktam össze, beleértve a féket is. ha van kis bátorságod és ügyességed, nem probléma!
Mit mivan??

togoo

togoo

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
nekem diatech em van,

23000 ért vettem darabját annakidején( kb egy éve) és semmi gondom nincs vele, még csak hozzá sem nyúltam!

dj_sunny

dj_sunny

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sajnos én nem vettem észre amikor megvettem a tagtól. Na mind1, így jártam.
Veszek Avid-ot 7590Ft-ért láttam asszem.

togoo

togoo

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
én ugyanigy jártam a tárcsámmal!!!

Amikor mevettem, még a boltban észrevettem, hogy benyomta valaki, igy a kereskedõ visszavitte hogy csinálják meg, de ök sem tudták megcsinálni, igy kaptam egy ujjat:)

dj_sunny

dj_sunny

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Sikerült megoldani, bár a betéteket nem szedtem ki. Kicsit jobban be kell most húznom a fékkart, hogy meglegyen a szokásos fékhatás.
Viszont a gondom nem oldódott meg. Egész délelõtt szívtam, mert a tárcsa hozzáért a fékbetéthez. Aztán nem mentem semmire, cserélni kell a féktárcsámat. Frankó, hopp ugrott egy 10-esFeltöltött kép És most nincs elsõfékemFeltöltött kép

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
betét kivesz, csavarhúzóval szétfeszít, betét visszarak, örül

dj_sunny

dj_sunny

vendég

• fórumtag
  • 25 posts
Segítség kellene! Tárcsafékem levétele után véletlenül behúztam a fékkart és összeszorult egymáshoz a két fékpofa, úgymaradt a dugatyú! Ilyenkor mit lehet tenni? A fékem Shimano 05 LX.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
az avidot nem lehet annyira szarul beállítani, hogy gyenge legyen. max nem lesz 100%os, hanem 90. meg a bekopás se hosszú idõ...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
07aszp: Ez nem kompatibilis vele?
neo76: elvileg nagy gondod nem lehet vele, kövesd a manualban található leírást és pöpec kis féked lesz.
cp: majdnem, de leírom akkor:
- féket felszerelted, idáig megvagy
- a kúpos alátétek feletti csavart kilazítod
- a féket addig állítgatod, hogy kb 1/3-2/3 arányban legyen a tárcsa közelebb a külsõ feléhez
- betekered a külsö és a belsõ tekerõt is hogy fixen rögzüljön a féktest tartva az arányokat
- rögzíted a féktestet a kúpos alátétek feletti csavarokkal
- rögzíted a bovdent amilyen feszesre csak tudod
- kifelé tekered a mindkét állító tárcsát 2-3 kattanásnyival
ha minden jól csináltál, akkor párhuzamosnak kell lennie a féknek a tárcsával és nem szabad beleérnie a pofáknak. de mivel ez nem egy ideális világ ezért valamennyire mindíg bele fog érni.
manual szerint 20-30 komplett stop kell a teljes bekopáshoz, de két sípályával ez megoldható ;)
ha ezek után sem fog a féked akkor valamit nagyon elb.sztál

CP`

CP`

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Azt hiszem rosszul fejeztem ki magam :)

Tehát az fékpofa, amit a bovden húz fedén van bent a helyén, azért az alja hamarabb ér oda mint a teteje. Nem utdom ez mennyit számítat :)
Angolul nem étek túl jól de próbáltam követni a manuált, bár a beállítás elég egyértelmûnek tûnik.
A féktest álljon párhuzasmosan a tárcsával, a pofák legyenek minnél közelebb a tárcsához, úgy hogy mér ne érjenek bele, a bovden legyen feszes. nemde? :)