Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Igen, vki a RS topikban (lehet h. épp te voltál:)) a Pike-ot is ajánlotta, de gondolom ott plusz pénz az agycsere

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha viszont ily súlyos vagy, akkor érdemesebb ténylegesen váltani egy 32-es becsúszós villára, az meg fogja köszönni neked hogy!
nem a fék miatt, vagyis itt már ez csak kisebb falat.
egyszerüen a reba jobban elviselné a kapott dolgokat, és ezért bólogatott ennyire alattad a mostani villád is.
tehát érdemes a csere mindenképp, és egy villából addig kell kiszállni amíg megteheted, azaz jó állapotban van..
tehát itt az idõ, a féket meg tartsd meg ha tényleg így megfogott;) azzal nem lesz gond.
a reba meg pike, tényleg sokkal merevebbek, mint a 30as becsúszós társaik

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

semmi baja nem lesz;)
de azért cseréld le a magurákat az lxre;) vagy te tod:)

ugye minél vastagabb a becsúszó, erõsebb a váll, annál merevebb az egész villa...
de a cc cuccnál nem ez a lényeg, hanem a súly inkább....
maradjon a cucc, felejtsd el az egészet!

psylo-m is ezt csinálta, pedig egy durva használatra termett villa(relatív)

A súly nálam annyira nem szempont mert közel mázsa vagyok...még ha szezonig leadok pár kilót, akkor is tök mindegy, hogy 1700 vagy 2000 gramm a villa. Mind1, azért elmegyek, megkérdem mennyibe lenne a csere, a Reba meg a BB7 is már régóta a vágy titokzatos tárgya nálam, ha óccsón megúszom, cserélek (a ktm-be amúgy is jobban passzol a 100at mozgó villa, meg mivel mázsa vagyok eléggé beül alattam)

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

te tényleg pro lehetsz, ha ilyesmi zavar és ezért elköltesz egy csomó pénzt :) de mivel a te pénzed rajta.

aviddal meg várjuk meg kalát neki volt és az õ véleménye tényleg objektív és tárgyilagos és részletesen megindokolt, de megkérdeném diget is mert õ nagy tech guru.

Az avid tökéletes választás lesz, hibátlan fék, remek döntés!:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
semmi baja nem lesz;)
de azért cseréld le a magurákat az lxre;) vagy te tod:)

ugye minél vastagabb a becsúszó, erõsebb a váll, annál merevebb az egész villa...
de a cc cuccnál nem ez a lényeg, hanem a súly inkább....
maradjon a cucc, felejtsd el az egészet!

psylo-m is ezt csinálta, pedig egy durva használatra termett villa(relatív)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
te tényleg pro lehetsz, ha ilyesmi zavar és ezért elköltesz egy csomó pénzt :) de mivel a te pénzed rajta.

aviddal meg várjuk meg kalát neki volt és az õ véleménye tényleg objektív és tárgyilagos és részletesen megindokolt, de megkérdeném diget is mert õ nagy tech guru.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
jó hát legközelebb fogalmazd meg a problémádat érthetõen Feltöltött kép
annak nem sok köze van a fékhez, az a villa rugalmasságából adódik és csak a duplavállas villával lehet nagy (de nem teljes) mértékben kiküszöbölni.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts

csavarodás az az amikor a villaláb, amelyiken van a tárcsa, a tengely, mint becsúszószár körül elkezd tekeregni

az hogy bólogat, az más tészta, az a villa rugalmasságából adódik, de ezen változtatni nem tudsz, az RS(legtöbb, fõleg cécó és psylo cuccai) ilyen!
ezért nehogy eladd!

de akkor úgy érzem rátapintottam megint:)

maradhat minden;)

ehehehe, én lenni kezdõ :)...akkor én valóban a rugalmasságáról beszéltem eddig. de ez hosszú távon nem probléma? pedig a Duke race nem egy sid-féle nagyon kikönnyített vella

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
csavarodás az az amikor a villaláb, amelyiken van a tárcsa, a tengely, mint becsúszószár körül elkezd tekeregni

az hogy bólogat, az más tészta, az a villa rugalmasságából adódik, de ezen változtatni nem tudsz, az RS(legtöbb, fõleg cécó és psylo cuccai) ilyen!
ezért nehogy eladd!

de akkor úgy érzem rátapintottam megint:)

maradhat minden;)

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Még annyit, hogy nincs hideg :), meg a csavarodás alatt én (lehet hogy teljesen ostobán) az elõre hátra bólogatást értettem, mármint hogy a villaszár nem oldalirányba mozdul el, hanem a bringa hátulja felé mozdul el a szár....kövezzetek meg ha eddig hülyeséget irtam (vagy most)

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Eh, arra jutottam, hogy elmegyek az 1ik kedvenc bótomba, ahol beszámítják a használt cuccokat, beadom a Duke Rcae-t meg a Julie-t (arra még van majd' 1 év gari) kiegészítem a pénzt és veszek egy alap reba-t meg egy 160as BB7est elõre-hátra. A BB7-et egyébként használja itt vki? Vélemény?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
a másik meg hogy.. ha téped a féket akkor lehet hogy ugyanúgy fog mint egy xt egy ujjal.
de a villának nem számít hogy hogy markolod meg, ha blokkol a kerék, ugyanúgy fog. ergó tökmind1 h bowdenes alivio van rajta, vagy egy 4dugis XT ugyanúgy tudja csavarni, ha tezsi
de továbbra sem csavarta nekem sem a mozót, sem a suntourt a 203as hayes, a pike-és boxxer párosról nem is beszélve.

sokkal inkább az tünt fel hogy elõre hátra rugalmas egy kicsit az elöbbi kettõ:)

a csavarodás ellenszere lehet az is hogy meghúzzuk a gyorszárat, nem csak ráhajtuk.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
csak úgy gondolatébresztésként kérdem, de komolyan arról beszélünk hogy a julis!!! csavarja a telót és összedõl a világ? akkor mit csinál pl egy xt vele? vagy egy siddel? ez most tényleg valós probléma vagy túl hideg van és ráértek gondolkodni? mint conor a tengelyanyaggal és pzs a 100 gramm alatti belsõkkel? csak úgy kérdem.

nekem mondjuk egy sr-en van fent alivio agyakkal de igazából nem érzem hogy keresztbefordítaná. :rolleyes:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
fogod az elsõagyat.
fogsz egy esztergályost, megkéred hogy fúrja fel 10mm-re a lyukat
fogsz egy 10mm-es ALU tengelyt, majd rá kettõ könnyû, de erõs anyát.
és cssavarodás máris alig jelentkezik.
és szinte 5e alatt megvan az egész tuning.
ja, és igen, 3.5 grammal nehezebb mint a gyorszáras megoldás!(egy high end wc sid-nél, és szintén high end alig 1 kilós karbonváznál lehet számít ez a súly, de ha már másfél kló felett van a váz, és ugyanennyi felett a villa, akkor szvsz jelentéktelen dolog)

kareljoe

kareljoe

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Szóval aszongyátok hogy jobb mielõbb orvosolni a problémát és hiába cserélném le a tárcsát 160ra vagy nem fogna a Julie vagy akkor is tekerné-illetve ez állna fent akkor is, ha másik, erõsebb féket szerelnék fel. Hmmm...többe fog ez kerülni, mint gondoltam.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
Feltöltött kép
ilyesmi. súlyban mondjuk szerintem a két anya dob rajta nagyot, ha a tengely normális anyagból van, esetleg még lukas is. nekem van otthon egy, amiben tömör acél tengely van, na attól lett kõagy :)

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Ellenben nem tekeredik a villa (annyira).. Olyan brutális csak nem lehet a súly különbség..

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
meg lassabban bontható ugye..
Van állásom...:bananadan

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Nehezebb mint a sima gyorszaras megoldas.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,206 posts
Thez: ez mit is jelent pontosan? Nem érteni hozzá eleget.. :)
Ha ilyen egyszerû, akkor miért nem használja mindenki ezt. Vagy nem ilyen egyszerû? Vagy van valami hátrány is ennek a megoldásnak?