Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
6196 hozzászólás a témában

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

most szórakozol?:-D
én nemszeressem a bowdeneseket...
tul sok macera.(van aki pont fordítva gondolja, de bemocskolódó bowden, a kupakot szétnyomó hosszanti szálas bowdenház, kotyogó ilyen olyan fékkar.... nyuló bowden, szakadó bowden megtörõ bowden....)
olajosnál max megtörõ vagy kiszakadó van.
de nem sürün történik ám ilyen egy olajossal)

Én vennék Avid bowdenest a helyedben, mert szerintem is iszonyatosan fog. Jó dolog az állítható fékpofatávolság, nem kell hézagoló alátétekkel szarakodni. Amit thez írt az részben igaz.
1. A bowden valóban bemocskolódhat, bár nem a tárcsafékek rögzítési helyénél van a bringa körül a legtöbb szutyok (oda nem nagyon ver fel sarat, vizet szerintem a gumi, bár ha nyakig merülsz a dagonyában…..).
2. A hozzá ajánlott Avid Fr5 kar nem lötyög, ez a haverom pár éves karjára is igaz.
3. Valóban nyúlik a bowden, fõleg ha álló helyzetben a lakásban, mint egy hülyegyerek azt húzogatod. Menet közben ebbõl semmit nem érzel, mert ha annyira berántod a fékkart, már régen átrepültél a kormányon.
4. Persze biztosan vannak jobb fékek (Juicy 5,7), csak ugye az ár….

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
szerintem meg a julie a felejtõs, a shimano lesz valszeg a legmegbízhatóbb hosszú távon, az avidról meg nem tudnék tapasztalatot mondani, de sokan dicsérik.

ptom19

ptom19

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
A juicy sztem a legjobb de mindharom mas arkategoria. A julie lesz valszeg a legjobb ar/ertek aranyu, viszont a juicy 5 nal nehezen talalsz jobb feket. Shimano sztem felejto
I wish that I could fly, why do I even try when everything I’ve ever known is kissing me goodbye.
I wish that I could fly, I’d take you there with me across the sky, beneath the veil, we all want to be free!
wannabe...

nagyata

nagyata

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok egy kis körkérdést tennék fel neketek mégpedig, hogy melyik a jobb szerintetk és miért? Avid juicy five, shimano lx, magura julie.
Én még egyiket se próbáltam de valamelyiket mégis meg akarom venni, az avid a legszebb de talán a shimano mint márka elég megbízható maguráról nem tudok semmit. Remélem ti többet konyítotok ezekhez mint én Feltöltött kép.

MitzkeY

MitzkeY

törzsvendég

• fórumtag
  • 415 hozzászólás
jó az az Avid ;)
nekem bb7 van 203-as tárcsával, lx fékkarral, jagwire bowdenházzal. még nincs teljesen bekopva, de brámilyen sebességrõl blokkol (mi lesz késõbb)... nagyon meglepõdtem haver hidraulikus sram 9.0-jához képest... (pozitív irányban ;) )
ezek tények, nem csak ûberelni akartam, bár még eléggé új, de ha valami változik közzéteszem!

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Oks, tényleg kössz! Már csak valami telót kéne keríteni. Meg némi tõkét... :D

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
vagypedig pont igen..
pl manitou six... csomót köt szerencsétlenre. vagy bármi más olcsón...
csak ésszel!:-D
de amugy jo az az avid biztosan....

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Egészen új szemszögbõl közelíted a dolgot... ;) Sajna nem hiszem, hogy olyan ûber villa lenne... Szal lehet, hogy nem árt oda sem a tárcsa... ;)

A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt. :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
vegyél egyelöre csak 1 db hátsót...
a 2 elsõ árából.
ugyse kell több, elöl meg ha oylan villa lesz, simán elkaristolsz a v fékkel.
ott nem kap ütést.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Aha, kössz, elgondolkozok rajta. A tárcsa csak azért lenne elõnyös, mert ha az ember ugratni szertene jobban megtanulni, az némi hibaszázalékkal is járjat és a folyamatos centírozás nem a kedvenc idõtöltésem. És én eddig kifejezetten gyûlöltem a bowdeneseket, de a szükség nagy úr...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
deore 525?
hasnyáltan fillérekért kapsz
én azt írtam, hogy énnem szeretem, és ezek mind elõjöhetnek.
engem mindig is az olajos fék fogott csak meg(nem fizikailag, hanem "lelkileg").
ha meg olcsó gépet akarsz, v fék még jobb is talán mint egy olcsó tárcsafék...
egy jó lx, sram 9.0, esetleg felsöbb kategóriás müködõ v fék...
de ha szerernél midneképpen tárcsát nyugodtan vedd meg bármely avidot.

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
Hehe... Ebbõl semmit nem tudtam kivenni... :D Most akkor mi van?!?! Felejtõs? Sajna nics píz még egy olajosra, bár az lenne az álom... De akkor felejtõs a bowdenes? Mert akkor V-fék marad...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
most szórakozol?:-D
én nemszeressem a bowdeneseket...
tul sok macera.(van aki pont fordítva gondolja, de bemocskolódó bowden, a kupakot szétnyomó hosszanti szálas bowdenház, kotyogó ilyen olyan fékkar.... nyuló bowden, szakadó bowden megtörõ bowden....)
olajosnál max megtörõ vagy kiszakadó van.
de nem sürün történik ám ilyen egy olajossal)

kölyök8

kölyök8

maximus

• fórumtag
  • 13.478 hozzászólás
hi!

szeretnék segítséget kérni, mert szernék összerakni egy kis ugrálós gépet és ajánlottak egy avid bowdenes tárcsaféket, aminek meglepõen jó a fékhatása, csak eddig nagyon olajos párti voltam és kifejezetten a bowdenes tárcsafékek ellenzõje. De 23-25 ezerért adnák a kettõt és ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy nagyon találnék valamit újonan. Szal vélemények, tapasztalatok? Kössz!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Tudom, hogy õ írta tegnap mivelhogy én kértem meg rá!
Én ma regisztráltam és úgy gondoltam, hogy beírom én is mert eredetileg én lennék kíváncsi, hogy melyik a jobb, mert ilyet akarok venni!

hátha azóta ebben a gyönyörû napsütéses idõben valaki sokat tapasztalt, illetve tegnap este óta elöjött egy szériahiba...
lolka.

na.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
mert most szalasztották a gyogyiból
úgy kéne csinálni hogy csak smsel lehessen regisztrálni
és az összegyûlt regdíjakból kell egy bérgyilkos, és a sok ilyen idiótát lemészárolni
mint józsikát, buszon, karddal

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
jajj..

de ha õ beírta, és már válaszoltak rá, akkor minek írod be újra, ahelyett, hogy elolvasnád az utolsó 10 db hozzászólást???
eszelõ..
Van állásom...:bananadan

DHDH

DHDH

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Tudom, hogy õ írta tegnap mivelhogy én kértem meg rá!
Én ma regisztráltam és úgy gondoltam, hogy beírom én is mert eredetileg én lennék kíváncsi, hogy melyik a jobb, mert ilyet akarok venni!

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás

figy szerintetek melyik a jobb tárcsafék?
1; Avid BB5
2; shimano deore
mert egyik ismi szeretne venni de nem tud dönteni szal kérnék jó-rossz véleményeket

kicsit olvass, mielõtt kérdezel..a feletted lévõ hozzászólások erre a kérdésre válaszolnak....

istenem..
Van állásom...:bananadan

DHDH

DHDH

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hello!Véleményeket kérnék arról, hogy melyik tárcsafék a jobb
-Shimano Deore
-Avid BB5
Ez a két tárcsa közt gondolkozok!Véleményeket várok.
Köszi!