Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts
Bowdenes tárcsafékbõl Avidot vegyél, a többi nem éri meg az árát mert nem jobbak egy jó (!) V-Féknél.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha amator modon nyomod, akkor boven jo lesz a v-fek.
Rasulni a felnire? nem valoszinu ;)

Ha erosebb feket akarsz, akkor XTR v-fek jo bovdenekkel.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

ball-boy

ball-boy

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!
Tudna valaki hasznos infót adni arra vonatkozóan, hogy egy Hayes tárcsafék mennyivel jobb (drágább) egy Deore V-féknél?

XC-re használom a bringát és amatõr módon nyomom.

Vki azt mondta, hogy nagyobb igénybe vételnél a V-fék "rásül" a felnire.
Ez hülyeség?

Mondtam, hogy kezdõ vagyok!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts

azért mert a rajzokon ahol nincs semmi azt fehérrel szokták jelölni, itt meg az a pofa. szal átverheti az embert.
igaz oda van írva mi micsoda :)

Nem nagyon akartam neked hinni, de tényleg a fehér a pad…és tényleg oda van írva…ennyire hülye nem lehetek:) biztosan a meleg

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
azért mert a rajzokon ahol nincs semmi azt fehérrel szokták jelölni, itt meg az a pofa. szal átverheti az embert.
igaz oda van írva mi micsoda :)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Ez nekem miért nem jutott az eszembe....thx

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
szerintem a guide csak azt írja hogy a fix pofát tekerd be jobban szal az lógjon be kétharmadnyira. így nem lesz középen a tárcsa de biztos megvan az oka.. a külsõ tekerenytyût meg addig tekered míg teljesen hozzá nem ér a pofához, szal nem tod forgatni a kereket egyáltalán. utána csavarok meghuz és mindkét tekerõn kattintasz kifele 2-3mat. így nem szabad sztem túl hosszunak lenni az utnak. hameg de akkor tekerj vissza mindkettön...

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Én úgy oldottam meg, hogy a lehetõ legközelebb állítottam a fékpofákat a tárcsához, annyira, hogy még ne ciripeljenek. A manualt el se olvastam. És ha minden igaz, akkor így rövid lesz a fékkar húzása.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,560 posts
Most vettem egy Avid bb7-es szettet, fr5 karral, így végre készen van a bike, majd tolok képeket a másik topicba. Na de nem ez a lényeg, hanem a következõ: Nagyon jól fog, csak egy kicsit hosszú a fékkar útja. Tudok ezen változtatni, vagy mivel az egyik pofa nyomja neki a tárcsát a másiknak, ez így normális? Az install guideban ráadásul az van, hogy a fix pofa irányába legyen nagyobb a pofa-tárcsa távolság (1/3-2/3). Ez ugye eleve azt jelenti, hogy relatíve hosszú a bovden útja. Remélem érthetõ voltam….

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24,199 posts
ebc fekpofa
meg nem mondom melyik szin kell
arany/piros tan

NE ÍGY! NE ÍGY!

borzasztus falánkusz
lor-inc g-boxx designer
. . .sár. . .nem haldoklom, így élek. . .k.rva 3mm...

don_iNSECT

don_iNSECT

vendég

• fórumtag
  • 192 posts
nagyobb tarcsaval talan? :P amugy imho jagwire fekpofa jobban fog mint gyari, meg a tarcsa-tisztito spre is segit kicsit...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
"kis" hayest mivel lehetne minimál költségbõl megtuningolni hogy jobban fogjon????
elöl

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a sram gyárilag 200 mm-eres tárcsával jön, az az egyetlen. valójában elfér a 203-mas is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lehet, hogy hülye kérdés amit felteszek, de nem tudom a választ.

Ha veszek egy jagwire 6"-ról 8"ra adaptert a sram 9.0-hoz, ahhoz 200mm-es vagy 203mm-es tárcsát kell venni vagy teljesen mindegy, mert csak 1,5mm a különbség?

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
van egy nagyjából 770 mm-eres hayes csövem, akit érdekel, nulla fittinggel. nekem már nem kell, csak megmaradt. nagyjából elég egy elsõnek, szimplavállas villához biztosan.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
bbazsy: az 50%-os fékpofa ugye nem azt jelenti, hogy az eredeti 2mm pofaanyagból még megvan 1mm? Mert ha igen, akkor az már csak 10%-os pofa.

--Trifo

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts

Mennyibe kerül egy 90mm-s fékkábel 525-ös deorehoz?

A jobb fekkarbol akarod a bal fekkarba vezetni az olajat? ;)
Szoval 900mm, de azert ertjuk :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
aszp: jó

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 posts
Mennyibe kerül egy 90mm-s fékkábel 525-ös deorehoz?
Mert a 70-s nem nagyon éri el a kormányt......
az ebikeosról nem tudo, hogy jó-e a deorehoz
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

bbazsy

bbazsy

vendég

• fórumtag
  • 28 posts

adapter nélkül, deore tárcsával, 50%os pofával? szerintem 10-15nél nem ér többet, állapottól függõen. ugye a mûanyag fékkarban sajna nem menõ..

deore adapter nem jó hozzá?
× L i V e . T o . R i d e ×