Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

A betetek amugy kicsit domboruak a kopastol kozeptajton a rotor oriasi lyukai miatt ez elkerulhetetlen.

Nem emiatt kopik szarul a pofa, hanem azert, mert ahol a dugattyu nyomja, ott nagyobb erot kap, mig a dugattyurol lelogo fekpofaresz kicsit el tud hajolni.

A feloldalas fekpofa kopas pedig valszeg abbol adodik, hogy mindegyik hidraulikus tarcsafek azon az oldalon picivel erosebb amelyik oldalon az olajnyomas megerkezik. Ez annyira azert nem jelentos, ezert valszeg a dugattyud nem mozog rendesen. Szet kell bontani a rendszert teljesen, es ujra osszerakni. Ha nem akarod otthon berhelni a Hayest, akkor szolj a Misinek, gyonyoruen megcsinalja neked.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
attól hogy luk van benne, ott sem kopik kevésbé mint máshol, mert a tárcsa nem homorú
amúgy szerintem azért van az önbeállítás hogy ne kelljen úgy játszani vele mint pl az aviddal...

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

nekem középen van a pizza, párhuzamos a fékkel a tárcsa, minden jo, de az egyik pofát enyém is jobban koptatja hátul.
ja, hayes.
nemtommé... könnyebben jár biztos, vagy az önbeálló cucc hamarabb nyomja oda kicsit a dugattyút, és egy kicsit erösebben is biztos.
bár nemtudom akkor hogy nem nyomja oldalra a tárcsát.
jaj!

Az semmikepp sem jo.
Bar nem vagyok professzor a temaban ,de azt hiszem igy lehet ahogy irtad.
Elvileg a hayes onbeallo rendszere pont azert van hogy ne legyen problema a beallitas es a kopasbol adodo elallitodas. Elofordulhat azonban olyan ,hogy koszos lesz a henger es az egyik oldalon "lassabban" er a rotorhoz a betet. Igy az egyik oldal jobban kopik. (Ez igy hulyen hangzik ha valaki ismeri a fizikat tudom, de pl a shimano xt -nel miert van az hogy sokkal konnyebben tudod allitani a kozeppontot horizontalisan mig a hayes-nel nem. Csak valami eros targyal.)
Ugyanez van akkor is ha legtelenitettel vagy olajat csereltel.
Az onbeallo rendszer uis helyetted allitja "kozepre" a beteteket ami nem minden esetben jo.
En azt csinaltam hogy nem a kartyahoz lottem be (mivel az tul nagy jatekot hagy es kesobb meg felreallitodhat) hanem megneztem mennyire jott ki a ket munkahenger a hazabol :) es kezzel kiegyenlitettem a kulonbseget elvileg ez esetben kozepen kell lennie a rotornak is,ha nem akkor a feknyergen kell meg allitani. Ha igy sincs kozepen a dolog, akkor hagyni kell neki hagy csinalja, igy (a rotornak megfeleloen) "kozepre" fog allni. Lehet hajlott a rotor is, vagy egyszer kicsit rosszul tetted vissza a kereket. Ez nem egyszeru, ez hayes :) De azert jo kis fek ha jol be van love. A betetek amugy kicsit domboruak a kopastol kozeptajton a rotor oriasi lyukai miatt ez elkerulhetetlen.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
az lehet hogy elöször oda ér el a nyomás, azt benyomja, és aztán kanyarodik vissza a másik dugattyúhoz
ez talán okozhatja
amúgy kész a saintem, saint kar, nyereg, simanó drót, XT 203as pizza
hibátlan :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nekem középen van a pizza, párhuzamos a fékkel a tárcsa, minden jo, de az egyik pofát enyém is jobban koptatja hátul.
ja, hayes.
nemtommé... könnyebben jár biztos, vagy az önbeálló cucc hamarabb nyomja oda kicsit a dugattyút, és egy kicsit erösebben is biztos.
bár nemtudom akkor hogy nem nyomja oldalra a tárcsát.
jaj!

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
ha az egyik oldal hozzáér, igen hamar el tud kopni annyira hogy utána baszhatod
de lehet hogy nem volt pont középen
lehet hogy megdöglött a szomszéd tehene
nemtudom

Shaman

Shaman

vendég

• fórumtag
  • 237 posts
kb semmitõl. a 203 as tárcsa nem ( sem ) olyan merev, h kibírja a féloldali fékpofázást.
ha folyamatosan hozzáérne az egyik pofa, akkor sem kopik el. szal lehet ócska anyag. más nagyon nem..
Keep hands on bike at all times....

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Az mitõl lehet, hogy a 2 fékpofából az egyik csontra el van kopva a másik meg még hónapokra jó lenne ? Hayes HFX Mag HD amúgy, hátúl, 203mm tárcsa.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
elvileg középen van mindig:D
de oldalra nem tudja, azt neked kell összejátszani vele

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
zolle: pont te mondod, hogy hibátlan? :D Bár a legelsõ lépés annak idején a festékréteg eltávolítása volt, az kellett, hogy egyáltalán menni lehessen a bringával.

Tényleg, az úszó rendszerben nem tudja magát "nem pont középre" pozicionálni a pofa? Bár asszem nem...

--Trifo

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
naja, a lowend villáknál szarnak a derékszög párhuzamra, legyen valahogy azt csók.
sztem ne kezdd el reszelgetni a teló lábát, mert kitudja hogy kezd el kenõdni a kis magnézium fülecske
a tengelyre aláltét sztem hibátlan ;)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Nah, Sram 9.0 vs. Mozo R500... Ezekkel küzdök mostanság. A Mozo telónak olyan szépen állnak az IS szemei, hogy 8-ast hajlít a tárcsába. Kialátéteztem. Most egyenesen fogja meg a tárcsát, viszont kijjebb kellene jönnie vagy 5 tizeddel. Legalább. Álljak neki telót reszelgetni? Grrrrr!
Na most volt egy kókány akcióm: alátét a tengelyre a villa és az agy közé. Most jónak tûnik, de hogy meddig, arról fogalmam sincs.

--Trifo

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Saint fékkarnál egyenes, ezt hívják egyenes becsatlakozásnak
a félnyeregnél többnyire mindegyik "banjo"val csatlakozik, ami kb 90fokos ;)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a hayes szerintem sose lesz ilyen pofáraesõs fék :) de ha gondolod, elcseréljük ;) a tárcsákat megtartom.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
a gyári szvsz meg elég jó :D ( a keménynek hívott gyantás... lol-faktor)

de ha olyat akarsz, ami mindenkinek bejön, akkor ebct szvsz.

CorsairXMS

CorsairXMS

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
az mit jelent?
mármint milyen a normális?mert szerintem a gyárinál még ez is mérföldekkel jobb.
"a swallow don't make a summer but tomorrow has to start somewhere" és faithless-nél reklamáljatok a nyelvtani helyesség miatt :)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
akkor itt az ideje, hogy v3egyél egy pár_normális_ fékbetétet ;)

CorsairXMS

CorsairXMS

vendég

• fórumtag
  • 100 posts

saint munkahenger 90 fokos (nekem) xt kar egyenes.

jja...én is igy gondoltam.dea akarra rakhatsz 90 est is meg simát is.
amugy a saint egy isten.
nekem hayes mag hd van koolstop fékbetéttel gyári fékcsövel királyul légtelenitve fékpofa bekopva.
És haverom cigány sram fékkaros avid tárcsás saint mukahengeres féke meg ugy fog hogy majdnem pofára estem vele.
Majdnem megörültem amikor meghuztam a kart...ja és nem beszélve arról hogy sh!mano fékcsövel van..
"a swallow don't make a summer but tomorrow has to start somewhere" és faithless-nél reklamáljatok a nyelvtani helyesség miatt :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
saint munkahenger 90 fokos (nekem) xt kar egyenes.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

CorsairXMS

CorsairXMS

vendég

• fórumtag
  • 100 posts
amugy meg nemom szénten miért ne 90 fokos lenne?
Mármint nekem nem saint van de haveromnak igen és neki 90fokos csati van rajta.
és ibike-on is az van...
söt szerintem a munkahengerre csak 90° megy rá...