Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek

- - - - -

• This topic is locked This topic is locked
6196 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Miért 203-assal nem müködik?

zolle-nak tökéletesen igaza van. Haverom ilyet féket vett, és állandóan cisszegett neki elöl és hátul is tárcsa. X alkalommal visszavitte a forgalmazóhoz (inkább nem nevezném meg), ahol össze-vissza állítgatták, alátétezték, mégsem mûködött. Aztán egy alkalommal éppen akkor beszélgettünk telcsin, mikor a fél délutánját ott töltötte a forgalmazónál, és akkor elmondtam neki (miután a SRAM oldalán nem is szerepel ez a fék, és hosszas keresés után megtaláltam), hogy ehhez bizony 200mm-s tárcsa dukálna. Akkor levették a féknyerget, és bizony mind a kettõben ott volt a tárcsa által bemart rész. Na ennyit a SRAM 9-rõl.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
egyik haverom pont deore mech/avid bb5 közt õrlõdött. mondtuk neki, vegyen bb5-öt. azóta minden biciklizés után imába foglalja a nevünket :D na jó, viccelek.
de szerintem sokkal jobb választás. nem kockáztatom meg, hogy könyebb (bár lehet) de szebb, jobban fog és olcsóbb is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
de mûködik, csak az a másfél mm szépen sípol majd,amig ki nem vágja a kis lukát a féknyeregben

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

És ne feledd, a SRAM 9.0 az valójában Grimeca, így nem 203-s, hanem 200-s nagy pizza való hozzá.

Miért 203-assal nem müködik?

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Szerintetek létezik olyan adapter ami a is 6-os egybeöntött sram9.0-át átalakítja postmount 8-ra, mert szerintem nem. Azért kérdem mert ha veszek egy manitou-t akkor azt nem tudom használni 203-as tárcsával, tehát új féket kell vennem.
Ez csak egy elméleti kérdés volt, mert ugysem fogok manitou-t venni.

És ne feledd, a SRAM 9.0 az valójában Grimeca, így nem 203-s, hanem 200-s nagy pizza való hozzá.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
akkor nem mindegy? de nincs ;)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Szerintetek létezik olyan adapter ami a is 6-os egybeöntött sram9.0-át átalakítja postmount 8-ra, mert szerintem nem. Azért kérdem mert ha veszek egy manitou-t akkor azt nem tudom használni 203-as tárcsával, tehát új féket kell vennem.
Ez csak egy elméleti kérdés volt, mert ugysem fogok manitou-t venni.

A sebesség mindent megold.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
természetesen avid
de nem gyõzöm elégszer mondani, hogy jó bowden, meg fékkar nélkül azis csak az is csa EGY bowdenes fék a sok közül...

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
avid

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 posts
BB7 203 ;)

nekem még bekopás nélkül is blokkol Jakab-hegyen szép meredek falon

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
avid

deore mechanikus nem igazán fog meg...avidról csak jókat hallottam...nekem a bb7 tökéletes
Autist Team:)

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
figy szerintetek melyik a jobb tárcsafék?
1; Avid BB5
2; shimano deore
mert egyik ismi szeretne venni de nem tud dönteni szal kérnék jó-rossz véleményeket

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
szerintem a hayes pmes. kilazítod a csavart(amivel rögzül az adapterre/manitou villára), beteked a fix pofát teljesen, meghúzod a féket és beketred a csavarokat. ha így se jó, akkor valszeg elkopott.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1,169 posts
Létezik, hogy a HMX 1XC fékemben elõl-hátul majdnem elkoptattam a fékpofákat 1 000 km alatt?

Ezt abból gondolom, hogy a fix pofát teljesen kitekerem, viszont így se tudom közelállítani hozzá a tárcsát, mert ha közel állítom a féktestet, akkor a mozgó pofát mozgató rész fékezéskor beleütközik a testen lévõ kis pöcökbe. Vagy azt tudom még elképzelni, hogy kicsit berohadt a fix pofát mozgató csavar és ezért nem tudom jobban kicsavarni.

Szerintetek?

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
ja én is megoldanám sufniban d nem nekem kell.Épp ellenkezõleg:csak akkor tom eladni a vellámat h szerzek hozzá a csávónak adaptert v legalábbis infot m hogy én meg nem veszem helyette az tuti:D
Absofuckinglutely infuckingcredible

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
olcsó, és használható:-)
de hogy jó...
persze müködik, de:-D
ideiglenes megoldásnak tuti.

ha nincs faktorban, akkor telefon.

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts

x factorban tuti.

oh danke mionnyá lecsekkolom.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5,055 posts
anyacsavar
olcsó és jó;)
Autist Team:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
x factorban tuti.

blademaster

blademaster

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 posts
na van olyan hogy 6"PM-rõl 8"PM-re adapter.Mondjuk biztos v d hol lehet venni m ebike-on nem.Vki mondjon vmi bolt lécci.