Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek
Írta 2005. május 29. - 17:08
Írta 2005. május 29. - 15:38
http://bikemag.hu/ap...hp?siteid=29151
ezért szerintetek mennyit lehet kérni reálisan?
tárcsa nélkül, pofák 50-60%osak kb, van még rajtuk anyag...
köszi
Írta 2005. május 29. - 13:30
Goodridge-t tudom hogy rohadt drága,mert már utánna jártam,ezért érdekelne hogy nokonnak van-e ilyesmi csöve!Esetleg a jagwire két hidrásfékcsöve közül megfelelne-e nekem erre a célra vmelyik??!!
Ha vki használat után tud értékelhetõt szólni akkor szívesen hallgatom
Írta 2005. május 28. - 14:47
bár nekem a kis pöcök a csõ végén fémbõl van, de az mag-hoz volt adva gyárilag.
tökéletes ezzel.
Írta 2005. május 28. - 11:45
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. május 28. - 11:39
Írta 2005. május 27. - 19:10
cseréld ki saját tárcsáit.
12 csavar.
vagy van méretbeli különbség?
saját pizzával mindig optimálisabb a fékhatás.
jaja, sajnos méret miatt alakul így...
de szóval nagy különbség nem lesz, ugye ?
Írta 2005. május 26. - 23:44
hi
na ugynezki hayes tárcsára megy a deorem, és veszek egy hfx-9et, ami megy hátra shimano tárcsára..
ez így mûködik, nem akadnak össze, fogni fog rendesen, ugye ?
hayes-shimano tárcsa között van valami különbség?
tárcsával lehet valamit csinálni, felületével, h jobb legyen ?
525ös tárcsáról van szó, ami menne a hfx9el..
kösz
cseréld ki saját tárcsáit.
12 csavar.
vagy van méretbeli különbség?
saját pizzával mindig optimálisabb a fékhatás.
Írta 2005. május 26. - 23:22
esetleg megtisztitani tárcsatisztitóval.
de az csak a dzsúcct szedi le. (javítani nem javít rajta, érted...)
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. május 26. - 21:07
na ugynezki hayes tárcsára megy a deorem, és veszek egy hfx-9et, ami megy hátra shimano tárcsára..
ez így mûködik, nem akadnak össze, fogni fog rendesen, ugye ?
hayes-shimano tárcsa között van valami különbség?
525ös tárcsáról van szó, ami menne a hfx9el..
kösz
Írta 2005. május 26. - 13:30
http://plaza.i-shop....ndex.php?c=1538 -mondjuk ez kicsit nagy...De a legtutibb egy merooras kulcs (nem tudja valaki hol lehet olyat kapni, mintha 1x lattam volna az Obiban valami keszletet ,de nem vagyok benne biztos)
Írta 2005. május 26. - 13:21
A sebesség mindent megold.
Írta 2005. május 26. - 13:05
Elokeszulet (szetfujod csavarlazitoval - de nem a rotort!!! -
1. Fogod a kereket , vagy az agyat rajta a rotorral rogzited rendesen. Fogsz egy fureszlapot es bevagod a csavar fejet annyira hogy egy brutal lapos csavarhuzo beleferjen (ha ez nem eleg es nincs annyira szetmenve a feje lehet csillagos rendszert is vagni bele es csillagcsavarhuzoval neki esni). Ezutan lehet a csavarhuzoval kitekerni. A menet rogzito miatt altalban nehezen indul meg ez szokott a baj lenni.
2. A csavar fejet teljesen leflexeled, vagy levagod fureszlappal (ez utobbi nehez anelkul hogy ne seruljon picit a rotor ,de meg lfogadhato) Ekkor a rotort szepen le lehet szedni a mardek csavart (mivel valamennyi kilatszik a furatbol) pedig valami eros fogoval, esetleg szinten femmechanikai megmunkalassal 4szogure kialakitva majd kulccsal kitekerve leapplikalhatod.
Furat es menetkeszitest csak vegso esetben ill magabiztos embereknek ajanlom (vagy ha van allvanyos furo) mivel ha veletlen belefursz az agyba akkor az ujabb sulyos problemakat vethet fel es a kor bezarul.......
Meg egy jotanacs a kezdo , vagy femipari alapismeretekkel nem rendelkezo kedves forumozoknak. Ha alu otvozet agyad van (nem az az agy , hanem pl shimano ) ) soha-soha ne huzd meg izombol a tarcsafekrogzito csavarokat, inkabb lazuljon le (annyi csavar ugyse fog) minthogy beleszakadjon, ami bar kialatetelezessel korrigalhato , eleg kellemetlen. Vagy megjobb ha centerlockos (mar ideje volt kitalalni). De a legtutibb egy merooras kulcs (nem tudja valaki hol lehet olyat kapni, mintha 1x lattam volna az Obiban valami keszletet ,de nem vagyok benne biztos)
Írta 2005. május 26. - 11:30
Írta 2005. május 26. - 11:16
faktorban nagyobb kiszerelésben van, kisebb boltokban pedig kb 3-4 teljes fékfeltöltésre elég kiszerelésben(80ml)
ára pedig kb 1500 ft/80ml
Írta 2005. május 26. - 11:15
Milyen olajat vegyek bele? Van a fékolajnak valami jellemzõ száma, mint pl. a motorolajoknak?
Írta 2005. május 26. - 09:13
ha csak bent fog akkor kevés az olaj
ha nyúlik akkor meg levegõs
Írta 2005. május 26. - 09:10
Tegnap vettem egy Shimano Deore BR-M525 hidraulikus tárcsaféket.
Jól mûködik, csak nagyon lent fog. Simán ráhúzom az ujjamra, ha meg állítok a fékkaron akkor nagyon eláll a kormánytól, és alig érem el.
Lehet, hogy kevés benne az olaj? Utána lehet tölteni? Milyen olaj kell bele?
Nektek mi a véleményetek?
Segíjjetek lécci!
Írta 2005. május 25. - 22:02
csavarkihajtóval. de inkább bízd szakemberre
Ezért pénzt fizetni??!! hehh
vágsz bele egy csavarhúzós menetet én ezt csináltam azátütõtengely imbuszaival, mert lusta voltam elmenni csavar boltba
MENETET BELE! Csavarhúzós menet tökéletes, legegyszerûbb fogászati fúróval (én azzal csináltam;) ) de tudsz menetet vágni bele máshogyan is